• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Ganioğlu, turizmde büyüyecek

Ganioğlu, turizmde büyüyecek
Otomotiv sektöründen çekilen Ganioğlu, İzmir Bayraklı'da 87 odalı iş oteli ve Çeşme-Paşalimanı'nda denize sıfır mesafede termal tesis kurmayı planlıyor.

İZMiR- Otomotiv sektöründen çekilen Ganioğlu, turizmde büyüme kararı aldı. Ganioğlu, İzmir Bayraklı'da 87 odalı iş oteli ve Çeşme-Paşalimanı'nda denize sıfır mesafede termal tesis kurmayı planlıyor. 

 

1998'e kadar Tofaş, 2001'e kadar da Nissan bayiliği yapan Ganioğlu, 2001 ekonomik krizinden sonra otomotiv sektöründen çekildi. Artık, turizmde büyüme kararı aldıklarını söyleyen Ganioğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Ganioğlu, 1990'da Bodrum'da aldıkları İskandil Oteli'nin ardından şimdi de İzmir Turizm ve Ticaret Bölgesi olarak ilan edilen Bayraklı'da eski oto plazalarını 87 odalı iş oteli yapacaklarını söyledi.

 

OTEL NEOKLASİK TARZDA OLACAK

 

Referans Gazetesi'nin haberine göre Bodrum'daki 4 yıldızlı otellerinin yatak kapasitesini 200'den 550'ye çıkardıklarını belirten Niyazi Ganioğlu, yabancı turistlerin tercih ettiği oteli 2 yıldır kiraya verdiklerini, bu yıl ise işletmeyi kendilerinin üstleneceğini söyledi. Bayraklı'daki oto plazayı otele çevirmek için yatırıma başladıklarını kaydeden Ganioğlu, "Burayı 4 yıldızlı, 87 oda ve 180 yatak kapasiteli bir iş oteli haline dönüştüreceğiz. İzmir'e gelen işadamları burada kalmayı tercih edecek" dedi. Neoklasik tarzda yapmayı planladıkları otelin içinde sütunların yer alacağını ifade eden Ganioğlu, işletmesini de kendilerinin üstleneceğini dile getirdi. Henüz adı belirlenmeyen otelin toplam maliyeti ise 8 milyon dolar olacak.

 

ÇEŞME'DE 12 AY TURİZM YAPARIZ

 

Turizm yatırımlarına devam edeceklerini dile getiren Ganioğlu, kent merkezindeki ilk oteli tamamladıktan sonra İzmir Fuar Alanı'nın karşısında yer alan 500 metrekarelik arsaya ikinci bir otel kuracaklarını açıkladı. Çeşme-Paşalimanı'nda denize sıfır mesafede büyük arsada termal tesis kurabileceklerini ifade eden Ganioğlu, "Burada tesis yaparsak 12 ay boyunca çalıştırabiliriz" dedi.

Otel yatırımlarıyla beraber inşaat sektörüne de girmeyi düşündüklerini ancak yaşanan durgunluktan dolayı beklemeye girdiklerini dile getiren Ganioğlu, şöyle devam etti: Çeşme, İzmir, Konya, İstanbul'da çok sayıda arsamız var. Önce müteahhitle yarı yarıya hisse alacağımız bir model düşündük. Turizme ağırlık verme kararı alınca inşaata girmeyi daha sonrayı bıraktık. Sadece Bodrum-Bitez'de 70 villalık konut projesini bir müteahhide verdik. Yatırım için biraz daha bekleyeceğiz." 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.