• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 17 °C

Emin Çakmak: Türsab’ta birleşme hayal oldu

Emin Çakmak: Türsab’ta birleşme hayal oldu
Rizeli acenteler Türsab başkan Adayı Emin Çakmak'a Başaran Ulusoy buraya geldi ve aday olmayacağını söyleyerek bizden ‘helallik’ istedi. Bizde verdik gönderdik.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜKİYE TURİZM
RİZE-
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak, Rize’de acentelerle düzenlediği “Ortak Akıl” toplantısında “Diğer adayların birleşme konusu nedir?” şeklindeki soruya “Birleşmenin hayal olduğu ortaya çıktı. Bizi aldatmışlar’dedi.

emin-rize--002.jpg

emin-rize--003.jpgEmin Çakmak’n bu sözleri üzerine Rizeli acenteler “Mevcut başkan Başaran Ulusoy buraya geldi ve aday olmayacağını söyleyerek bizden ‘helallik’ istedi. Bizde verdik, gönderdik. Bu iş bitti. Demek ki Emin Çakmak’ın önünde bir engel kalmadı. Sizin çalışmalarınızı izliyoruz ve takdir ediyoruz. Geçtiğimiz kongrelerde gösterdiğiniz saygılı yaklaşım ve projelerinizi beğeniyoruz. Buraya kadar gelip bizleri defalarca ziyaret etmeniz bu anlayışımızı destekliyor. Yolunuz açık olsun” dediler.

emin-rize--001.jpgKAĞIT ÜZERİNDE KALAN BİRLEŞME
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak, ertelenen kongre öncesi muhalefettik adaylar gerçek birleşmeyi yapmadıkları için desteğini çekerek aday olduğun belirterek konu hakkında şunları söyledi. “Biz ortak akıl toplantıarına başladık. Ama “birleştik” diyen adaylardan bir umutla ortak liste açıklamalarını bekledik. Ancak verdiğimiz süre içinde ortak listeyi geçtik kendi listelerini bile açıklamadılar. Bizim onlara derdiğimiz tüm fırsatları tükettiler. Hatta birbirlerinde ayrı kampanyalar yürüttüler. Bu kağıt üzerinde kalan birleşme hikayesi ile herkesi aldattılar.
Son olarak “buluşacağız ortak liste açıklayacağız” diyerek 9 Şubat’ı işaret ettiler.
Sonunda 9 şubat günü buluşmuşlar. Ama kimler? Bir yanda bir başkan adayı, öbür yandan ise büyük bir saygısızlıkla dış kapının mandalı gelmiş. Yani birleştik diyen başkan adayları bir araya gelmemişler. Biri yerine temsilcisini gönderip diğer adaya teklifini yapmış. Bir yönetim, bir yedek ve bir disiplin… Yani yersen…

emin-rize--004.jpg
GÖNÜLSÜZ NİŞANLILIK DÖNEMİ SONA ERDİ
İşte böyle…Birleştik dediği aday arkadaşına saygı göstermeyen aday daha sonra acentelere hangi saygıyı gösterecek merak ediyorum. Bize göre birleşme hayal, listeler muamma… Yani evli evine, köylü köyüne demek lazım… Bu iş daha baştan yatmıştı. Gönülsüz bir nişanlılık dönemi vardı… Acenteleri oyalayıp aldatıyorlardı…
İşte Türsab adaylarının hali... Böyle uzaktan kumanda birleşmeyi kutluyorum.”

Butün bunlar olurken aklımıza son günlerin popular şarkısı “Muamma” adlı şarkının sözleri geldi:

Aşkım sana bir muamma / Çöz çözebildiğin kadar / Mürekkebin yetmez amma /Çiz çizebildiğin kadar

Neyse biz işimize bakalım. Zaten birleşmeye inanmıyordum. Bu işin hayal olduğunu ve herkesi aldattıklarını belirtmiştim.”

emin-rize--006.jpg‘TÜRSAB HEPİMİZİN’ İLE YENİ BİR TÜRSAB GELECEK
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak , Türsab’ın Türkiye’nin tüm illeri ve ilçelerini kucaklayan bir yapıya kavuşturulması için projelerini açıkladıklarını belrterek “Türkiye sadece 5 büyük ilden ibaret değildir. E-Türsab projemizle Türkiye’yi kucaklarken, tüm bölgelerimizi dünyaya açacağız. Artık acenteler için sınırlar kalkacak. 365 gün boyunca acentelerimiz dünyaya Türkiye’nin doğasını, kültürünü, tarihini pazarlama fırsatı bulacaklar. Bütün bunlar olurken kurulacak dijital Türsab ile tüm acenteler genel merkezin içinde olacaklar. Türsab Hepimizin ekibi ile demokratik, çağdaş, yeniliklere açık, adaletli ve tüm üyelerini mutlu eden yeni bir Türsab gelecek.” dedi.

emin-rize-emin-rize--001.jpg

emin-rize-emin-rize-.jpg
emin-rize-emin-rize--002.jpgACENTELERİ İKİNCİ İŞTEN KURTARACAĞIZ
Toplantı sonrası acenteleri ziyaret eden Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak, aynı zamanda 24 saat açık büfe işleten Rize Tur Turizm ve Kemençe Tulum Turizm sahibi Kemal Denizalp’i ziyaret etti. Başarılı bir şekilde Kaçkarlar'’da jeep safari, bölgede, eko turizm safari ile yayla turizmi yapan Kemençe Tulum Turizm’in Kemal Denizalp’iin acentenin yaşamını sürdürmek için büfe işletmesi ve döner tezgahı başında olmasının meslek kimliği adına üzüntü verici olduğunu belirten Emin Çakmak “Acenteleri iş yapamaz hale getirdiler. Türsab yönetimine geldiğinizde acenteleri ikinci iş yapmaktan kurtaracağız” dedi.

emin-rize--007.jpgEMİN ÇAKMAK İLKOKULUNU ZİYARET ETTİ
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak Rize'den ayrılmadan önce Pazar İlçesinde bulunan öğrenim gördüğü Zübeyde hanım İlkokulunu ziyaret ederek yıllar sonra nostalji yaptı.

emin-of-001.jpgULUSOY AİLESİNE DUA ETTİ
Daha sonra Trabzon'un Of ilçesinde bir zamanlar Dış Ekonomik Kurulu - DEİK'te birlikte görev yaptığı Ali Osman Ulusoy ile Ulusoy ailesinin mezarlığını ziyaret ederek birer Fatiha okudu

Bu haber toplam 4665 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.