• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Fethiye Kayak Mekezi'ne ödenek

Fethiye Kayak Mekezi'ne ödenek
Muğla İl Özel İdaresi, turizmi 12 aya çıkaracak Fethiye Eren Dağı Kayak Merkezi'nin yapımının devam etmesi için 500 bin YTL ödenek ayırdı.

MUĞLA -Muğla İl Özel İdaresi, Fethiye Eren Dağı Kayak Merkezi'nin yapımının devam etmesi için 500 bin YTL ödenek ayırdı. 1920 metre yükseklikte bulunan ve 9 yıldır bitirilemeyen kayak merkezinin tamamlanması ve turizme kazandırılması için 2 milyon YTL'nin daha gerektiği belirtildi. Bu arada merkezin kayak turizmine açılması için gereken telesiyej malzemelerinin ise 3 yıldır Temel köyünde bekletildiği ortaya çıktı.




Kayak merkezinin çürümeye terk edildiğini belirten Seki Belediye Başkanı Hüseyin Ünal, 500 bin YTL'lik ödeneğin kendilerini ümitlendirdiğini söyledi. Merkezin ilçe turizmi açısından hayati önem taşıdığını ifade eden Ünal, "Tek umudumuz bu kayak merkezi. Eğer tamamlanırsa yazla birlikte turizm mevsimi 12 aya yayılır. Bu merkez tamamlandığında burada kayak yapan bir kişi 30 dakika sonra Fethiye'de denize girebilme imkanına kavuşur. Şimdi burası için ayrılan 500 bin YTL ile merkezin canlandırılacağına inanıyoruz." dedi.

 

Temel Köyü Muhtarı Hasan Zeytinci ise, geçtiğimiz ay Muğla Valisi Lütfi Yeğenoğlu başkanlığında oluşturulan Seki Erendağı Kış Sporları Yatırım Birliği'nin çalışmalarıyla kısa sürede ilerleme kaydedildiğini aktardı. Zeytinci, "Elektrik, su ve tesis tamamlandı. Sadece kurulacak telesiyej malzemeleri ile buranın faaliyete geçmesi kaldı. Temel Köyü olarak bizde turizmden faydalanmak istiyoruz. Kayak merkezinin yapımı köyümüzün kalkınmasına katkıda bulunacak." diye konuştu.

 

Muğla İl Özel İdare Başkanı Cem Erkin de, Erendağ Kayak Merkezi'nin hayata geçtiğinde Muğla ve Aydın bölgesinde kayak yapılacak ve denize girilebilecek tek bölge olacağını kaydetti. Özel idare bütçesi ile kayak merkezinin sosyal tesisinin ve alt yapısı çalışmalarının bittiğini vurgulayan Erkin, telesiyej kurulması ile faaliyetlere tekrar başlanacağını vurguladı. Erkin, "Valimizle birlikte buraya devlet eliyle mi yoksa yap işlet modeli veya ortaklıkla mı telesiyej kurulacağına karar verilecek. Gelen teklifler var." diye konuştu. 1999 yılında yapılan sosyal binada imalat hatalarının bulunduğuna da işaret eden Erkin, binanın kar binası olarak yapılmadığına dikkat çekti. Erkin, önümüzdeki günlerde bu binayla ilgili onarım çalışmalarının başlatılacağını açıkladı.

 

Eren Dağı Kayak Merkezi'nin yapımına 1999 yılında yarım milyon YTL harcanarak başlandı. Merkezin altyapı ve tesis binaları kısmen yapılmış durumda.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.