• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

‘Ev tabanlı' seyahat acentelerinin zamanı geldi mi?

‘Ev tabanlı' seyahat acentelerinin zamanı geldi mi?
Pandemi krizi turizmi “tokat” gibi vurdu. Acenteler kapandı, herkes evden çalışmak için planlar yapıyor.

İSTANBUL- Türkiye’de seyahat acentelerinin “ev tabanlı” çalışmalarının zamanı geldi de geçiyor bile. Hala ısrarla acentenin tabelası, personeli veya bazı şeylerinin peşinde koşma zamanın geçtiğini gösteren pandemi krizi turizmi “tokat” gibi vurdu. Acenteler kapandı, herkes evden çalışmak için planlar yapıyor. Pandemi fırsattır ve “ev tabanlı seyahat acentesi” dönemi geldi ve değişim zamanıdır.

TURİZMİN ŞANSI VAR
Pandemi krizi her iş kolunda değişim yaşatıyor. Artık insanlar evden çalışmaya alıştı. Bazı sektörler evden çalışma da oluyor diyerek planlarını bu yönde yapmaya başladılar. Evden çalışma veya ‘home ofis’ dediğimiz kavram dünyayı sararken, pandemiden en çok etkilenen turizm sektörü de çıkış yolları aramaya başladı. Turizm sektörünün diğer sektörlere göre bir daha az şansı bulunuyor. Çünkü son yıllarda turizm sektörü internet ortamında iş yapar oldu. Her seyahat acentesinde en az 10 bilgisayar başında çalışan bulunuyor.

‘ev-tabanli-seyahat-acentelerinin-.jpg

EVDEN SEYAHAT SATICILARI CİROLARI BÜYÜTÜYOR
Son yıllarda dünyanın bir çok ülkesinde artık “home base” veya “home office” denilen seyahat acenteleri iş yapar oldu. Yasalarda bu çalışma ortamına “nasıl olsa vergisini ödüyor. Nerede iş yaparsa yapsın” diyerek Türkiye’de bulunan bürokratik kuralları ortadan kaldırdılar. Böylece evden çalışan seyahat satıcılarının sayısı arttı. Bunlar merkezde bulunan büyük bir tur operatörünün tur paketlerini kendi oluşturdukları potföyde satarak oturdukları yerden iş yapıyorlar. Nef öfis kirası, ne personel maaşı, ne de başka maliyet. Sadece devlete kazanç vergilerini ödüyorlar. İşbirliği kurdukları büyük tur operatörleri ise bu satıcı acentelerden memnun. Alan razı satan razı.

PANDEMI TÜRKIYE’YI ‘EVDE KAL’, ‘EVDEN ÇALıŞ” DIYE UYARDı
Pandemi, Türkiye’de sayıları 10 bini aşan seyahat acentelerini uyardı. “ya evde kal, evden çalış. Ofisi kapat” ya da “Başka iş yap” diyor.
Yani Türkiye’de “ev tabanlı seyahat acentesi”nin zamanı geldi de geçiyor.

EVDEN SEYAHAT ACENTESİ ÇALIŞMASINI SEÇENLER
Bu konuda İngiliz Travel Weekly dergisi “Ev tabanlı seyahat acentesi” hakkında güzel bir inceleme yasıyı yazmış. Birilerine bu dönüşüme uymak zorunda olduğumuzu gösterdiği için yayınlıyoruz.

Günümüzde ev tabanlı seyahat acentesinin birden fazla seçeneği bulunuyor. Yarı zamanlı veya tam zamanlı; çalışan, bağımsız veya serbest meslek sahibi; bir ev sahibi aecente, bir franchise sahibi veya yeni, deneyim arayan veya emekliliğe geçişte evden çalışmayı seçenler.

Tüm seçenekler, ev tabanlı bir ofiste çalışmanın birçok itirazı ve devam eden kültürel değişiklikler, evden çalışmayı seçen temsilcilerin sayısında artışa neden olmaya devam ediyor.

ANKETTE YÜZDE 55 EV EKSENLİ ÇIKTI
Travel Weekly'nin Ekim 2017'de yayınlanan 2017 Seyahat Endüstrisi Anketi'nde, seyahat acentesi katılımcılarının yarısından fazlası (yüzde 55) ev eksenli, yüzde 18'i kendilerini ev eksenli çalışanlar ve yüzde 37'si kendilerini bağımsız ev tabanlı acenteler.

Ev tabanlı seyahat acentelerinin uzun süredir şampiyonu olan ve HomeBasedTravelAgent.com, FindaHostTravelAgency.com ve TravelProfessionalCommunity.com. "Ancak yol ne olursa olsun, bir temsilcinin en başından itibaren bir iş planı ve buna uygun bir pazarlama planı olması gerekecek. Nereye gittiğinizi bilmek için bir planınız olmalı, odaklanın ve doğru yönde devam edin. "

BAŞLAMAK IÇIN NELER YAPMALı?
Ev tabanlı bir acente olmayı mı düşünüyorsunuz? Doğru ya da yanlış cevap olmasa da, düşünce sürecini başlatmak için bazı hususlar aşağıda verilmiştir.

Yaklaşık bir yıl önce kendi ev merkezli acentesini açmaya giden yolda, Tara Hyland kendine şu zor soruları sordu: “Bu gerçekten yapmak istediğim bir şey mi? Bunu neden yapmak istiyorum? Dışarı çıkıp beni nereye götürdüğünü görmeye istekli miyim? "

ACENTEYİ TERKETTIM BAĞIMSIZLIK ISTEDIM
Hyland, 35 yıldır seyahat endüstrisindeydi, En son dört yıldır bir acentede lüks tatil seyahat satıcısı olarak çalışıyordu. "Öncelikle kendi işimi yürütme bağımsızlığını istedim," diyor. "Zaman yönetimimden daha fazla sorumlu olma ve kazanç kapasitem üzerinde daha fazla kontrole sahip olma fırsatını istedim. Kendi acentemi açmak, kariyerimin doğal gelişiminin bir parçası gibi görünüyordu."
Cevapları, Worldview Travel'ın Houston bölgesinde bağımsız bir iştiraki olan Tara Hyland, LLC'yi başlatmak olan bir sonraki adımını belirlemesine yardımcı oldu.

ÇALıŞMA MODELİ NEDIR?
Hyland, 2017 Seyahat Endüstrisi Anketi'ne göre, tüm bağımsız ev tabanlı acentelerin üçte ikisinden fazlasının (yüzde 69) evden çalışan acenteye katılmayı seçtiği belirlendi.
Ankette, acentelerin bir evden bir kurum ile işbirliği kurmayı seçmelerinin başlıca nedenleri arasında tedarikçilere erişimde (yüzde 89), seyahat rezervasyonu yapmak (yüzde 76) ve muhasebe veya pazarlama hizmetlerinden kurtulmak (yüzde 62) yer alıyor.
Hyland ayrıca, "Benim için diğer önemli kısım teknoloji idi. Daha kullanıcı dostu bulduğum GDS yerine bir nokta ve tıklama sistemi üzerinden rezervasyon yapabiliyorum."

EV TABANLI ACENTELERİ YÖNLENDİREN KURUMLAR
Hyland evden çalışma seçiminden memnun olsa da Katina Bradley, Kuzey Kaliforniya'da bulunan Wish You Were Here Vacations, LLC işbirliği kurduklarıni söyledi.
LLC, ev tabanlı acenteleri eğitimlerle beş yıl içinde değiştirdiklerini anlattı.
Evden çalışan acentelerle işbirliği kurduklarında tek bir ev sahibi ile başladıklarını belirten LLC “Ancak doğru seçim değildi. Bir franchise modelini düşünüyorduk. Ama doğru uyumu bulmak biraz zaman aldı" dedi.

Katina Bradley, kocasıyla kendi işini kurduğunda sektöre yeni bir adım attığını belirterek “Başlangıçta bilgilerimin çoğunu çok iyi arkadaşım Google'dan aldım. Başlangıçta mevcut olan tüm Facebook gruplarının farkında değildim ve ne kadar yardımları olduğunu bilmiyordum. Turizm çok açık ve bağışlayıcı bir sektör. Eğer ona gelirseniz insanlar size yardım etmek için kendi kendileri takılıp kalıyorlar İşin sırrı doğru davranış ve gerçek ilişkiler geliştirmek " dedi.

İŞLETMENIZin GELİRİ NEREDEN GELECEK?
Bradley'nin ev tabanlı işe geçişinin nedenlerinden biri iş modelinin evrimiydi. Kocası ile yarı zamanlı işlerine başladıklarında, kendi müşterilerini bulacakları bir ev ortamı seçti. Başlangıçta kazanacağını düşünmüyordu. "Gelire güvenmem gerekmediğinde iyiydi" diyor. Ama tam zamanlı çalışmaya başlayınca potansiyel müşteriler sağlayan bir ev tabanlı satıcı oldu

Ogg, "Ev tabanlı çalışmak, gerçek acente ortamında çalışanlar için bir çok suruyu barındırır” diyerek şunları sıraladı: Yanlarına alabilecekleri iş ynetimi kitapları var mı? Değilse, kendi iş kitaplarını oluşturmak için neye ihtiyaçları olduğunu düşünmeleri gerekecek. Ne konusunda uzmanlar? Hangi özel becerilere ihtiyaçları olabilir? Hangi kaynakları var. Bu işi kurmak için hangi ek kaynaklara ihtiyaçları var?

Florida, Pembroke Pines'deki Be Well Travel, LLC'nin sahibi Deb Fogarty, 2013 yılında kendi ev tabanlı acentesini kurduğundan beri iş ortağının yönlendirmelerine, organik pazarlamaya ve iyi tanımlanmış bir markaya güvendiğini belirtti. İşi öğrenmek için 2008 yılında bir seyahat acentesi sahibinin kişisel asistanı olarak çalıştığını, ayrılmadan önce bağımsız biri gibi çalıştığını belirterek "Bu acente benim için en uygun şirket değildi. Ben işimi ne kadar iyi yaptığımı fark ettiğimde, kendime bir şans vermeye karar verdim. Bunu kendi başıma yapıp yapamayacağımı görmeye karar verdim. Bu yıl gerçekten ulaşacağımı hiç düşünmediğim bir finansal hedef belirledim ve neredeyse ikiye katladım" dedi.

BIR IŞ YAPMAYA HAZıR MıSıNıZ?
Ogg, "Birçok temsilci için iş tarafı en zor kısımdır. Seyahat satma ve müşteriler için rüya tatilleri yaratma konusunda tutkulu olmalısınız. Böyle olmazsanız asıl iş tarafını yönetmek daha zor olabilir. "

Ev tabanlı acente sahibi Bradley, yıllarca vergi, defter tutma ve diğer ticari deneyime sahip kocası iş ortağı sahibinden yardım almasına rağmen, sektörü ve sektörde bir işi nasıl yürüteceğini öğrendiğini söyledi.

Hyland ise "İnsanlar ev tabanlı bir işletmenin çok fazla planlama gerektirmediğini düşünebilir. Ancak ekipman ve alan ihtiyaçları, çalışmak için mahremiyet, lisanslama, işletme yapısı, vergi uygulamaları dahil olmak üzere tüm iş yönlerini hesaba katmanız gerekir. Buna ak olarak internet alan adları, pazarlama planları ve çok daha fazlası var. İlk yıl, mali durumunuzu ve aldığınız riski anlamanın önemlidir “Özellikle ilk yıl kazancının ne olacağı bilinmiyor” diyor.
"Yeni müşteriler bulurken ve mevcut müşterilerinizi işinizi kurmak için değiştirirken masrafları karşılayabilir misiniz?"

YEMEK MASASINDAN, DONANIMLI EV OFİSE…
Yemek masasında başlayan ve şimdi çalışmak için eksiksiz bir ev ofisi olan Fogarty, düzenli olarak vergi almanın yanı sıra her hafta bir muhasebeciye danışmayı ve maaş bordrosu planlamayı öneriyor.
Haftada 40 ila 60 saat ve bazen 70 saat çalıştığını söylese de, eğitim ve ağ kurma için zaman ayırmada stratejik. “Benim kadar sıkı çalışan diğer yüksek vasıflı ajanlarla tanışıyorum. Ve diğer temsilcilerle tanışmak ve zorluklarını ve başarılarını öğrenmek çok ferahlatıcı ”diyor.

‘ev-tabanli-seyahat-acentelerinin--001.jpg

TMTC ILE İŞINIZI BÜYÜTÜN
The Mark Travel Corporation, 40 yılı aşkın süredir seyahat acentelerinin müşterilerinin tatil hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı oluyor. Ayrıca Funjet Vacations, United Vacations®, Southwest Vacations® ve Blue Sky Tours markalarla işinizi büyütmenize yardımcı olmaya kararlıyız.

TMTC Bölge Satış Direktörü Lisa Tinnerman, "İşimizin en hızlı büyüyen bölümü ev tabanlı acentelerdir" diyor. "Bu segmentle çalışmayı seviyorum. Temsilciler, büyümelerini hızlandırabilmeleri için öğrenmeye heveslidir ve TMTC'de başarılı olmak için ihtiyaç duydukları benzersiz araçları sağlamak için onlarla birlikte çalışıyoruz. "

EV TABANLı ACENTELERIN GÖRÜNMEZ OLDUĞU ALGıSı
Tinnerman, birçok farklı ev tabanlı temsilci modeli bulunduğuna dikkat çekerek, TMTC'nin satış ekibinin İş Geliştirme Yöneticileri ile ev sahibi ve franchise modellerini kullanan acentelere adanmış İş Geliştirme Uzmanlarını içerdiğini söylüyor.

“Bazen ev tabanlı acentelerin görünmez olduğu algısı vardır. Ancak TMTC'de kim olduklarını ve nerede olduklarını biliyoruz ve işlerini geliştirmelerine yardımcı olmak için onlarla çok yakın çalışıyoruz ”diyor. "Canlı etkinliklerde, web seminerlerinde ve daha fazlasıyla telefonda bire bir görüşüyoruz. Tüm şekillerde ilişki kurmak bir önceliktir. "

WEB SEMINERI OLUŞTURDUK
Ev tabanlı seyahat acenteleri yelpazesi de farklı uzmanlık seviyelerine dönüşüyor ve Tinnerman, TMTC'nin tüm deneyim seviyelerinde ev tabanlı acenteler için eğitim ve araçlar sunduğunu belirtiyor.
Örneğin, TMTC, TMTC ile arazi tatilleri satmaya ve araç setimizi kullanmaya odaklanan bir dizi canlı ve isteğe bağlı web semineri oluşturduk.

UNUTULMAZ TATILLER SAĞLıYOR
Tinnerman, "Araçlarımız, temsilcilerin, ajans modeli ne olursa olsun işlerini büyütmelerine yardımcı olmak için tasarlandı" diyor. "Ev tabanlı temsilciler, satış e-postası aracı, Creative Connection gibi etkileşim araçları ve müşterilerine unutulmaz tatiller sağlarken kazançlarını en üst düzeye çıkaracak kapsamlı ürün yelpazesi gibi araç ve programlarda büyük değer bulacak."

Bu haber toplam 9785 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.