• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9362
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Fahri Konsoloslar, Mardin’de

Fahri Konsoloslar, Mardin’de
Fahri konsoloslar Mardin'in tarihi ve kültürel zenginliklerini incelerken, İzmir Mardinliler Vakfı Başkanı Resim Kahraman, gezi boyunca eşlik etti.

MARDİN - Türkiye Fahri Konsoloslar Birliği tarafından Mardin’e üç günlük gezi düzenlendi. Fahri konsoloslar bölgenin tarihi ve kültürel zenginliklerini yerinde incelerken, İzmir Mardinliler Vakfı Başkanı Resim Kahraman, konsoloslara gezi boyunca eşlik etti.

fahri-konsoloslar,-mardinin2.jpg

Türkiye Fahri Konsoloslar Birliği Başkanı Ömer Kaplan, gezi anısına Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu’na plaket verdi.
Türkiye Fahri Konsoloslar Birliği'nin düzenlediği gezide aralarında Malta, Endonezya, Avusturya, İtalya, Malezya, Bosna Hersek, İsveç, Türkmenistan olmak üzere dünyanın farklı 35 ülkesinden gelen fahri konsoloslar Mardin, Midyat, Hasankeyf ve Diyarbakır’da tarihi mekânları dolaşma imkânı buldu.
Bölgenin tarihi ve kültürel zenginliğini yerinde izlemek için gezi düzenlediklerini belirten Türkiye Fahri Konsoloslar Birliği Başkanı Ömer Kaplan, “İnsanlar dönüp 10 sene evveline baksınlar yani çok önemli, 15 sene evveline bakıversinler, terör 30 yıldır Türkiye’de var, 30 yıldır Türkiye terörle iç içe yaşıyor ama şu anda bir iyileştirme yok mu? Var.“ dedi. Bölgede, son yıllarda öenmli yatırımların yapıldığını kaydeden Kaplan, “On sene evvel ile şimdiki arasında dağlar kadar fark var, eskiden hukuki olarak sıkıntılar vardı, terör olarak sıkıntılar vardı, terörün bir başka ayağı başkalarıydı yani, insanların canının yanmasını biz istemiyoruz. Bugün askeri de polisi de sivil vatandaşı da öldüğü zaman üzülüyoruz. Onun için güzellikler varken efendim, birlikte kol kola yürümek varken, aynı ortamda şarkı söylemek varken, silahların patlaması niye diyeceğiz, onun için biz silahların patlamasını istemiyoruz.” şeklinde konuştu.
Slovakya Fahri Konsolosu Selçuk Borovalı ise “Bu bölgenin artık terörle anılmasını istemiyorum, hiç birimiz bunu arzu etmiyoruz. Bu bölge o kadar güzel bir bölge ki gelip gördüğümüzde şahit olduk, muazzam bir kültür zenginliği var, muazzam bir inanç zenginliği var, burada terörün dışında o kadar güzel konuşulacak, gezilecek, görülecek büyük zenginlikler ve varlıklar var ki ben özellikle temsil ettiğim ülkeden gelen vatandaşlara konuşurken, onlar sorduğu zaman buraları anlatırken, artık terörü, konuşulacak şeyler listesine dahi alma taraftarı değilim.” dedi.
Bölgenin artık terörle anılmasına karşı olduklarını belirten İzmir Mardinliler Vakfı Başkanı Rasim Karham da “ Amacımız, burada Mardin'i tanıtmak, bizim bölgemiz dinlerin, dillerin kenti. Bir an önce terörün bitmesini istiyoruz. Halkımızın saadet içerisinde, mutluluk içerisinde yaşamalarını istiyoruz.” diye konuştu.
Mardin Valiliğine, belediye başkanlığı ve ticaret odasına, Midyat ve Ömerli belediye başkanlarına göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür eden Kahraman, Diyarbakır Valiliği'nde temasların ardından İzmir’e gideceklerini belirtti.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.