• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Erdemol yeniden ATGB Başkanı

Erdemol yeniden ATGB Başkanı
Avrupa Türk Gazeteciler Birliği- UK’in ikinci olağan genel kurulunda başkanlığa yeniden Kemal Erdemol seçilirken, yönetim kurulu yeni isimlerden oluştu.

Mustafa Köker-Türkiye Turizm


LONDRA- Tüm Avrupa çapında örgütlenmiş olan ATGB’nin İngiltere kolu olarak geçen yıl kurulan ve İngiltere’deki gazetecilerin mesleki örgütü olan Avrupa Türk Gazeteciler Birliği (UK) İkinci Genel Kurulu Kitap Evi’nde gerçekleştirildi. Genel Kurul’da yapılan seçimlerde Kemal Erdemol, ikinci kez başkanlığa seçildi.


 Divan, Faruk Eskioğlu, Metin Sak ve Nevsal Elevli'den oluştu

YİTİRİLEN GAZETECİLER ANILDI
Çok sayıda üyenin bizzat ya da vekalet yoluyla katıldığı kongrede Divan Kurulu  LTR programcılarından Metin Sak başkanlığında Nevsal Elevli (Milliyet) ve Faruk Eskioğlu (Açık Gazete)’ndan oluştu. 
On beş yıl önce katledilen Uğur Mumcu ile yaşamını yitirmiş tüm gazeteciler için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından, mali ve faaliyet raporlarınının okunarak onaylandığı genel kurulda yapılan seçimlerde Yönetim Kurulu’nun yeni üyeleri belirlendi.

ERDEMOL YENİDEN BAŞKAN
Kemal Erdemol, Nimet Sayar, Özcan Yörük, Metin Sak ve Nazif Akpınar’ın asil, Kadir Aktay ve Kadir Tipi’nin de yedek üye olarak Yönetim Kurulu’na seçildikleri kongrede Denetleme Kurulu’na da Rahati Başar, Celal Sönmez ve Metin Güneş getirildi.

Yönetim Kurulu’nun kendi arasında yaptığı görev dağılımında başkanlığa ikinci kez Kemal Erdemol getirilirken, Genel Sekreterlik’e Özcan Yörük, Başkan Yardımcılığına Nimet Sayar, Saymanlığa Metin Sak ve Halkla İlişkiler sorumluluğuna da Nazif Akpınar seçildi. Yedek üyeler Kadir Aktay Basınla İlişkiler, Kadir Tipi de İnternet yayın sorumlusu olarak görev üstlendiler.


Kemal Erdemol "Halka haberalma hakkını kullandırmalıyız"


BAŞIBOŞ GAZETECİLİKLE MÜCADELE EDECEĞİZ
ATGB (UK)’in ikinci kez başkanlığına seçilen Kemal Erdemol, kongre sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bir gazetecinin sorumluluk duyması gereken kişi ve kuruluşların sayısı hiç de az değildir. O nedenle gazeteciliğin bir ihtiras ve kötüleme/karalama silahı haline getirilmesine önce biz gazeteciler karşı çıkmalıyız. Halkın haber alma ve bilgilendirme hakkını kötüye kullanan ‘başıboş gazetecilik’le ATGB(UK) olarak  savaşmaya devam edeceğiz. Mesleğimizi, mezhep,din, dil, cins ayrılığında araç olarak kullanan resmi ya da gayriresmi her oluşuma karşı olmayı da sürdüreceğiz.”


Genel Kurulda, dernek üyelerinin çoğunluğu hazır bulunurken, katılamayanlar vekaletle temsil edildi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.