• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 25 °C

En popüler uçuş rotaları belli oldu

En popüler uçuş rotaları belli oldu
Yaz aylarında yurt içinde en popüler rota olarak “İstanbul-Antalya” öne çıkarken, en çok tercih edilen uçak bileti destinasyonu ise “İstanbul-Muğla” oldu.

İSTANBUL - 2023 yaz sezonunda en çok tercih edilen yurt içi uçuş rotası İstanbul-Antalya olurken, yurt dışında en fazla İstanbul-Bakü biletleri satıldı. En pahalı bilet ise 89 bin TL’yi aşan fiyatıyla İstanbul-Medellin hattında satıldı.
Biletbayisi.com, 2023 yaz dönemini kapsayan seyahat tercihlerine ilişkin verileri kamuoyu ile paylaştı. Buna göre, yaz aylarında yurt içinde en popüler rota olarak “İstanbul-Antalya” öne çıkarken, en çok tercih edilen uçak bileti destinasyonu ise “İstanbul-Muğla” oldu. Yurt dışında en fazla “İstanbul-Londra” rotası aranırken, en çok “İstanbul-Bakü” biletleri satıldı. Yıl içinde popülerliği artan rotalarda dikkat çekici değişiklikler gözlemlendi.

ucus-rotalari.png

Özellikle “İstanbul-Mardin” ve “İstanbul-Berlin” rotalarında uçak bileti aramalarında belirgin bir artış yaşanırken, haziranda gerçekleşen en yüksek uçak bileti satışları, Kurban Bayramı tatil dönemine denk geldi. Bu dönemdeki satışlar, diğer yaz aylarına kıyasla yüzde 70 arttı. Yaz döneminde web kullanıcıları özellikle İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ve Trabzon şehirleri için uçak biletleri satın almayı tercih ederken; İOS kullanıcıları İstanbul, İzmir, Antalya, Muğla ve Ankara destinasyonlarına yoğun ilgi gösterdi. Android kullanıcıları ise İstanbul, Antalya, Muğla, Adana ve İzmir için uçak bileti satın aldı. En pahalı yurt dışı uçak bileti İstanbul-Medellin rotası oldu Verilen bilgiye göre, biletbayisi.com üzerinden alınan en pahalı yurt dışı uçak bileti, gidiş-dönüş İstanbul-Medellin rotası oldu. Bu rota için 89 bin 426,29 TL ödendi.
Yurt içi uçak bileti satışında en pahalı olan ise gidiş-dönüş Sivas-Kıbrıs rotası için 15 bin 822 TL olarak gerçekleşti. Yurt içi uçak biletinde en ucuz bilet temmuzda “İstanbul-İzmir” rotasında 299 TL’ye, yurt dışı destinasyonunda ise İstanbul-Londra uçuşunda 879 TL’ye satın alındı. Mobil uygulama kullanımı özellikle kadınlarda daha yaygın bir şekilde görüldü. Her ay yeni özellikler ekleyerek kullanıcı kitlesini genişleten biletbayisi.com uygulaması üzerinden uçak bileti satın alanların yaş ortalaması 34 oldu. Bu kullanıcıların yüzde 64’ü kadınlardan, yüzde 36’sı ise erkeklerden oluştu.

Bu haber toplam 618 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.