• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Firuz Bağlıkaya: 18 yıllık başkan böyle gitmemeliydi

Firuz Bağlıkaya: 18 yıllık başkan böyle gitmemeliydi
Türsab Başkanı Firuz Bağlıkaya, eski yönetim yanlış işler yaptı. Bunun sonucunda böyle bir muameleye tabi kaldılar.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL -
Kongreden büyük başarıyla çıkan Türsab’ın yeni başkanı Firuz Bağlıkaya, Türsab Genel Merkezi’nde yapılan törende , Divan başkanı Talha Çamaş’tan mazbatasını aldıktan sonra başkanlık koltuğuna oturdu ve yaptığı ilk basın toplantısında “Türsab tüm turizm sektörüyle barış yapmak zorundadır” dedi.

firuz-baglikaya-mazbata-007.jpgFiruz Bağlıkaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Başaran Ulusoy, turizmde kurulan bir başkasını kendisine rakip olarak görüyor ve engellemeye gayret ediyordu. Bu gibi olaylar yüzünden biz sektör olarak çok şey kaybettik. Yeni hiçbir şey olmadı. Varolanların hepsini son 10 senede kaybettik. Şimdi sil baştan yapacağız. Turizmin tüm paydaşlarına ‘Gelin anlaşalım, uzlaşalım” diyeceğiz. Paydaşlarla birlikte tek hedefe yürüyeceğiz. Yasal sorunları çözeceğiz. Yurtdışı tanıtıma hedefleneceğiz. Turist sayısını ve gelirini yeni bir hedef verilene kadar 2023 yılına kadar iki katına çıkaracağız. Önümüzde 21 ayımız var ve en acil sorunları çözeceğiz.”

firuz-baglikaya-mazbata-006.jpgBAŞARAN ULUSOY İLE BİR ARAYA GELDİK VE KONUŞTUK
Firuz Bağlıkaya, kongre sonrası Başaran Ulusoy’la bir araya gelerek sohbet ettiklerini belirterek “Bana üç yıl boyunca çektiği sıkıntıları anlattı. Görevde iken bir ihtiyacım olursa yardımcı olacağını söyledi” dedi. Bağlıkaya, mazbata töreni öncesi önceki yönetimle Türsab merkezinde buluşarak vedalaştıklarını belirtti. Eski yönetimi mazbata törenine katılmak istemedeğini ve isteklerini uygun gördüğünü sözlerine ekledi.

firuz-baglikaya-mazbata-004.jpgİBRA ETMEYEREK İLE ESKİ YÖNETİME HAKKIMIZI HELAL ETMEDİK
Firuz Bağlıkaya kendisine yöneltilen çeşitli soruları şöyle cevaplandırdı:
“Eski başkana “onursal başkanlık” teklif ediliyor. Yasamızda tanımlanmış böyle bir makam yok. Durup duruken sahte kahramanlar yaratmayalım. Böyle bir makam varda biz mi saklamıyoruz. Yönetimin ibra olmaması için onay verenlerin onursal başkanlık istemesi ne anlama geliyor? O zaman ibra etmeseydiniz. Hep beraber ibra etmeyeceğimizi imzaladık. Kapalı oylamayı zan altında kalmadan insanlar kendi vicdanlarıyla karar vermeleri için istedik. Buna ‘ne yaman çelişki’ denir. Genel kurul ibra etmeyerek bu yönetime hakkının helal etmedi.

18 YIL HİZMET EDEN BİR BAŞKANIN BÖYLE GİTMESİNE ÜZÜLDÜM
Bunun hukuki bir sonucu da yok. Biz aile içi oturduk yönetime hakkımızı helal etmedik. Bunu uzatmanın anlamı yoktur. Ama bu yönetim ibra edilmeyi haketmedi. Yanlış işler yaptılar bunun sonucunda böyle bir muameleye tabi kaldılar. Ben üzüldüm. 18 yıl hizmet etmiş başkanın bu şekilde gitmesine üzüldüm. Ama benim üzülmem onun ibra edilmesini haklı kılmaz. Bağımsız denetimin ibra ile ilgisi yok. İnceleme ibra olmasa da yapılacaktı. Genel kurul bize inçeleme görevi verdi. İbra olsalar bile bağımsız denetime inceleme yaptıracaktık.”

firuz-baglikaya-mazbata-008.jpgKASADA DAHA İYİ BİR DURUM BULACAĞIMIZI SANMIYORUM
Kasayı teslim alıp almadıkları sorusuna ise henüz bu konuda çalışma başlatmadıklarını söyleyin Firuz Bağlıkaya “Departman görevlileri le konuşarak bilgi alacağız. En boşa harcanan zaman maddi konularla ilgili olan zamandır. Kasayı devralmadık ama tahmit ettiğimizden daha iyi bir durum bulacağımızı sanmıyorum” dedi.

HEPİMİZİN YER ALDIĞI ÜST KURUL ÇATIYI OLUŞTURUR
Firuz Bağlıkaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz sorunları kendi başımıza halledecek durumda değiliz. Turizmin diğer paydaşları ile birlikte hareket etmeliyiz. Otelcilerle, rehberlerle sorunlarımız var. Sorunları seçimden seçime hatırlıyoruz. Öte yandan bizim mesleğin bir bölümünde aynı kitleye hizmet eden taksiciler var.Birlikte masaya oturmadan ‘ben daha büyüğüm…’ diye yaklaşımla sorunların çözülemediğini gördük. Biz bir çatı yapılanma gerektiğini söylüyoruz. Bizim üstümüzde ve bize emreden bir çatı oluşmasını söylemiyoruz.
Hepimizin temsilcilerinin bulunduğu bir üst kurul oluşturmak zorundayız.
yerinn bulurduğu bir üst kurul oluşturmak zorundayız.

firuz-baglikaya-mazbata-010.jpgTURİZM DÜNYA İLE REKABETE HAZIRDIR
Sektörün bütün paydaşları turizmi geliştirmek için uğraşıyor. Türkiye’nin potansiyesi çok büyüktür. Türkiye’nin dünya ile rekabet edebileceği en hazır sektör turizmdir. Turizm kadar hiçbir sektör dünya ile rekabete hazır değildir.

BİR AN ÖNCE YASAYI DÜZELTECEĞİZ
Türkiye’de turizm sezonunu yayarak yurtdışı pazarlamaya ağırlık vereceğiz. Türkiye’nin kapasitesi söylenen rakamların çok üstündedir. Bu konuda bakanlık ile irtibat halindeyiz. Bir an önce oturup yasayı elden geçireceğiz. Türsab’ın iç tüzüğü, yönetmeliği yok. Turizm herkesin tek hedefe yöneldiği bir hareket olmalıdır. Kanun üzerinde çalışacağız. Yasal sıkıntıları düzenlememiş lazım ciddi değişiklikler yapacağız. Yasa çok önemli hiçbirşey yapamıyoruz. Kaçak bu yasayla engellenemez.

firuz-baglikaya-mazbata-011.jpgBİZ TURİZME BAŞKA AÇIDAN BAKIYORUZ
Biz eski yönetimlerden daha çok akıllıyız demiyoruz. Sadece başka açılardan bakıyoruz. Böyle yaparsak fark yaratabileceğimizi biliyoruz. Bizden öncekilerde 7/24 çalıştılar. Ancak turizme biz başka onlar başka bakıyorlardı. Biz turizmde 2023 yılı için iki misli hedef koyuyoruz. Çari açığın iki misli gelir getireceğimiz belirtiyoruz

TV’DE FIKRA ANLATIRSANIZ KONGRE BÖYLE OLUR
Kamu yetkililerine dertleri doğru anlatamazsanız başarılı olamazsınız. Bir sürü sorun varken televizyona çıkıp fıkra anlatırsanız, öyle dönemlerde farklı konuları anlatırsanız, sonunda genel kurul böyle olur.

firuz-baglikaya-mazbata-012.jpgTÜRSAB TİCARETHANE DEĞİLDİR
Türsab’ta ilk değişim olarak, şirketlerle Türsab’ın bağını keseceğiz. Henüz neyin ne olduğunu bilemiyoruz. Dışardan bakıldığında ticari kurum gibi görülüyor. Burada en önemli olan seyahat acentelerinin ticari risklerini yokedeceğiz. Burası ticarethane değildir. Finansal sıkıntıları çözmemiz lazım. Çalışanların maaşlarını, araçların benzinini düşünmemeliyiz. Bunları bir an önce halletmeliyiz.”

firuz-baglikaya-mazbata-013.jpgBOOKİNG YOK AMA BAŞKALARI VAR
Booking com’un mahkeme kararı üzerine çekildiğini belirten Firuz Bağlıkaya, “Booking.com internet üzerinden satışta sembol bir kuruluştu. Şimdi o yok ama yerlisi yabancısı bir sürü portal var. Booking.com kapatılarak bir sorun çözülür, onun yedine başkaları para kazanır ve sistem yürür. Kapatmak bir çözüm değildir.

POZİTİF AYRIMCILIK YOK
Türsab’ın yeni yönetiminde bayanların bulunmasının bir tercih olup olmadığı sorusuna ise Firuz Bağlıkaya “Yönetimde pozitif ayrımcılık yok. Kim çalışırsa o girer. Bizimki bir taban hareketidir. Yönetimi gönül vermis insanları, mesai harcayan arkadaşlardan oluşturduk. Buna kadın vya erkek diye bakmadık. Hepsi hanım bile olabilirdi…” dedi.
 

Bu haber toplam 12400 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.