• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Gümüşhane'nin turizm haritası

Gümüşhane'nin turizm haritası
Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce, ildeki tarih ve kültür varlıklarının yerleriyle turistik ve doğal güzelliklerin gösterildiği turizm haritası çıkarıldı.

GÜMÜŞHANE-Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce, ildeki tarih ve kültür varlıklarının yerleriyle turistik ve doğal güzelliklerin gösterildiği turizm haritası çıkarıldı.

Gümüşhane bütünüyle ele alınarak hazırlanan yeni haritada gezip görülebilecek yerler ve bu yerlere hangi yollar kullanılarak gidilebileceğinin belirtildiğini kaydeden İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, haritanın turizme katkı sağlayacağına inandıklarını söyledi.

Özellikle Gümüşhane’yi Tanıma ve Tanıtma projesine Vali Enver Salihoğlu’nun verdiği desteğin kendileri için büyük anlam ifade ettiğini bildiren İl Müdürü Yalçın “Valimizin himayelerinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek.”dedi.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu da 2007 yılının turizmde tanıtım yılı olduğunu belirterek “ İlimizin kültür ve tur güzergahları haritasını çıkarıldı.”dedi.

Vali Enver Salihoğlu “Gümüşhane’yi Tanıma ve Tanıtma Projesi” kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce kültür ve tur güzergahları haritasının çıkarıldığını hatırlatara “Gümüşhane’de 409 adet tarihi ve kültürel mekan bulunuyor. Bu mekan ve kültürel varlıklar çıkarılan harita üzerinde yer alıyor. Haritada iletişim bilgilerinin yanı sıra fotoğraf ve metinler de yer alıyor.” şeklinde konuştu.

Vali Salihoğlu, kültür ve tur güzergahı haritalarının Kültür ve Turizm Bakanlığına, seyahat acentelerine, turizm belgeli otellere, danışma müdürlüklerine, il müdürlüklerine, Bakanlığın yurtdışı temsilciliklerine, il ve yurt dışında faaliyet gösteren Gümüşhane’yi tanıtma derneklerine gönderildiğini de sözlerine ekledi.

Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, daha önce de il sınırları içerisinde yer alan 25 mağarayı gösteren kapsamlı bir harita oluşturmuş, haritayı ilgili yerlere göndermişti.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.