• BIST 10208.65
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 24 °C

Etstur 2012’de %300 büyüyecek

Etstur 2012’de %300 büyüyecek
Erken rezervasyon kampanyasını ilk kez Aralık ayında başlatan ETS Tur Başkanı Mehmet Ersoy "2012’de 220 bin kişiye avantajlı tatil imkanı sunuyoruz" dedi.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL
- Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, 2011’in Türk Turizmi için tüm zamanların rekor yılı olduğunu belirterek “1 Nisan ile 1 Kasım arasında ETS’de erken rezervasyonun payı yüzde 47 oldu. Bu dönemde yüzde 50’yi zorlarız” dedi.
Yatırımları ile bu yıl rekor düzeyde büyülen, erken rezervasyon kampanyasını daha erkene alan, 72 saate kadar sigorta getiren, net fiyat uygulaması yaptıklarını söyleyen Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, “2012’de kruvaziyer projelerimizi geliştirerek yüzde 300 büyümeyi hedefledik” dedi.

ets-erken-rez-grafik2.jpg

TÜRKİYE TURİZMİNDE 2012’DE BÜYÜME BEKLİYORUZ

Turistin sevdiği ortamın istikrar olduğunu söyleyen Mehmet Ersoy, Türkiye’nin istikrarını turizme katkı sağladığını belirterek “Mısır ve Kuzey Afrika’daki sıkıntılar ile Yunanistan, İtalya, İspanya’daki ekonomik kriz nedeniyle dünyanın en önemli tur operatörleri Tui, Thomas Cook ve Rewe Türkiye’ye yöneldiler. Türkiye’ye gelen uçaklardaki koltuk sayılarını ve tesislerdeki rezervasyonlarını yüzde 15-23 oranında artırdılar. Bu nedenle iç pazarın erken rezervasyonda gecikmemesini tavsiye ediyoruz. Türkiye turizminde 2012’de büyüme bekliyoruz” şeklinde konuştu.

ets-mehmet-ersoy1.jpg

FİYATLARI ŞİŞİRİP TATİLCİLERİ ALDATIYORLAR

Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, bir çok turizmcinin fiyatları şişirdikten sonra yüzde 70’e varan indirim yaptıklarını duyurup tatile çıkanları aldattıklarını belirterek ETS olarak net fiyat uygulaması başlattıklarını söyledi.Ayrıca erken rezervasyonda 72 saate kadar rezervasyon iptaline sigorta uyguladıklarını söyleyen

ets-mehmet-ersoy-4.jpg

ERKEN REZERVASYONU DAHA ERKENE ALDIK

Mehmet Ersoy, Türkiye’nin marka değeri yükseldikçe yurt dışından erken rezervasyon taleplerinin artacağını söyledi. Erken rezervasyonun yurt dışındaki gibi daha erkene alınması gerektiğini söyleyen Mehmet Ersoy şöyle devam etti:
“Türkiye’de ilk kez erken rezervasyon kampanyasını Aralık ayında başlatıyoruz. 08 Aralık 2011 tarihinde başlayan erken rezervasyon kampanyamız 30 Nisan 2012’ye kadar devam edecek. Misafirlerimizin, fiyat avantajından maksimum düzeyde yararlanabilmesi için ilk günler oldukça ideal. Nisan ayına yaklaştıkça otel konaklama bedelleri yükselecek. Tatil rezervasyonlarını yaptırmak için fırsat dönemi uzun ve fiyatlar çok avantajlıdır. Etstur, bini aşkın otel ve yurt dışında 60 destinasyonu kapsayan yüzlerce tur paketiyle, bu yıl da misafirlerine farklı deneyimleri, avantajlı koşullarda sunarak ekonomiye dinamizm kazandırmaya devam edecek” dedi.

ETS TURUN HEDEFİNDE KRUVAZİYER TURİZMİ VAR
Geçtiğimiz yıl, Türkiye’nin en büyük otel yatırımlarından birisi olan Maxx Royal otelini Belek’te 240 milyon dolar tutarında bir yatırımla kurduklarını belirten Mehmet Ersoy, 2012’de ise kruvaziyer turizmine odaklı yatırımlar gerçekleştireceklerini söyledi. Ersoy, “Kruvaziyer turizmi alanında planlanan projeleri tamamladığımızda Etstur 2012’de yüzde 300’ün üzerinde büyüme kaydedecektir. . Kruvaziyer turizmini de çok ciddiye alıyoruz. Türkiye’nin kruvaziyer turizminde önü çok açıktır. Bu nedenle kruvaziyer turizmi bölümümüzü büyüttük. Yüzde 300’e varan büyümeye yönelik operasyonlar planladık. 2012’de kruvaziyer yatırımlarını artırarak büyümeyi sürdüreceğiz” dedi.
Ayrıca Bodrum ve Antalya’da otel yatırımlarını sürdüreceklerini söyleyen Mehmet Ersoy, sözlerine İstanbul’da da otel yatırımı için arayışlarını sürdürdüklerini ekledi.

ets-erken-rez-grafik.jpg

ERKEN REZERVASYONDA AVANTAJ

Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, “Türkiye’de ilk kez erken rezervasyon kampanyasını Aralık ayında başlatıyoruz. 08 Aralık 2011 tarihinde başlayan erken rezervasyon kampanyamız 30 Nisan 2012’ye kadar devam edecek. Misafirlerimizin, fiyat avantajından maksimum düzeyde yararlanabilmesi için ilk günler oldukça ideal. Nisan ayına yaklaştıkça otel konaklama bedelleri yükselecek. Tatil rezervasyonlarını yaptırmak için fırsat dönemi uzun ve fiyatlar çok avantajlı” dedi.

ETSTUR: “İNDİRİMLER YANILTIR, FİYATLAR ASLA.”
Erken rezervasyonun Türkiye’deki 10. yılında Etstur’un sektöre renk katacak yeni bir sistemi daha ilk defa başlattığını söyleyen Mehmet Ersoy, yeni sistemde tatilcilerin yüzde 40-50 gibi indirim oranları yerine, tesise ait direkt indirimli fiyatla karşılaşacaklarını ve böylece kafaları karışmadan, bütçelerine uygun seçim yapabileceklerini belirtti.

NET FİYAT UYGULAMASI BAŞLADI
Yeni sistemde, net fiyatlarla sektöre girdiklerini söyleyen Mehmet Ersoy, “Bu sistemde otellerde artık fiyatlar önceden yukarı çekilip sonra indirime gidilemeyecek. Net fiyat uygulamasına geçtik. Tesislerde erken rezervasyon artık indirim oranları ilan edilmeyecek. Böylece tatilciler yanıltılamayacak ve indirimden sonraki net fiyatlar üzerinden otelleri karşılaştırarak seçimlerini yapacaklar. Erken rezervasyon yaptıklarında, otelin indirim yapılmış gerçek fiyatı ile ödemelerini gerçekleştirecekler” dedi.

ets-mehmet-ersoy-5.jpg

TATİL İHTİYAÇ OLDU

Türk insanı için seyahatin artık lüks değil bir ihtiyaç olarak algılandığını belirten Ersoy, sözlerine şöyle devam etti: “Gelişen toplum yapısı, bireysel ihtiyaçların karşılanması yönünde bir farklılık gösteriyor. Her sosyo-ekonomik grup için artık çok sayıda farklı seçenek söz konusu. Bu nedenle, misafir kendi bütçesine göre doğru tatili kurgulamak için, erken rezervasyon dönemlerini bekler ve talep eder hale geldi. Ülke olarak ilk uygulamasına 2003’te başladığımız erken rezervasyon sisteminin toplam içindeki payı yüzde 12 iken bugün bu oran yüzde 47’ye ulaşmıştır. Sistemin dünya ortalaması ise yüzde 65 seviyelerindedir” şeklinde konuştu.

ERKEN REZERVASYONDA HEDEF, 220 BİN KİŞİYE ULAŞMAK
2010’da erken rezervasyon sisteminden 180 bin kişinin yararlandığını, 2011’de ise hedeflerinin 220 bin erken rezervasyon olduğunu belirten Mehmet Ersoy, “Kurumsallaşmanın geliştiği Batılı ülkelerde, çalışanlar izinlerini 1 yıl önceden planlayarak çok avantajlı fiyatlarla tatil yaparken, Türkiye’de son dakika yapılan programlar nedeniyle yabancılara göre tatilin maliyeti iki katına çıkmaktadır. Kurumsal firmaların sayısı arttıkça ülkemizde de erken rezervasyon sistemi gelişmesini sürdürecektir” diye konuştu.
Ersoy, erken rezervasyon ile tatili tercih edenler, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da erken rezervasyon sigortasından yararlanacaklarını söyledi. Erken rezervasyon iptaliyle ilgili teminatların Etstur ile Mapfre Genel Sigorta arasında düzenlenen poliçe eli sağlanacağını söyleyen Mehmet Ersoy “Poliçe ile sigortalı tur paketinin ücret farkı ise, tur bedelinin sadece yüzde 1’i kadar, 1,000 TL altındaki rezervasyonlarda ise sabit 10 TL olacak” dedi.

ets-mehmet-ersoy-6.jpg

2011 REKOR YIL OLDU, ANADOLU’NUN PAYI YÜKSELDİ

Avrupa ile kıyaslandığında iç turizmde 2011’de hızlı büyüme yaşandığını anlatan Mehmet Ersoy, “Her bölgeyi pazar kabul edersek, İstanbul, Antalya ve İzmir kendi içinde büyümeye devam etmekle birlikte, diğer bölgelerde yaşanan büyüme de sektöre büyük bir değer yarattı” dedi.

ÇAPRAZ UÇUŞLAR TURİZME HAREKET GETİRDİ
Resort turizm bölgeleri olan Antalya, Bodrum, Dalaman ve İzmir havaalanlarına, 14 ilden yapılan direkt ve çapraz uçuşların, hareketliliğin Anadolu’ya daha hızlı yaydığına dikkat çeken Ersoy, şunları söyledi: “Anadolu insanının genel Türk turizmi içindeki seyahat payı giderek artıyor. 90’lı yıllarda seyahat edenlerin yüzde 85’ini İstanbul oluştururken, bu oran bugün yüzde 57 seviyesindedir. Anadolu’da seyahat edenlerin sayısı, İstanbul’a oranla daha hızlı artıyor. Anadolu’nun toplam seyahat içindeki payı yüzde 43 oranındadır.”

TÜRKLER YILDA İKİ KEZ TATİL YAPIYOR
Türk insanının yurtdışı seyahat alışkanlığının son yıllarda yüzde 15’ler seviyesine ulaştığını belirten Mehmet Ersoy, son 20 yıldaki sosyo-ekonomik ve kültürel gelişmeler nedeniyle de Türk halkının artık yılda 2 kez tatil yaptığını, hatta 20 kez seyahate çıkanlar bile bulunduğunu söyledi.
Emekliler ve çocuksuz ailelerin, okul dönemindeki boşluklardan yararlanarak tatillerini artık fiyatların uygun olduğu ölü sezonlara kaydırdıklarını, bunun en önemli nedeninin ise erken rezervasyon sistemi olduğunu kaydeden Mehmet Ersoy, “Erken rezervasyon avantajıyla tüm sezon fiyatlarını aynı anda görmek ve tatil bütçelerine göre planlama yapabilmek mümkün. Kurumsal şirket çalışanları da erken rezervasyon fırsatından kolayca yararlanıyor, orta ölçekli şirketler de bu fırsatları çalışanlarına kullandırarak, izin haklarını destekliyorlar” diye konuştu.

ets-mehmet-ersoy-7.jpg

İÇ PAZAR, TÜRK TURİZMİNİN BÜYÜMESİNDE İTİCİ GÜÇ OLACAK

Mehmet Ersoy, turizm sektörünün son 5 yılda, ortalama yüzde 13 oranında büyüdüğünü belirterek kriz yılı olan 2009’da dahi iç pazarda yüzde 10 oranında büyüme kaydeden sektörün 2012 yılı beklentileri ile ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı:
“2009 krizinde bütün dünya turizmde küçülürken yüzde 11 ile büyüyen tek ülke Türkiye oldu. 2012, sektörde pozisyonu koruma yılı olacak. Çünkü, 2009 yılında, büyüme ve yatırımı teşvik eden hükümet, 2012 yılı için başta cari işlem dengesi sebebiyle, kredilerde ve büyümede yavaşlamayı teşvik ediyor. Bu nedenle 2012 yılında büyüme oranı, 2011’in altında kalmakla birlikte, iç pazar seyahat hareketleri sayesinde sektörde yüzde 10 büyüme gerçekleşmesini ve 2009 kriz yılındaki büyüme rakamlarının yakalanacağını öngörüyoruz.”
Ersoy, performans yılı ilan ettikleri 2012 hedeflerinden birisinin de, kurumda çalışan sayısını artırmak olduğunu belirtti. Etstur’un, güçlü yapısı sayesinde krizlere rağmen büyümesini sürdürdüğünü belirten Ersoy, iç turizmde taşınan yolcu sayısı bakımından da büyük bir performans gösterdiğini dile getirdi. Ersoy, 2007’de 350 binin üzerinde olan yolcu sayısının 2010’da 473 bine ulaştığını, bu yıl ise yolcu taşıma hedeflerinin 534 bin kişiye ulaşacağını sözlerine ekledi.

SEKTÖRDEİ İLK UYGULAMALAR
Etstur 20. yılında 3. kez aldığı Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nca verilen “Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma” ödülünün yanı sıra, “Türk Turizmi’nin Tur Operatörü Ödülü / QM Awards 2011 Turkey ile sektör liderliğini sürdürüyor. Türk turizminde “erken rezervasyon” uygulamasını başlatan ilk tur operatörü olan Etstur, 2010 yılında erken rezervasyon dönemini “Erken Rezervasyon Sigortası” ile başlatarak yine bir başka ilke imza attı. Ayrıca, Türkiye’de Acente Performans Sistemi'ni oluşturan ve seyahat acentelerini performanslarına göre denetleyen ilk turizm şirketi olma özelliği ile de öne çıkıyor. Etstur’un sektöre kazandırdığı uygulamalar arasında; engelli misafirlere ihtiyaçları doğrultusunda hizmet vermesi ve seyahat sonrası müşteri memnuniyetini telefon görüşmeleriyle ölçmesi de yer alıyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.