• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Günay: Herkesin yasası olacak (3)

Günay: Herkesin yasası olacak (3)
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay TÜRSAB’ın yasasında revizyon yapıldığını ve otelciler ve rehberlerinde yasalarını olacağını söyledi.

Özkan Altıntaş- Bora Özgen / Türkiye Turizm


İSTANBUL- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay , TUROB’un genel kurulunda yaptığı konuişmada TÜRSAB’ın yasasında revizyon yapıldığını ve otelciler ve  rehberlerinde yasalarını olacağını söyledi.

Bakan Günay, konuşmasında, önceki yıllar ve dünyaya kıyasla güzel bir yıl geçirildiğini ve Türkiye’ye  2002’de 13 milyon turist geldiğini bugüne 23 milyonu aşıldığını belirterek, “ 5-10 yıl içinde 40 milyona dayanması hayal değil. Türkiye sadece denizi kumu güneşi güzel olmaktan farklıdır ve bunu dünyaya antalmak gayreti içindeyiz. Bu görevde İstanbul’un sunabileceği çok şey vardır^dedi.
Bakan Günay,  genel Türkiye tarnıtım kampanyası için özel bir İstanbul tanıtım filmi hazırladık.  Kongre turizmine uygun kongre vadisi ve Sütlüce’nin tamamlanması için çalışıldığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:


İH&RA Başkanı Aidi'ye plaketi bakan verdi


AYAZAĞA MASLAK KONGRE MERKEZİ VERİLDİ
“Bir vahanın ortasında güzelim köşklerle terkedilmiş Ayazağa Maslak Kongre merkezi bir kaç ay içinde prestji mekanı armağan edecek bir firmkayla yap işlet devmet modeliyle veriyoruz.


Bakan'dan TUROB Başkanı Bayındır'a plaket

NE YAPACAKSAK BİRLİKTE YAPACAĞIZ
Ne yapacaksak birlikte yapacağız. Sektörün kendi içindeki dayanışmayı TUROB’un bizleri bir araya getirmesini olumlu bir gelişme olarak tanımlıyorum. Bunu büyük bir güç sayıyorum.  


Bakan TYD Başkanı Murat Dedeman'a TUROB'un plaketini verdi

SEKTÖR YASALARINA KAVUŞACAK
TÜRSAB’tan başka yasası olan kuruluş yok. Artık bunun sonura geldik. Otelcilerden rehberlere kadar herkesi n hukuki zemine oturtmaya kararlıyız. 29 Şubat -2  marat arasında TOBB’un katılmıyla Antallya’da arama toplantısı yapacağız.  Bazı turizm tahsisleri hakkında Anayasa Mankemesi’nin gösterdiği yolda yeni bir yasa hazırlandı ve sivil toplum kuruluşlarınında katılacağı bir denetim sistemiyle bu teşvik bakanlar kurulunda imzaya açıldı. TÜRSAB yasasındaki aksaklıkları imzaya açtık. KDV’nin kullanılmasından kaynaklanan sıkıntıda çözüldü.Barış ve istikrar bu çalışmaların zeminin oluşturuyo

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.