• BIST 12433.5
  • Altın 6495.18
  • Dolar 44.3489
  • Euro 51.3612
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 17 °C

Fethiye'de kapatılan koylara tepki

Fethiye'de kapatılan koylara tepki
Fethiye'de faaliyet gösteren bir tatil köyü kentin Rüzgarlı ve Kalemya koylarını dubalarla kapatarak kullanmaya başladı.

FETHİYE- Fethiye'de faaliyet gösteren bir tatil köyü kentin Rüzgarlı ve Kalemya koylarını dubalarla kapatarak kullanmaya başladı. Koya Fethiyeli günübirlik tur teknelerinin bile sokulmadığı bildirildi. 
Fethiye'de bir tatil köyünün Rüzgarlı ve Kalemya koylarını dubalarla kapatarak kullanmaya başlaması ilçede ve koylara alınmayan tekneciler arasında tepkiyle karşılandı.
Rüzgarlı Koy'daki bir tatil köyü, kurulu olduğu koy ile yanındaki Kalemya Koyu'nu dubalarla kapatarak müşterilerinin kullanımına açtı.
Tatil köyü müşterilerinin koylara ulaşımı açılan iki kumsal ve kayalık kara parçasına ulaşım da ormann içinde açılan yolla sağlandı.
Su sporları üssü haline getirilen koy tekne ve vatandaşların girişini zorlaşacak bir şekilde, dubalarla kapatıldı.
Ancak tüm bu olanlardan ilçedeki yetkililerin haberinin olmadığı basına açık bir toplantıda gün yüzüne çıktı.
Göcek koylarıyla ilgili yasaklar hakkında bilgi alış verişi gerçekleştirmek üzere Deniz Ticaret Odası'nda düzenlenen bir toplantıda teknecilerce açıklanan gerçek herkesi şaşırttı.
Toplantıya katılan AKP, CHP ve MHP ilçe başkanları ile Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan, Göcek koylarının durumunun yanında bu iki koy hakkında durumun netleşmesi için çalışmaya karar verdi.
Olaydan sonra AKP İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, konuyu kısa sürede araştırarak kamuoyunu bilgilendireceğini söyledi.

"O bölgeleri kiraladık"
Öte yandan, durum ve çıkan haberlerle ilgili olatak konuşan tatil köyünün Operasyon Takip Müdürü Barış Tekin, şöyle konuştu:
"Bu koyların kiralama işlemi yaklaşık beş yıl sürdü. Biz beş yıl boyunca başkaları kiralamasın diye kullanmadan kira ödedik. Bir yıl öncede yasal işlemler tamamlandı ve kiralayarak bu koyları kullanmaya başladık."

"Fethiye kıyısız kıyı şeridi"
Fethiye'yi "kıyısız kıyı şeridi" olarak tanımlayan CHP İlçe Başkanı Emrah Doğu ise koyların kapandığını ve Fethiye'nin denizden mahrum hale gelmek üzere olduğunu söyledi.
Harita üzerinde bilgi veren Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan da denizle ilgili olarak alınacak önlemlerde bu sektördek,lerin de fikrinin alınması gerektiğini ifade etti.
Toplantıda, Göcek'teki koylarla ilgili yasakların gelecek yıl uygulamaya gireceği bildirilirken çözüm önerilerinin bir süre sonra gündeme getirileceği kaydedildi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.