• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Ev kirası ile Side'de 2 ay tatil

Ev kirası ile Side'de 2 ay tatil
Kışın Almanya ve İskandinav ülkelerinin soğuk olmasından ötürü yaşlı turistler, ülkelerindeki ev kirası ile Türkiye'de 2 ay tatil yapıyor.

Abdurrahman Büyükkeskin/Cihan


ANTALYA -Yaşlı ve emekli Alman ve İskandinav ülke turistleri, ülkelerindeki ev kirası ile Türkiye'de 2 ay tatil yapıyor. Kışın Almanya ve İskandinav ülkelerinin soğuk olmasından ötürü yaşlı turistler, tatil için Antalya ve turistik ilçelerini tercih ediyor.



Kışın Almanya ve İskandinav ülkeleri İzlanda, Danimarka, İsveç, Finlandiya ve Norveç'te karlı ortamda yaşamak isteyen yerleşik turistler de evlerini, kendi ülkelerinden tanıdıkları arkadaş, akraba ve dostlarına kiraya veriyor. 3 yıldır 25 Aralık ile 20 Şubat tarihleri arası tatilini Side'de geçirdiğini belirten Norveç Oslo'lu emekli hemşire Christine Findeisen (66), yakın bir akrabasının evinde kaldığı için tatil süresince yeme içme dışında para harcamadığını söyledi.

 

Doktor eşini 6 yıl önce kaybettiğini belirten Christine Findeisen, kışın Norveç'in soğuk olması ve sık sık hastalanmasından ötürü Türkiye'ye geldiğini söyledi. Findeisen, "Kışın Side'de kaldığım süre içinde konaklamaya para vermiyorum. Side'de kaldığım ev yeğenimin yeri. Yeğenim turizm sezonu bitince kışın Norveç'te benim evde kalıyor. Bende onun evinde kalıyorum. Aynı hastaneden birlikte emekli olduğum hemşire arkadaşım Oslo'daki evlerini 2 bin 200 Euro'ya 2 aylığına kiraya vermiş. Aldıkları kira parasına takviye yaparak eşi ile birlikte Titreyengöl'de bir otelde 2 ay tatil yapacaklar." diye konuştu.

 

4 yıldır kışın tatillerini Manavgat'ın Side beldesinde yaptıklarını ifade eden Alman emekli bankacı Mafred(62)-Lily(60) Kludasch, Kuzey Ren- Vestfalya eyaleti Düsseldorf şehrindeki 3 katlı evlerini 2 aylığına 2 bin 500 Euro kiraya verdiklerini söyledi. Kışın Manavgat'ın iklim yapısının vücut sağlıklarına iyi geldiğini ifade eden Mafred Kludasch, Berlin Humboldt Tıp Fakültesi'nde okuyan en küçük kızlarının bu yıl doktor olması ile birlikte Manavgat'ın Kızılot Beldesinde ev satın alarak Türkiye'ye yerleşeceklerini söyledi. Kludasch, " Almanya'da kışın soğuk iklim şartlarında yaşlıların yaşaması çok zor. Side'nin nemli havası kışın eşim Lily'e iyi geliyor. Kaldığımız otelin imkanları da çok güzel. Uçak masrafları da dahil eşimle birlikte Türkiye'de 2 aylık tatilimizin toplam tutarı 5 bin Euro. Bunun 2 bin 500 Euro'sunu kira gelirinden karşıladık." diye konuştu.

 



Öte yandan genelde kış ayında otel müşterilerinin yaşlı ve emekli Alman ve İskandinav ülke turistleri olduğunu belirten Sueno Beach Hotel Halkla İlişkiler Müdiresi Arzu Tunç, müşterilerinin yüzde 40'nun 20 ile 2 ay arasında konaklama yaptığını söyledi. Hotellerinde kalan yabancı misafirlerine Side'ye Almanya, Danimarka, Norveç veya İsveç'teki evinizi kirasının geliriyle mi tatile geldiniz deme durumlarının olmadığını belirten Arzu Tunç, müşteri memnuniyeti için yaptıkları ankete bundan sonra bu soruyu da ekleyeceklerini söyledi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.