• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Emniyet Genel Müdürü, turizmcilerin destekçisi olacak.

Emniyet Genel Müdürü, turizmcilerin destekçisi olacak.
TÜRSAB Başkan Yardımcısı Hasan Erdem, Emniyet Genel Müdürlüğü görevine atanan Celal Uzunkaya’yı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu

ANKARA- Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkan Yardımcısı Hasan Erdem, Emniyet Genel Müdürlüğü görevine atanan Celal Uzunkaya’yı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Ziyarette, TÜRSAB’a bağlı acentelerin sorunları da masaya yatırıldı. Celal Uzunkaya’nın Bursa'da görev yaptığı süre içinde turizmciler ile işbirliği içinde geliştirelen her projenin yanında olduğunu belirten Hasan Erdem "Sayın Uzunkaya, gönülden turizmcidir. Şimdi Türkiye turizmi için hizmet verecek. Daha önceleri büyük desteğini gördük" dedi.

hasan-erdem-celal-uzunkaya.jpgTÜRSAB Başkan Yardımcısı Hasan Erdem, yaklaşık 1,5 ay önce Emniyet Genel Müdürlüğü görevine atanan Celal Uzunkaya’yı Ankara’da ziyaret etti. Uzunkaya ile makamında bir araya gelen ve yeni görevinde başarılar dileyen Erdem, TÜRSAB’a bağlı tüm acentelerin yurt genelinde yaşadıkları sorunları da Uzunkaya ile paylaştı. Geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleşen görüşmede Acente işletmecilerinin yüzünü güldürecek konular konuşuldu.

ACENTELERE YÖNELİK HAKSIZ UYGULAMALAR

TÜRSAB Başkan Yardımcısı Hasan Erdem, gerçekleşen bu önemli görüşmede, 1618 sayılı yasanın TÜRSAB’a bağlı olan acentelara tanıdığı hakları ve faaliyetleri dile getirdi. Erdem, “Birliğimize bağlı acentelerimiz, Türkiye’nin her bölgesinde, 4925 sayılı kanunun zorunlu kıldığı ve D2 belgesine tanımlı araçlarla arizi tur ve transfer yapma hakkına sahiptirler” dedi. Sayın Emniyet Genel Müdürümüz Uzunkaya ile bu konuda zaman zaman yaşanan sıkıntıları konuştuklarını” beyan etti.

hasan-erdem-celal-uzunkaya-002.jpgACENTELER UBER İLE KARIŞTIRILIYOR

TÜRSAB belgeli ve D2 belge tanımlı araçların Uber araçlarıyla karıştırılması sonucu söz konusu araçların zaman zaman cezalara maruz kaldığı ve trafikten men edildiğini yerli ve yabancı turistlerin mağdur olduğunu dile getiren Erdem, “Bizim Uber sistemi ile hiçbir ilgimiz olmamasına rağmen çok sık olmasa da ceza kesilen araçlarla karşılaşıyoruz. Bu konuda sayın Emniyet Genel Müdürümüz Celal Uzunkaya’nın da son derece hassas olduğunu ülkeye gelen turistlerin mağdur edilmeyeceğini ve önümüzdeki günlerde bu konuda ortak bir çalışma yapılacağını dile getirdi ‘ dedi.

“TÜRKİYE’NİN VİTRİNİYİZ”

Zor şartlarda ülkeye turist getiren acentelerin ve turistlerin mağdur edilmemesi konusunda EGM Müdürü Uzunkaya ile hem fikir olduklarını belirten Hasan Erdem, “Bizler yaptığımız iş gereği bir anlamda ülkemizin vitrinini oluşturuyoruz. Bu konuda TÜRSAB’a bağlı tüm acentelerimizin yanında olmaya devam edecek ve yaşanan sıkıntıların giderilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Acentelerin güçlenmesi Türkiye’nin güçlenmesi demektir” dedi.

gerçekleşen bu görüşmenin sonunda TÜRSAB Başkan Yardımcısı Hasan Erdem Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya’ya bir plaket takdim etti.

Bu haber toplam 3361 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.