• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

GETOB, Marmaris'i temsil etti

GETOB, Marmaris'i temsil etti
GETOB, Hollanda Utrecht’te Turizm Fuarına Kültür ve Turizm Bakanlığımızca GETOB’a tahsis edilen standt ile katılarak Marmaris'i temsil etti.

MARMARİS- GETOB, 8-13 Ocak 2008 tarihleri arasında Hollanda’nın 4. büyük şehri olan Utrecht’te düzenlenen “Utrecht Vakantie Beuerse” Turizm Fuarına Kültür ve Turizm Bakanlığımızca GETOB’a tahsis edilen standt ile katıldıklarını belirterek bir açıklama yaptı.
Bazı yayınlarda başarısız  oldukları hakkında çıkan haberlere üzüldüklerini belirten GETOB yönetimi şu açıklamayı yaptı:




Basınımızın saygıdeğer temsilcileri,

 

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği-GETOB olarak Utrecht Turizm Fuarına katıldık.

 

8-13 Ocak 2008 tarihleri arasında Hollanda’nın 4. büyük şehri olan Utrecht’te düzenlenen “Utrecht Vakantie Beuerse” Turizm Fuarına Kültür ve Turizm Bakanlığımızca GETOB’a tahsis edilen standt ile katıldık.

 

Marmaris Kaymakamımız Sayın Cemalettin Özdemir, Fethiye Kaymakamımız Sayın Mehmet Ali Karatekeli ve İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Osman Murat Süslü’nün Muğla Valimiz Sayın Lütfi Yiğenoğlu talimatları ile fuara katılması özellikle Tur Operatörleri açısından yararlı olmuş ve bize de güç vermiştir.

 



Hollanda pazarı bölgemiz açısından oldukça önemlidir

 

İngiltere’den sonra en fazla misafir aldığımız ülke olması açısından fuar süresince yaptığımız görüşmeler sonucunda bölgemiz için yüzde 10 luk bir artışın olacağını öngörmekteyiz.

 



Hollanda’da görüşmelerimizde Marmaris Kaymakamımız Sayın Cemalettin Özdemir başkanlığında Türkiye Cumhuriyeti Hollanda Büyük Elçisi Sayın Selahattin Alpar’ı ziyaret ederek bölgemize Hollanda’dan daha fazla uçak konulması, batan Türk Tur Operatörlerinin yarattığı kötü imajı silmek için çalışmalar yapılması konularında destek istedik.

Sayın Büyük Elçi Alpar, isteklerimiz ile ilgili gerekli desteği vereceğini belirterek, fuar sonrası uçak firmaları ile görüşmeler yapmak üzere hazırlık yapmamızı istemiştir.

 



Bugün basından da takip edildiği gibi Avrupa’da büyük uçak şirketleri kendilerine bağlı ucuz uçak şirketleri kurarak yolcu trafiğini ciddi anlamda kontrol eder duruma gelmektedirler.

İngiltere WTM Fuarı öncesi Dalaman Havalimanında konuk ettiğimiz LCC firmaları danışman firması ile Londra’da Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay’ın da katılımı ile bir görüşme yapılmış ve olumlu sonuçlar alınma noktasına gelinmiştir. Benzer bir çalışma için Hollanda’da Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürümüz Sayın Özgür Özaslan ile de görüşülmüştür.

Türkiye Cumhuriyeti Hollanda Büyükelçimiz Sayın Selahattin Alpar ve Kültür ve Tanıtma Müşavirliği Tanıtma Ataşemiz Murat Karakuş ile Türkiye satan Tur Operatörleri satışları etkilemek ve yönlendirmek amaçlı GETOB ile ortak hareket etme kararları alınmıştır.

 





Utrecht Turizm Fuarına Online satış yapan firmaların damgalarını vurdukları çok açık bir şekilde görülmüştür.

Tatilini en fazla internetten satın alan ülkelerin başında Hollanda geldiği bilinmektedir. Bu nedenle bölgemizi online tanıtma konusunda bakanlığımızla çeşitli girişimlerde bulunacağız. Olanaklarımız ölçüsünde bundan sonra Hollanda ve diğer ülkelerde tanıtım stratejilerimizde de değişiklikler yapma yoluna gideceğiz.

Utrecht Turizm Fuarına bölgemizden katılan ve bizlere fuar süresince destek sağlayan turizmcilerimizle birlikte Muğla Valimiz Sayın Lütfi Yiğenoğlu’na, Marmaris Kaymakamımız Sayın Cemalettin Özdemir’e de teşekkürlerimizi sunmak istiyorum.

 

Ayrıca yerel bir gazete otel müdürü bir arkadaşımızın yaptığı ve aslı olmayan haberden dolayı da üzüldüğümüzü belirmekte yarar görüyorum.

 

Söz konusu haberde Marmaris’in iyi temsil edilmediği ve Marmaris’in fuara ilgisiz kaldığı bilgisi de doğru değildir.




Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.