• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Emin Çakmak'tan TYD'ye destek

Emin Çakmak'tan TYD'ye destek
TÜRSAB Başkan Adayı Emin Çakmak, TYD Başkanı Murat Ersoy'un sektörün tek birlik altında bir araya gelmesini destekliyoruz

İSTANBUL- TÜRSAB Başkan Adayı Emin Çakmak, TYD Başkanı Murat Ersoy'un sektör temsilcilerinin yasal zemini hazırlanmış tek birlik altında bir araya gelmesi yönündeki yaklaşımını olumlu bulduklarını ve yaklaşık 3 yıldır her platformda bu konuyu dile getirdiklerini söyledi.

3 yıldır her platformda üstüne basarak ifade ettikleri tüm sektörün tek çatı altında tek kanun ile bir araya gelmesi hedefinin TYD Başkanı Murat Ersoy tarafından dile getirilmesinin sevindirici olduğunu söyleyen TÜRSAB Başkan Adayı ve Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Emin Çakmak, "Aynı eksende bir açıklamanın çok değerli bir dernek başkanımız tarafından yapılması bizleri sevindirmiştir" dedi. Emin Çakmak şunları söyledi:

emin-ankara2.jpg

"YALNIZ OLMADIĞIMIZI GÖRDÜK"

"TYD (Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği) Başkanı Murat Ersoy'un "TYD olarak bizim tek bir hedefimiz var; sektör temsilcilerinin yasal zemini hazırlanmış tek bir birlik altında toparlanması" sözleri bizleri doğru yolda olduğumuzu desteklemekle beraber bu hedefimizde yalnız olmadığımızı görmemiz açısından da cesaretlendirmiştir. Bu sözler dönemin TYD Başkanı Murat Dedeman tarafından bundan 8 yıl önce 27.5.2007 tarihinde Antalya'da dile getirilmişti. Bu açıklamalarını sizlere hatırlatmak istiyorum.

Sektör sorunlarının etkin yönetimi, politikaların belirlenmesi, planlama, tanıtım, sertifikasyon, denetleme vb. uygulamalar konusunda tam yetkili olarak hareket edebilecek kamu ve özel sektör temsilcilerinden oluşan özerk bir "Ulusal Turizm Kurulu" oluşturulmalıdır. Diğer yandan turizm yatırımcıları ve otelcileri Meslek Birliği Yasası da bir an önce çıkartılmalıdır.

TYD'NİN YAKLAŞIMI SEVİNDİRİCİ

Üzerinden geçen 8 yıla rağmen bugüne kadar TYD'nin bu doğru hedefiyle ilgili müspet bir adımın atılamadığını üzülerek görmekle beraber; bu açıklamanın yaklaşan Türsab Seçimleri'nden önce yapılmasının bizleri mutlu ettiğini belirtmek isteriz. Şöyle ki Türsab Hepimizin ekibi olarak sektörün otel ve rehber çatı kuruluşları ve bu kuruluşların üst düzey yöneticileri ile bu konu ile ilgili sürekli istişare halindeyiz. Türsab Yönetimine geldiğimiz taktirde ilk iş olarak tüm turizm meslek birliklerinin yöneticileri ve hukukçuları ile beraber ortak bir turizm yasası hazırlanması ile ilgili çalışmalarımıza resmiyet kazandıracağız. TYD'nin bizleri bu yolculuğumuzda yalnız bırakmayan ve desteklerini esirgemeyen diğer meslek birlikleri ile aynı fikirde olması sektörümüz açından da sevindirici bir gelişmedir."

TurizmdeBuSabah
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.