• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

En çok gezen şehir İstanbul

En çok gezen şehir İstanbul
Coral Travel & ODEON Tours İç Pazar Müdürvekili Mehmet Kamçı Türkiye'de iç pazar hareketenmesinde İstanbul’un ‘en çok tatile çıkan il’ olduğunu bildirdi.

ISTANBUL- Coral Travel & ODEON Tours İç Pazar Müdürvekili Mehmet Kamçı, turizm sektöründe 2014’ü değerlendirdi, 2015’le ilgili beklentileri anlattı. 2014’ü ‘hem oteller hem tur operatörleri hem de acentelerin memnun kapattıkları bir sezon olacak’ diye anlatan Mehmet Kamçı, iç pazar turizm hareketinin yüzde 52’sinin İstanbul’dan gerçekleştiğini söyledi.

Mehmet Kamçı, bu yıl Ramazan Bayramı ile okulların açılma takvimi arasına sıkışan tatil döneminin özellikle Ağustos ayında otellerde ciddi yoğunluk yarattığını hatırlattı. “Yaz tatili planlanırken diğer ayların da değerlendirilmesi hem bütçeye hem de memnuniyete olumlu yansıyacaktır” dedi.

İstanbul’un ‘en çok tatile çıkan il’ olduğunu belirten Kamçı, şöyle konuştu:

“2014 iç pazar için genel anlamda başarılı geçti. Toplam iç pazar turizm hareketinin yüzde 52’sinin İstanbul çıkışlı olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca yerli turist harcamalarında geçen yıla göre yüzde 12 oranında artış var.”

 

‘Turizmi iç pazar kurtardı’ görüşüne karşı çıkan Mehmet Kamçı, “Ne iç pazar, ne Avrupa pazarı ne de diğer pazarlar tek başına bir ülkenin turizmini kurtarmaya yeterli olmaz. O ülkenin çalışmakta olduğu tüm pazarlarda başarılı olması ve turizmin tüm paydaşlarının memnuniyeti başarı için önemlidir. Her pazarın hareket ettiği, tatile çıktığı dönemler farklı olduğundan bunlardan birinin eksikliği özellikle otellerin dengesini bozabilir, hedeflerinden şaşmalarına sebep olabilir” dedi.

Kıbrıs’a aktif pazarlama

Mehmet Kamçı, 2015 beklentisini ise şöyle özetledi:

“Coral Travel markasının gücünü de kullanarak 2015 yılı için yüzde 45 oranında büyüme planladık. Bunun yanında yurtdışı, gemi ve kültür turlarında yüzde 100’ün üzerinde büyüme planımız var. 2015 yılı erken rezervasyon satışlarımız başladı. Geçen yıla göre daha erken ve hızlı olduğunu söyleyebiliriz. Bunda Allianz Sigorta güvencesiyle misafirlerimize sunduğumuz Erken Rezervasyon İptal Sigortası’nın katkısı çok fazla. Yurtiçi otel satışının yanında, yurtdışı ve kültür turlarında da önemli planlamalar yaptık. Kıbrıs’ı daha aktif bir şekilde pazarlayacak, gerçekleştirdiğimiz havayolu anlaşmaları ile misafirlerimizin Kıbrıs’a en uygun fiyatlarla ulaşımını sağlayacağız.”

 

Seyahat deneyimleri web sayfasında

Mehmet Kamçı, turizm sektöründe gelişen e-pazarlamanın etkisine de değindi. Coral Travel’ın 2015’te markayı, gücünü ve ürün çeşitliliğini en etkin şekilde tatilcilere anlatacağını belirten Kamçı, “Bu sene internet sitemizde bir yenilik yaptık.  Misafirlerimiz web sayfalarımızda ilgilendikleri turların detaylarına bakarken, seyahat yazarlarımızın yaşanmış tecrübelerini, gezi notlarını inceleyebiliyorlar. Yani ayrıca bir araştırma veya ayrı bir adresten blog gezme durumu olmadan, tek kaynaktan her türlü detaya ulaşabiliyor, ilgi duydukları bölge hakkında deneyimlere ve tavsiyelere ulaşabiliyorlar. Günümüzün modern seyyahları ile birlikte yeni destinasyonlara seyahat edecek ve deneyimlerini hem web hem blog sayfalarımızda takipçilerimiz ile paylaşmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Coral Travel &ODEON Tours’dan her 100 TL'lik alışverişe 300 mil

TÜRK HAVA YOLLARI’nın avantajlarla dolu özel yolcu programı Miles&Smiles’ın üyeleri, Coral Travel & ODEON Tours’dan gerçekleştirecekleri seyahatlerinde her 100 TL harcama karşılığı 300 mil kazanıyor.

 

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.