• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Günay: Gelirde ilk 5'e gireceğiz

Günay: Gelirde ilk 5'e gireceğiz
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay: 2012 yılına kadar turizm gelirlerinde ilk beş ülke arasına girmeyi hedefliyoruz

İZMİR -Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin turizm gelirinde 2012 yılına kadar ilk beş ülke arasına girmesini hedeflediklerini söyledi.

İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri A.Ş (İZFAŞ) ile Hannover Messe Internatıonal işbirliğiyle gerçekleşen 'Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı' na, Türkiye Turizm ve Seyahat Ajentaları Birliği (TURSAB) tarafından destekleniyor. İzmir Fuar alanındaki açılışa katılan Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yaptığı konuşmada; "Turizm dünyada gelişen bir sektör. Son yıllarda Türkiye bu sektörden önemli pay almaya ve dünya genelindeki pastadan pay alan ilk 10 ülke arasına girmeyi başardı. Ama bu henüz bizim için yeterli değil. Türkiye çapında da yetmiyor. Geçmiş yıllarda turizme özdeşleştiği Ege bölgesi ve İzmir çapında da yetmiyor. Hedefimiz beş yıl içinde bu alanda Türkiye'yi ilk beş içine sokmaya çalışmak. Dünyadan çok fazla ziyaretçiyi ve turizm payını ülkemize getirmeye çalışmaktır."dedi.

 

Bunu yapabilmek içinde turizmin mutlaka çeşitlendirilmesi gerektiğinin altını çizen bakan Günay, deniz, kum ve güneş üçlemine kültür, termal ve kongrelerinde eklenmesi ve bu konuda altyapı çalışmalarına hız verilmesi gerektiğini belirtti. Türkiye'nin EXPO 2015 adaylığı konusunda da destek veren bakan Günay, İnciraltındaki sorunlu arsalarında adaylığımızın kesinleşmesi halinde vatandaşlarla biraraya gelinip tatlılıkla çözümleneceğini kaydetti.

 

Yunanistan'la ortak düzenlenen fuar, ülkedeki grevler nedeniyle havaalanlarının çalışmaması sebebiyle Türkiye'ye temsilci heyet gönderemedi. Uluslararası düzeyde toplam 185 firmanın yer aldığı fuarda Şanlıurfa Onur konuğu il oldu. Açılış konuşmalarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz kocaoğlu ise, "Turizmden yeterince pay alamadığımız kesin. Göreve geldiğimiz üç buçuk yıldır turizm konusunda ne yapmalıyız da bu payı arttırmalıyız diye sürekli araştırmalar yapıp hayata geçiriyoruz."şeklinde konuştu. İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç ise İzmir'in tarihi ve kültürel yapısının doğal güzelliklerinin yanında turistler açısından daha cazip bir mekan haline geldiğini, Türkiye'de bulunan doğal, kentsel ve tarihi 7 bin 800 adet SİT alanının 604 adetinin İzmir'de bulunduğunu kaydetti. TURSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy da Kültürel ve doğal zenginlikler açısından İzmir'in yeterince değerlendirilemediğini söyledi. Daha sonra danscı kızların gösterileri yer alırken protokol hep birlikte kürsüden fuarın açılışını gerçekleştirdi. Bakan Günay, daha sonra fuar alanındaki standları gezerek incelemelerde bulundu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.