• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Günay'dan tanıtım kampanyası

Günay'dan tanıtım kampanyası
Günay, 140 milyon dolarlık bütçe ayrılan tanıtım kampanyasına destinasyon odaklı bir anlayışın hakim olduğunu ve yüksek gelire hitap ettiğini söyledi.

ANKARA- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2008 yılı tanıtım kampanyası ayrıntılarını basın toplantısıyla açıkladı. Yeni tanıtım kampanyasında farklı bölgelerde farklı tanıtım ve sloganları bulunuyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hilton Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin 2008 yılı tanıtım kampanyasına 140 milyon dolarlık bütçe ayrıldığını ve destinasyon odaklı bir anlayışın hakim olduğunu belirterek, "Yeni 5 destinasyon filmi de pazar ülkelerde gösterilmeye başladı. Bu yıl, tüm dünyada destinasyon odaklı tanıtımlar yapmaya çalışacağız. Gelir grubu yüksek kitleleri Türkiye'ye çekmek istiyoruz'' şeklinde konuştu.

 

Geçen yıl, Türkiye'ye 23 milyon 341 bin yabancı ziyaretçi geldiğini belirten Günay, bu rakamın 2006'nın yüzde 17.8, ''turizmde rekor yıl olarak belirtilen'' 2005'in ise yüzde 10.5 üzerinde olduğunu söyledi. Dünyadaki ortalama artışın yüzde 5.6'da kaldığı bu dönemde Türkiye'nin böylece, gelen ziyaretçi sayısında, dünya ortalamasına göre 3 kat artış sağladığını söşyledi.

 

Tanıtım 1 Ocak'ta başladı

 

Bakan Günay, tanıtıma ayrılan bütçenin geçtiğimiz yıla göre yüzde 17 artışla, 140 milyon dolara çıktığını belirterek 1 Ocak 2008 itibariyle başlayan kampanyaların rezervasyonları hedeflediğini söyledi. Günay, "Bu ayın sonu itibariyle tüm dünyada, bu pazarda kendimizi ifade etmiş olacağız. Böylelikle, rezervasyon dönemlerine anında müdahale etmiş oluyoruz" dedi.

 

"Turizmi çeşitlendirmeyi istiyoruz"

 

Bakan Günay, turizmi çeşitlendirmeyi amaçladıklarını belirten Günay, deniz-kum-güneş turizminin yanında sağlık, termal, kış sporları, şehir, yatçılık, golf gibi turizm çeşitleri ile yüksek gelir grubundan kitleleri ülkeye çekmeye çalışacaklarını söyledi.

Önde gelen tur operatörleriyle, Londra fuarında yaptıkları görüşmeler sonucunda bu yıl, İngiltere pazarında yüzde 10'un üzerinde artış beklediklerini belirten Günay, Hollandalıların kış rezervasyonlarında da yüzde 50 civarında artış eğilimi olduğunu, bunun yıl boyunca sürmesini umduklarını ifade etti.

 

Farklı bölgeye farklı reklam

 

Tanıtma Genel Müdürü Özgür Özaslan da 2008'deki tanıtım kampanyasıyla ilgili sunum yaptı. Özaslan, 2008 yılı için 83 ülkede reklam kampanyalarına başlandığını, erken rezervasyon dönemi olduğu için reklamların Ocak-Nisan döneminde ağırlık kazandığını belirtti. Almanya'daki reklamlarda deniz-kum-güneş turizminin yanında kültür ve sağlık turizmine önem verdiklerini anlatan Özaslan, Güney Avrupa'daki reklamlarda ise kültür turizminin öne çıkartıldığını söyledi.

Özaslan, Güney Avrupa'da "Türkiye, evet" sloganı, İsrail'deki reklamlarda "Made in Turkey" kullanıldığını söyledi.

Çin'de kültür ve balayı turizmi ile İstanbul görsellerinin ön plana çıkartıldığını anlatan Özaslan, ABD'de de kültür turizmi ve İstanbul reklamlarının tercih edildiğini kaydetti. Sunumun ardından, yeni 5 destinasyon filminin gösterimi yapıldı.

 

Günay: 25 milyonu geçeceğiz

 

Bakan Günay, sorulan bir soru üzerine, 2008 yılında toplam 25 milyonun üzerinde ziyaretçi beklediklerini ifade ederek uzak olmayan bir gelecekte 30 milyona ulaşabileceklerini söyledi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.