• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Emin Çakmak: Van acenteleri Türsab için bize ışık tuttu

Emin Çakmak: Van acenteleri Türsab için bize ışık tuttu
Türsab Hepimizin Başkanı Emin Çakmak, Türsab’ın ihmali sonucu Türkiye’nin en değerli sınır ili Van turizmden beklediği payı alamıyor

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
VAN -
Türsab Hepimizin ekibiyle Türkiye’nin 81 ilinde “Ortak Akıl” toplantıları yapan Emin Çakmak, Ankara Anıtkabir ziyareti öncesi Van Elit World Hotel’de acente buluşmasında “Türkiye’nin en değerli sınır ili Van turizmden beklediği payı alamıyor” dedi.

van-emin--001.jpgTürsab’ın bölge acenteleri yanında Van Gölü çevresindeki tarihi ve kültürel bölgelerin tanıtımı için komşu ülkeler heyetleri ile işbirliği içinde olması gerektiğini belirten Emin Çakmak “Acentelerin en büyük sorununun bölgesel tanıtım olduğunu. Uçak bileti satışındaki internet ve acente rekabetine Türsab’ın sessiz kaldığını. Hac-umre pazarında ayrımcılık yapıldığını gördük. Türk turizminin ana sorunlarını Türkiye’yi gezerek acentelerden dinliyoruz. Acenteler bizim için ışık oldu” şeklinde konuştu.

van-emin-.jpgSADECE TAHRAN FUARINA KATILMAKLA TURİZM GELİŞMEZ
Emin Çakmak, özellikle Van’a her hafta sonu turist göndren ülke İran ile turizm ilişkilerinin daha çok geliştirilmesi için bölgenin önemli fırsatlara saip olduğunu belirterek şöyle devam etti: “İran tarihten gelen her türlü kültür bağlarımız bulunan bir ülkedir. Türk turizmi için çok değerlidir. Aynı şekilde Türkiye’de İran için önemlidir. Bugüne kadar Türsab İran için neyaptı bilmiyoruz. Sadece Tahran fuarlarına katılmakla Türkiye-İran turizminin gelişeceğini düşünmek hayaldir. Türsab’ın İran’a bu bölge ile çalışacak acenteler ile aralıksız b2b”ler workshop’lar düzenlemesi gerekir. Şimdi bizim bıraktığımız bu boşluğu başta Almanya oymak üzere bazı ülkelerin seyahat birlikleri yakalamk üzere etkinlikler yapıyorlar. Türsab’ın vizyonsuz yönetimi yüzünden burnumuzun diyendeki pazarı kaybediyoruz.”

van-emin--002.jpg

van-emin--003.jpgESKİ YÜZLERİ İSTEMİYORUZ
Toplantıya katılan Van acenteleri 18 yıldan bu yana Türsab yönetiminde görev alan kişilerin kendilerine verdikleri sözleri yrine getimediklrini, seçimden seçime hatırlandıklarını belirterek “Daha önce denenmiş ve yönetimde yer almış, başarısız olmuy bu kişileri istemiyoruz. Türsab’ın yeni bir kan can ve dinemizme ihtiyacı var” dediler.

van-emin--004.jpg250 MİLYON BORCU ÜZERİMİZE YIKANLAR GİTMELİ
Türsab’ın başında 18 yıl içinde görev yapan tüm yöneticilerin ister yönetimde ister başka yerde olsalar bile 250 milyon liralık borcun sorumlusu olduğunu beilrten acenteler şunları söylediler: “Bu büyük borcun buhar olduğunu görüyoruz. Eğer 250 milyon lira acentelerin lehine olan faaliyetlerde kullanılsaydı bizler bu halde olmazdık. Türsab batmaz aksine zirveye vururdu. Bu borcu yaratan kadrodaki kişileri yeniden seçmek yeni 250 milyon liraları yokedin demekten başka bir şey değildir. Türkiye’nin 50 yıllık güzide kuruluşu Türsab’ı bu hale getirenleri bir daha istemiyoruz.”

Bu haber toplam 3761 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.