• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Günay:Ormanlarda yapılaşma yok

Günay:Ormanlarda yapılaşma yok
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yanan ormanlık alanlarda yapılaşmaya asla geçit vermeyecekleri söyledi.

Abdurrahman Büyükkeskin /Cihan


ANTALYA -Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yanan ormanlık alanlarda yapılaşmaya asla geçit vermeyecekleri söyledi. Günay, yanan ormanlık alanlarına yeniden fidan dikimi yapılacağını ifade etti.

Günay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başlatmış olduğu 'Milli Ağaçlandırma Seferberliği' çerçevesinde eşi Gülten Günay ile birlikte Antalya'nın Manavgat ilçesi Bucakşıhlar köyünde fidan dikti.



Eşi Gülten Günay ile birlikte Manavgat'ın Bucakşıhlar köyünde Manavgat Kaymakamlığı ve sivil toplum kuruluşlarının organize ettiği 'Yaşanılabilir bir gelecek için bir fidan da siz dikin' kampanyasına katılan Ertuğrul Günay, ormanları korumanın vatan topraklarını koruma kadar kutsal bir görev olduğunu söyledi. Bakan Günay, "Yanan ormanlık alanlarda yapılaşmaya asla geçit vermeyeceğiz. Yanan yerler başta Çevre ve Orman Bakanlığı öncülüğünde sivil toplum kuruluşları ile yeniden yeşillendirilecek.



Bazen turistik alan açımında ağaç kesimi olabiliyor. Turizmcilerimiz kesilen ağaçların yerine yaptıkları tesisin önüne arkasına, yanına 2 misli ağaçlandırma yapmak zorunda. Fidan dikmek ve ormanları korumak vatan sevgisinin gereğidir. Bu vatan için şehit olan kahraman askerlerimize, polisimize, öğretmelerimize ve ormanlarımızı korurken yangında hayatını kaybeden orman görevlilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ağaç dikme kampanyasına katılan herkesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kültür ve Turizm Bakanı olarak tebrik ediyorum." diye konuştu.

 

Konuşmasını şair Mithat Cemal Kuntay'ın Vatan şiirindeki 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır' mısralarını tamamlayan Bakan Günay, bundan sonra yurt çapında katılacağı fidan dikme programlarında dikilen fidanlara o bölgede şehit düşmüş asker, polis, öğretmen ve orman görevlilerinin ismini vereceklerini ifade etti.

 

8 Temmuz 2007 tarihinde Bucakşıhlar köyünde çıkan orman yangınında 526 hektar ormanlık alanın yandığını ifade eden Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, yangın sonrası ailelerin mağduriyetleri kısa sürede giderdiklerini belirtti. İlde mülki amirlik yaparken en keyif aldığı programların okul, kütüphane açılışı ve yanan ormanlık alanların yeşillendirme çalışmalarında fidan dikme olduğunu belirten Vali Yüksel, 5 yıl içinde Antalya 10 milyon 500 bin ağaç diktiklerini söyledi. Serik ve Manavgat'ta yanan ormanlık alanlara ilk etapta 200 bin ağaç diktiklerini ifade eden Yüksel, sivil toplum kuruluşları, asker, polis, öğretmen ve öğrencilerin katkı ve destekle ile artacağını söyledi. Yüksel, "İnsanoğlunun 20. yüzyılda üç tane olay aklının başına getirmiştir. Bunların başında 1 ve 2'nci Dünya savaşında kaybettiklerinin acısını sonunda yaşadığı barışın güzelliğinin görmesidir. İkinci olarak da bu dünyada çevre adına kaybettiklerini doğada bir daha geriye getiremeyeceğini anladı. Yaşadığımız topraklarda gelecek kuşaklara bırakacağımız en önemli mirasımız ormanlarımız. Bu mirası en güzel şekilde korumak hepimizin birinci görevi. Yeni diktiğimiz fidanları da kurumaması için çocuğumu gibi gözümüz gibi korumalıyız." diye konuştu.

 

Fidan dikme kampanyasına; Bakanı Ertuğrul Günay'ın yanı sıra MHP Antalya Milletvekili Doç. Dr. Mehmet Günal, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Aslan, Antalya Bölge Orman Müdürü Ahmet Gedikağaoğlu, Manavgat Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Belediye Başkanı Zeynel Şenol, Garnizon Komutanı Uğur Dilbaz, belde belediye başkanları, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Side TUDER Başkanı Cengiz Haydar Barut, AKTOB Başkanı Suriri Çorabatur, siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.