• BIST 9094.18
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 23 °C

Firuz Bağlıkaya, Başaran Ulusoy’u kendi silahıyla vurdu

Firuz Bağlıkaya, Başaran Ulusoy’u kendi silahıyla vurdu
Türsab Başkan adaylığını kazanan Firuz Bağlıkaya koltuğunu “sandık, salon oyunları” ile koruyan Başaran Ulusoy’u kendi taktikleri ve kendi adamları ile devirdi.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL -
Türsab Başkan adaylığını kazanan Firuz Bağlıkaya yıllardanberi koltuğunu “sandık, salon oyunları” ile koruyan Başaran Ulusoy’u kendi taktikleri ve kendi adamları ile devirdi. Yıllardanberi Başaran Ulusoy’un yanında olan Hürsad ekibinden Mehmet Uzuner ile İbrahim Canatan’ın başı çektiği ekip bu kez salonda Firuz Bağlıkaya için çalıştı. Kongrede ilkler yaşandı. Kürsüde uzun konuşmak isteyen Başaran Ulusoy'un mikrofonunu kapatan Divan başkanı Talha Çamaş'ın davranışı dikkat çeken olaylardan biri oldu. Ayrıca Türsab eski yönetim kurulu üyesi ve Yedigöller eski BYK Başkanı İhsan Mahmutoğulları'nın konuşması uzayınca mikrofonu kapatıldı. Durumu protesto ederek kürsüden inmeyen İhsan Mahmutoğulları salondan gelen tepkilere karşı direnmesini sürdürdü. Ancak daha sonra zorlukla ikna edilerek indirildi.

firuz-baglikaya-tursab-010.jpgfiruz-baglikaya-tursab-014.jpgTAŞKINLIK YAPANLAR YÖNETİMDE YER ALDI
Yıllardan beri her kongrede ön sıralara oturan, konuşmacılara müdahale eden, sloganlar atan ve kongrede taşkınlık yapan Başaran Ulusoy'un ekibi bu kez taraf değiştirerek Firuz Bağlıkaya'nın yanında yer aldı. Kongrede taşkınlık yapanlardan bazıları bu emeklerinin karşılığı olarak Türsab yönetimine girdiler. Bu arada 10 eski BYK Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın listesinde yer aldı. Ayrıca Emin Çakmak’ın 2015'teki kongre listesinde yer aldıktan sonra ayrılarak Firuz Bağlıkaya yanında yer alan 6 kişi de yönetime girdi.

firuz-baglikaya-tursab-013.jpg

firuz-baglikaya-tursab-011.jpgİSYANCI BYK BAŞKANLAR YÖNETİMDE
Ayrıca Başaran Ulusoy’un BYK ekibinden ayrılarak Firuz Bağlıkaya’ya destek verdikleri için ‘kara listeye” alınan 5 eski BYK başkanı ile bir eski BYK Başkanı olmak üzere 10 BYK başkanı Firuz Bağlıkaya’nın listesinde yer aldı. Ulusoy yönetimine karşı çıkan Güney Marmara eski BYK Başkanı Hasan Erdem, Avrupa BYK Başkanı İbrahim Halil Kalay, Avrupa BYK 2.Başkan Bedirhan Bayka, Asya BYK Başkanı Ali Bilir, Adana BYK Başkanı Murat Şirin, Orta Anadolu eski BYK Başkanı Muhammed Kılıçarslan Karapırçak, Diyarbakır BYK Başkanı Kadri Yeşil, Side-Manavgat Bölgesel BYK Başkanı Ahmet Özden, Topkapı eski BYK Başkanı Mustafa Şahinoğlu, Konya BYK 2.Başkanı Cengiz Dağdeviren yönetimde yer aldılar. Başaran Ulusoy’a karşı ilk isyan bayrağını çekenlerden Harput BYK Başkanı Kazım Mustafa Öktem ise listeye bile girmedi.

firuz-baglikaya-tursab-012.jpg
EMİN ÇAKMAK’IN ESKİ LİSTESİNDEN YÖNETİME GİRENLER
2015 yılı 22. Dönem Türsab Genel Kurulu’nda Emin Çakmak’ın listesinden yönetime aday olan 6 kişide Firuz Bağlıkaya listesine yönetime girdi. Emin Çakmak’tan ayrılarak 23. Dönem’de Firuz Bağlıkaya ekibine katılan Nezih Hacıalioğlu ile diğer başkan adayı Hasan Erdem ve birikte Firuz Bağlıkaya’ya “ittifak” eden Ahmet Feti Bozcan, Halil Erol, Emre Yıldız, Halil Yılmaz’da yönetime girdi.

Bu haber toplam 5574 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.