• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Erdem: Ulusoy seyirci kalıyor

Erdem: Ulusoy seyirci kalıyor
Seyahat Acentaları ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yasası'nın bu durumuyla Türkiye’deki seyahat acentalarının yarısının kapanabileceği bildirildi.

BURSA- TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı ve Selam Tur'un Sahibi Hasan Erdem, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy’u da eleştirerek "Acenteleri kapanmayla karşı karşıya bırakan, acenteleri yalnız bırakan ve  1618 gibi bir yasaya seyirci kalan Ulusoy başkan olamaz. Biz acentaları zor durumda bıraktığı için Ulusoy’u affetmeyeceğiz"dedi.

Hasan Erdem, bazı maddeleri 5571 Sayılı Yasa ile değiştirilen 1618 sayısı Seyahat Acentaları ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yasası'nın bu durumuyla tatbik edilmesi halinde Türkiye’deki seyahat acentalarının yarısının kapanabileceği bildirildi.

 

Yasanın yeniden gözden geçirilmesi zorunlu

 

Bazı maddeleri Ocak 2007’de değiştirilen yasanın kazanılmış hakları geri aldığını, aynı zamanda acentalar arasındaki yetki belgesi devrinin engellediğini ve Anayasa’ya aykırılıklar içerdiğini öne süren eski TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı ve Selam Tur'un Sahibi Hasan Erdem, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy’u da eleştirdi.

 

“ULUSOY BİZİM BAŞKANIMIZ OLAMAZ”

Böyle bir yasanın çıkarılmasına seyirci kalması nedeniyle Türkiye Seyahat Acentaları Birliği -TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’u eleştirmeye devam eden Erdem “Böyle bir yasanın çıkarılmasına seyirci kaldığıve biz acentaları zor durumda bıraktığı için Ulusoy’u affetmeyeceğiz. Böyle bir başkan, bizim başkanımız olamaz.” dedi.

 

“Çıkarılan hiçbir yasa Anayasa’nın temel ilkelerine aykırılık içeremez” hükmüne rağmen, yasanın birçok aykırılıklar içerdiğini söyleyen ve Başaran Ulusoy’a tepki amacıyla daha önce görevinden istifa ettiğini belirten Hasan Erdem “Anayasa der ki işlenen suçlar şahsidir. Bir şahsın işlemiş olduğu suçtan dolayı anası, babası ya da bir başkası suçlanamaz. Oysa Ocak 2007’de çıkarılan yasada, bir acenta sahibinin yaptığı hatadan dolayı yetki belgesinin iptal edilmesi halinde, onun soyadını taşıyan bir başka yakını acenta açamaz. Böyle bir yasaya zemin hazırlayan başkan benim başkanım olamaz.” şeklinde konuştu.

 

Anayasa’da müktesep hakların gasp edilemeyeceği hükmünün de yer aldığını söyleyen Erdem “Bu yasa yürürlüğe girene kadar seyahat acentalarında yetki belgesi devri mümkündü. Bu yasayla birlikte bu kazanılmış hak da elimizden alınmış oluyor. Bu da seyahat acentalarının sonunu hazırlıyor.” şeklinde konuştu.

 

250 TRİLYON DEĞER KAYBI

Yeni yasayla acentaların yetki belgesi devrinin ellerinden alındığını, acentaların toplam 250 trilyon lira kayba uğratıldığını söyleyen Erdem “Bu acentalar için büyük bir kayıp. Aynı zamanda, birçok acentanın kepenk indirmesi anlamına geliyor. Bu da yeni bir işsizlik dalgası demek. Yani bu durum birçok acentayı zor durumda bırakacağı gibi, istihdama da olumsuz yansıyacak.” dedi.

 

Başaran Ulusoy'un söz konusu yasa hazırlanırken Turizm Bakanlığı’nı yanılttığını ileri süren Erdem “Biz Anayasa’ya aykırılıklar içeren ve 5 bini aşkın seyahat acentasını zor durumda bırakan bu yasanın yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz” dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.