• BIST 8872.85
  • Altın 3007.928
  • Dolar 34.2845
  • Euro 37.163
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 4 °C
  • Antalya 16 °C

Günay:İstanbul yıkınca güzelleşiyor

Günay:İstanbul yıkınca güzelleşiyor
Günay, ‘serde eylemcilik var’ diyerek Topkapı Sarayı içinde yıktıkları gecekondular için “İstanbul yıkıp yapınca daha güzel oluyor” dedi.

Özkan Altıntaş-Bora Özgen / Türkiye Turizm


İSTANBUL-Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği- TUROB Marriot İstanbul Asia Hotel’de yarın yapılan Ocak ayı yemeğine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ‘serde eylemcilik var’ diyerek Topkapı Sarayı içinde yıktıkları gecekondulardan 'ur gibiydiler' şeklinde bahsederek, “İstanbul yıkıp yapınca daha güzel oluyor” dedi.




TUROB Yönetim Kurulu Başkanı Timur Bayındır ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde yapılan yemeğe , TYD Başkanı Murat Dedeman, Skal İstanbul Başkanı Deniz Anapa ile bakanlıktan bir çok görevlinin katıldığı yemeğin açış konuşmasını Kemal Özyiğit yaptı.



Daha sonra söz alan TUROB Başkanı Timur Bayındır, bakanın İstanbul için 10 milyon turist hedefi koyarak kendilerinei sıkıştırdığını ve daha çok çalışmaları gerektiğini söyledi.

 



BAYINDIR: HERŞEYİ YAPMALIYIZ

TUROB Başkanı Bayındır, yeni bir yılın başında yeni hedeflere koşacaklarını belirterek 2010 yılı için konan 10 milyon ziyaretçi hedefi için daha çok çalışmaları gerektiğini söyledi.

Timur Bayındır sözlerini şöyle sürdürdü:  “Bizler, 2010 yılında İstanbul'da 10 milyon turist sayısına ulaşabilmek için daha çok çalışacağız. Geçtiğimiz yıl 6.5 milyonun üzerinde turisti misafir ettiğimiz kentimizde, bu yıl 8 milyona yakın turisti ağırlama zorunluluğumuz var. Bakanımız, hakikaten bizlere büyük destek olarak, önümüzün açılması için, devletimizin yapması gereken her şeyi bizler adına yapıyor. Bu arada, bizlere de yeni hedefler koymaktan geri kalmıyor. Bugün ülkemiz, dünya turizminde önemli bir noktada olup, ilk 10 tatil ülkesi arasında yer alıyor. Beraber olduğumuz son Rusya seyahatinde bakanımız, Türkiye'nin turizmde ciddi anlamda atağa kalkarak, gelecek yıllarda, dünyanın en çok turist çeken 5'nci ülkesi olması gerektiğini ifade etti. Bunu söylerken, bizlere güvendiğini ve daha çok çalışmamız gerektiğini en ince şekilde söyledi. Bizler de, kendisine destek verip, hedefe ulaşabilmek için önce kendimizi inandırıp, sonra da bu hedefe ulaşabilmek için her şeyi yapmalıyız."




KDV’DE KARIŞIKLIK DÜZELTİLMELİ

KDV'nin yüzde 8'e inmesinin sevindirici olduğunu belirten Bayındır, uygulamana yaşadıkları sıkıntıları belirterek, şöyle devam etti: "Maliyeciler, karışık işleri sevdiklerinden şehir otelciliğindeki uygulamayı pek içinden çıkılamayacak bir duruma sokmuşlardır. Her ne kadar her şey dahil sisteminde bir açıklık varsa da, şehir otelciliğinde barın, otelin bir bütünü olduğunu ve buradaki barın 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanununun ve ona bağlı olan Turizm Tesisleri Yönetmeliğinin bir icabı olup, asla 1930'lu yıllarda yapılmış olan 2559 sayılı Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu'ndaki barlar ile karıştırılmaması gerekmekte. Şimdi, bir ek açıklama bekliyoruz. Aslında, otellerde yatak, yemek ve alkolsüz içecekler, yüzde 8, geri kalan diğer bütün hizmetler yüzde 18'dir denilebilseydi, bu iş gayet açık ve net olacaktı.

Bu yazının önümüzü açacak bir mahiyette düzenlenmesi gayreti içerisindeyiz. Son olarak, Bakanlığımızdan gelen öneri, mevcut işletme belgelerimizin fotokobisine bir tahaahütname eklenerek, vergi dairesine verilmesidir. Ancak bu uygulamanın, tebliğdeki şekle uygun olmayacağı endişesini taşımaktayız. En azından belge örneklerimizin İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri tarafından, genel teblig kapsamında belge olarak tastikinin doğru olacağı düşüncesindeyiz. Önümüzdeki hafta, Maliye Bakanlığı bu konuda bir açıklama yapacaktır ve bizler de Sizleri haberdar edeceğiz.


GENEL KURUL 26 ŞUBAT’TA

Bildiğiniz gibi bu yıl da, uluslararası turizm fuarlarında, yönetim kurulumuz ve görevli personelimiz ile sizleri ve şehrimizi temsil etmeye devam ediyoruz. Şuanda arkadaşlarımız İspanya’da Fitur Turizm Fuarı’nda, Sizleri ve İstanbul Destinasyonunu tanıtmaya gayret ediyorlar.

Genel Kurulumuz yaklaştı ve 26 Şubat tarihinde, Sayın Bakanımızın da iştirakleri ile gerçekleşecektir. Tesis temsillerinde, değişiklik olan arkadaşlarımın TUROB ile temas kurarak, toplantı öncesinde bilgilerini güncellemelerini rica ederiz. Bildiğiniz gibi genel kurul toplantılarında ve seçimlerde, vekaleten oy kullanılmıyor. Üyelerimizin ve üyemiz tesislerin temsilcilerinin şahsen hazır bulunmaları gerekiyor.



BAKAN YÜZDE 10 BÜYÜME SEVİYESİNİ SÜRDÜRMELİYİZ

TUROB Başkanı Bayındır'dan sonra kürsüye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da 2007 yılının turizm adına güzel sonuçlarla kapatıldığını belirterek "2007 yılını 23 milyon 341 bin ziyaretçi sayısı olarak gösteriliyor. 2005 ile kıyasladığımız zaman bile oldukça yüksek bir rakam. Dünyadaki artışın 3 katına tekamül ediyor. Yüzde 18 civarında artış vardı geçen yıllara göre. Bu tabi bu seviyede sürdürülmesi zor ama yüzde 10'lar civarında sürdürülmesi mümkün olan bir artışın Türkiye tarafından sürdürülebileceğini taşınabileceğini göstermesi bakımından hepimizi umutlu hale getiriyor. Bu sonuçta turizm alanında herkesin şüphesiz katkısı var. Ben bu vesileyle hepinize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 



6,6 MİLYON TURİST İSTANBUL İÇİN ÇOK AZ

Bakan Günay, Antalya'nın bu yıl 8 milyon, İstanbul'un ise 6 milyon civarında ziyaretçi kabul ettiğini ifade ederek özellikle İstanbul'un potansiyelinin arttırılması gerektiğine dikkat çekti. Günay, "Antalya için 10 milyon doygunluk seviyesidir. Ama İstanbul için belki hepimizin çalıştığı uzak olmayan bir gelecekte 16 milyondur bu seviye. İstanbul ile kıyasladığımız öteki dünya şehirleri Roma gibi, Prag gibi, Prag gibi şehirler Türkiye'nin aldığı kadar ziyaretçi alıyor. Bu durumu düzeltmek için mesela bu sabah Gülhane Parkı içerisinde yer alan barakaları yıkmaya başladık. İstanbul'u tarihsel yapısını ayağa kaldırmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.



TEPEBAŞI’NA KÜLTÜR MERKEZİ

İstanbul'un tarihi ve doğal güzelliğini ortaya çıkartmak konusunda faaliyetler yaptıklarını söyleyen Günay, dünyaca ünlü bir mimar ile çalıştıklarını Tepebaşı'nda bulunan TRT binasının, kentin tarihi ve doğal güzelliğine uygun bir yapıya dönüştürüleceğini ifade etti.

 



PLAKETLER VERİLDİ

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a TUROB Başkanı Timur Bayındır tarafından plaket takdim edildi. TUROB'a yeni üye olan Elite World Hotel'den Emel Elik, Taksim İnternational Mersin Hotel'den İraz Banu Uğur, Anzer Beach Hotel'den Levent Ertop, Yeni Koza Hotel'den Levent Ertop, Nanda Hotel'den Adem Akyol ve Happy Moon's Cafe& Restaurant'tan Hüseyin Aymutlu da üyelik plaketlerini Bakan Günay'ın elinden aldı.



'Teşekkür Sertifikası' verilen İstanbul Marriott Hotel Asia Genel Müdürü Elmar Derkitsch ise konuklara otel tanıtımını Türkçe olarak yaptı. Yemeğin sonunda Marriott Asia'nın Executive Chef'i öncülüğündeki mutfak ekibi konuklar tarafından alkış yağmuruna tutuldu. Yemekleri çok beğenen Bakan Günay da başta Eyüp Kemal Sevinç olmak üzere tüm ekibi tek tek kutladı.





























Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.