• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 17 °C

GezginDamaklar'ın lezzet turu

GezginDamaklar'ın lezzet turu
Türk turizminin duayenlerinden Süha Alnıtemiz İrem Tur’da birlikte çalıştığı FHS Turizm’in sahibi Ferzan Kırhan ile GezginDamaklar projesini hayata geçirdi.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL
- Turizm sektöründe 17 yıllık deneyime sahip bulunan FHS Turizm, lezzet arayanları “Lezzet ve Kültür Turları” ile mutfağın sırları ile tanıştırıyor. Türk turizminin duayenlerinden Süha Alnıtemiz bir zamanlar İrem Tur’da birlikte çalıştığı FHS Turizm’in sahibi Ferzan Kırhan ile GezginDamaklar projesini hayata geçirdi.
FHS Turizm Türkiye ve dünya çapında gerçekleştirdiği bir çok organizasyondan edindiği deneyimleri, sektör duayenleriyle işbirliği yaparak “GezginDamaklar” projesiyle hayata geçiriyor. Damak tadı peşindeki yerli ve yabancı gezginler için “Lezzet ve Kültür Turları” düzenliyor.

ferzan-suha-2.jpg

YEDİĞİMİZ, İÇTİĞİMİZ LEZZETLERİ ANLATACAĞIZ 

Süha Alnıtemiz'le GezginDamaklar'ı kuran FHS Turizm Yönetimi Kurulu Başkanı Ferzan Kırhan “Siz iştahınızı getirin yeter! Tadılan yemeği bu kadar özel kılan şeyin ne olduğuna bulmak için hep birlikte kafa yoracağız” diyerek şunları anlattı:
“GezginDamaklar’ın ruhunda paylaşmak var. ‘Yediğiniz içtiğiniz sizin olsun, gördüklerinizi anlatın’ sözü geçerli değil lezzet peşindeki gurme kişiler için. Biz GezginDamaklar’ız. Turlarımızda gezip gördüklerimiz kadar yediğimiz, içtiğimiz lezzetleri de anlatacağız, paylaşacağız. GezginDamaklar turlarında gezginleri sadece keşfedilmesi gereken yerlere taşımakla kalmayacak orada tanışmaları gereken yerel lezzetlere rehberlik edilecek. Kimi zaman yerel yiyecek festivallerinin izi sürülecek. Sokak lezzetlerinin peşine düşülecek. Ege’den başka bir yerde yenmeyen ısırgan otunu, acı filizi, Akdeniz’in lagosunun, Karadeniz’in kayganasını ve Güneydoğu Anadolu’nun acısını hep birlikte tadacağız. GezginDamaklar bu lezzet turlarında rehberiniz olacak. Tarihi mekânlar, kiliseler, camiler ve doğal güzelliklerin yanı sıra gezginler gizli kalmış özel lezzetlerle tanışacak.”

YÖRENİN MEŞHUR LEZZETLERİNİ TANITIYOR
Türkiye’nin yerel lezzetlerinin zenginliğini, damak tadına duyulan arayışa cevap vermek amacıyla kurulan GezginDamaklar, turizmde doğa ve kültür varlıklar ile mutfak lezzetini tanıtıyor. “GezginDamaklar” adıyla lezzet keşfine çıkanları FHS Turizm, gezginleri “kültür ve tarih varlıkları, doğal cazibe alanları, folklorik yaşam ve mutfak özellikleri” ile buluşturuyor. 
Kültür turlarına katılan gezginler bazen yemek saatlerinde serbest bırakılıyor. Bazen de hızlı servis veren sıradan restoranlarda beslenme ihtiyacı gideriliyor. Ya da anlaşmalı restoranlarda ekonomik menülerle ağırlanıyorlar.
GezginDamaklar damak tadına düşkün seyahat severleri bir araya getiriyor. Gezip görülen noktaları sadece tarih, kültür ve doğal güzellikleriyle değil, mutfak özellikleri ve yörenin meşhur lezzetlerini tanıtıyor.

TÜRK MUTFAĞININ SIRLARINI ÇÖZÜYORLAR 
GezginDamaklar turizmi geleneksel turist deneyiminin bir adım ötesine taşıyor. Büyük kentlerde, gizli kalmış kasabalarda keşfedilecek özel yerel lezzetler gezginleri çekecek.
GezginDamaklar ile yola çıkanlar yerel yemekleri, şarapları, zeytinyağı fabrikalarını, peynirleri, pazar yerleri ve restoranları öğreniyorlar. Türk mutfağının sırlarını çözüyorlar. Dünyaca ünlü yerel lezzetleri hazırlayan kişilerle tanışıyorlar. Bu lezzetlerin oluşmasına ve hayata geçmesine imkân veren yerel tarihi dinliyorlar. Yerel halk tarafından bilinen bölgesel tatlarda uzmanlaşmış az bilinen restoranları, esnaf lokantaları gurme gezginlerinin deneyimlerine sunuluyor.

60’A YAKIN YURT İÇİ DESTİNASYON YER ALIYOR
GezginDamaklar’da yerli gezginler için yurt içi turlar, yurt dışı turlar ve yabancı gezginler için Türkiye turları bulunuyor GezginDamaklar’ın Gurme Tur paketlerinde 60’a yakın yurt içi destinasyon yer alıyor. Seyahat programlarında da günü birlik İstanbul içi turlardan uzun süreli Anadolu ve Avrupa turlarına kadar sayısız Gurme Turlar alternatif bulunuyor. FHS sektörel deneyimini gezilere yansıtarak fark yaratmayı ve bunu gezginler için avantaja dönüştürmeyi hedefliyor.

YURTİÇİNDE ENFES LEZZET TURLARI

“GezginDamaklar”, tatil süresince lezzete farklı özen göstererek şu programı hazırladı:

- Seyahatle lezzeti bütünleştiren hizmetler için beklenti olduğuna inanıyoruz. Turlarda, konaklama, ulaşım ve rehberlik hizmetleri yanında “Enfes Lezzetler”de tümüyle tur paket fiyatında yer alıyor. Anadolu Kültür Turları’nda, yörelerin doğal, kültürel ve tarihi varlıkları, ünlü yerel lokantaları, kahvaltı mekânları, pideciler, börekçiler, köfteciler, tatlıcıları gezecekler. Gerektiğinde ev kadınlarının desteğini sağlayarak ev yemekleri, ünlü sokak lezzetleri, esnaf lokantaları, şehirlerin ünlü restoranlarının tanıtıldığı, en az üç günlük veya daha uzun süreli Gastronomik Kültür Turları.

- Kısa süreli tatillerde, metropol şehirlerin yöresel ve uluslararası lezzetleri ile eğlencesinin sunulduğu turlar.

- İstanbul çevresindeki yörelerin ünlü yemeklerinin tanıtılacağı günü birlik veya hafta sonu kültür, lezzet yolculukları.

- Özgün yiyecek ve içeceklere sahip turistik beldelerde yöresel yemeklerin öğrenilebileceği kursların yer aldığı konaklamalı hafta sonu Lezzet Tatilleri 

- Şarap, zeytin, peynir, çay merkezlerine hasat ve tadım turları.

- Bağcılık ve şarapçılığın yapıldığı yörelere yapılacak butik tatiller. 

- Ünlü aşçıların eşliğinde “kendi menünü kendin hazırla “gibi öğretici aktiviteler taşıyan yazlık veya kışlık Resort Tatiller.

- İstanbul’da lezzetleri ile ünlü restoranlar, sokak lezzetleri, esnaf lokantaları, pideci, baharatçı, turşucu, tatlıcı, pastane, fırın gibi ünlü makânlarda kahvaltı, yemek, alışveriş içerikli günübirlik turlar.

- Her hafta bir yörenin yemeklerinin sunulduğu, tekne ile müzikli Boğaziçi Lezzet Turları

- Anadolu’da düzenlenen mutfak şenlikleri, festivaller, yarışmalara katılım 

- Şirketlere mutfak ve lezzet içerikli takım çalışması, personel kaynaştırma, motivasyon organizasyonları.

- Şirket davetlilerine özel, Osmanlı veya yöresel lezzetlerin sunumuyla incentive organizasyonlar.

- Şirketlerin yurt dışından gelecek konuk gruplarına yönelik İstanbul veya Anadolu’da Gurme Turları

YURTDIŞINDA FARKLI LEZZET ARAYIŞLARI

- Klasik yurtdışı turlarında dünyaca ünlü restoranlarda özel gurme programları.

- Mutfak ve içkileriyle ünlü ülkelerin gastronomi özelliklerinin yanı sıra ayak üstü lezzetlerini, pastane, kafe, barlarına yönelik Avrupa Lezzet Turları.

- Avrupa şehirlerinin klasik turların programı içinde şehirlerin rezervasyonsuz gidilemeyen ünlü gurme restoranları.

-Şarap dostları için bağcılık ve şaraplarıyla bilinen ülkelere düzenlenecek Gurme Gezileri 

- Otobüsle, Edirne’den başlayarak orta Avrupa veya İtalya, Fransa ve İspanya’ya kadar uzanacak olan Adım Adım Kültür ve Lezzet Turları.

- Vize gerektirmeyen ve yemek kültürü zengin olan Halep/Şam-Bosna Hersek-Batum-Yunan Adaları v.s gibi merkezlere ucuz Gurme Kültür Turları.

- Avrupa’da turistik Çiftlik Otellerde konaklamalı olup yemek kurslarını da içeren turistik Lezzet tatilleri. Şarap, peynir, zeytinyağı v.s gibi gıda ve hasat festivallerine düzenlenecek turlar. Yurtdışı incentive gurme seyahatleri. Yurtdışındaki yiyecek içecek fuarlarına düzenlenecek turlar.

- Yabancı misafirlerini Türkiye’de farklı lezzetlerle ağırlamak isteyen firmalara farklı gurme turları.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.