• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 15 °C

Emin Çakmak: Türsab’ta aidata son verilmeli

Emin Çakmak: Türsab’ta aidata son verilmeli
Türsab Hepimizin Başkanı Emin Çakmak: Türsab’da acentelere büyük yük getiren aidat toplama ızdırabına son vermek gerekiyor”

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
MALATYA / ELAZIĞ - 
Türsab Hepimizin Platformu Başkanı Emin Çakmak, Türkiye’nin 81 ilinde sürdürdüğü Ortak Akıl toplantıları için uğradığı Malatya’da acentelerle yaptığı toplantıda “Türsab’ta aidat toplamaya son verilmesi lazım” dedi.

Emin Çakmak Türkiye Sağlık Turizm Konseyi-THTDC’de toplam 375 üyesinden 12 yıldan beri bir kuruş giriş ve yıllık aidat almadıklarını belirterek “Bu önemli bir örnektir. Türsab’da acentelere büyük yük getiren aidat toplama ızdırabına son vermek gerekiyor” şeklinde konuştu.


emin-elazig.jpgACENTELERDEN AİDAT ALMA DÖNEMİ BİTMELİDİR
Malatya Belediyesi’nin sosyal tesislerinde bulunan Esenlik Restoran’da acentelerle buluşan Emin Çakmak, srunları dinledi. Acentelerden gelen çözüm önerilerini dikkate alarak yönetimlerin acentelerin yanında olması gerektiğini söyledi. Özellikle acentelerin ödediği aidatların gereksiz olduğunu belirten kendisinin Kurucu başkanı olduğu Emin Çakmak THTDC’de yapılan etkinliklerle Türkiye’ye yılda 5.2 milyar dolar kazandırdıklarını söyledi. Emin Çakmak şunları anlattı: “Bu kazançtan THTDC’nin tüm üyeleri kazanç sağladı. 2015 yılında bu rakam 5.2 milyar iken 2016’da 5.8 milyar ve 2017’de ise 7.1 milyar dolara ulaştı. Türsab’ın üyelerine yük olmayan, aksine onlara para kazandıran akıllı ve yenilikçi bir yönetime ihtiyacı var. Türsab’ta üyelerin sırtırtından geçinmek yerine, üyelerin Türsab’ın sırtından geçinmesi sistemi oluşturulmalıdır. Artık üyeleri aidat ödeme veya icraya verme gibi tehdit dönemi bitmelidir” dedi.

emin-cakmak-malatya-elazig-002.jpgACENTELERİN ÇIĞLIKLARINI DUYAN YOK
Elazığ, Hangar Restoran'da acentelerle buluşmasında ise Emin Çakmak, Türsab’a talip olanların ve yönetenlerin sadece kendilerini düşündüğünü belirterek “Herkes koltuk sevdasına düşmüş. Acentelerden gelen çığlıkları duyan yok. Biz acentelerin ayağına giderek dertlerini ve isteklerini dinliyoruz. Bir önceki genel kurulda 154 proje sunmuştuk. Gördüğümüz kadarıyla artan sıkıntılar sonucu bizim yazacağımız sorunlara çözüm sağlayan projeler ikiye katlanmış” dedi.

emin-cakmak-malatya-elazig-003.jpgHAVAYOLLARINA KARŞI TÜRSAB’IN GÜCÜ KULLANILMIYOR
İstatistiklere göre Türkiye’de acentelerin uçak bileti satışlarının 15 milyon yurtiçi ve 5 milyon yurtdışı olmak üzere 20 milyon adet satış olduğunu belirten Emin Çakmak “Acentelerin 20 milyon adet sattıkları bilet, toplam satışın yüzde 68-70’ine tekabül eder. Bu acenteler için havayollarıyla pazarlık yapmak için büyük bir güçtür. Mevcut Türsab yönetimi bu gücü şimdiye kadar sadece kendisi için kullandı. Bundan sonra bu güç acentelerin lehine kullanılarak, bilet satışları adeletmi sisteme kavuşmalı, internet satışları ile acente satışları arasındaki fark ortadan kaldırılmalıdır” ve acentalarımız sadece hizmet bedellerine mahkum edilmemeli ve daha yüksek kazanç sağlayacak yenilikçi projeler ile üyelerine kazandırmalı ve kollayıp korumalıdır. Dedi.

emin-cakmak-malatya-elazig-005.jpgTÜRSAB PLASTİK PLAKALARDAN KURTARILMALI
kullanmadığını anlatan Emin Çakmak, “Üyelere her seferinde para ile satılan plastik Türsab plakaları faciaya sona son vermek gerekiyor. GPRS ile araç takip sistemleri gelişirken Türsab hala plastic plakalarla araç kontrolü yapıyor. Türsab yönetimleri neredeyse ellerinde zopa yollarda araç çevirip plaka konrolü yapıyorlar. Halbuki online sistemler ile oturduğunuz yerden bu kontroleri yapmanız mümkün oluyor. Türsaba teknolojinin zirvesi gelmeli. Bu şekilde yolsuzluklar ve haksızlıklar ortadan kalkar. Acenteler haksız rekabet ortamından kurtulurlar.” Kaçak acentalcılık faaliyetleri son bulur dedi.

emin-cakmak-malatya-elazig-006.jpgACENTELERİ KORUMAK İÇİN KAMU SPOTLARI YAYINLANMALI
Yıllardanberi Türsab üyesi acentelerin en büyük sıkıntısı olan haksız rekabete son vermek için 1618 sayılı yasanın maddelerinin kamu kurumları nezdinde işlerliğe kavuşturulması gerektiğini belirten Emin Çakmak şunları anlattı: “Türsab’ın kanunu var. Kamuoyu spotları hazırlayarak ulusal basında televizyonlarda halkı bilinçlendirmek ve acentelere yönlendirmek için yayınlar yapmalıyız. Ayrıca kamu kurumlarına sürekli olarak sirküler yayınlayarak 1618 sayılı yasanın yaptırımlarını dikte etmeliyiz. Bir çok kamu kurumu Türsab’ın özel bir kanunu olduğunu ve yapılan yasadışı turizm hareketlerinin kanunen suç olduğunu bilmiyor. Özellekle valiler aracılığıyla sürekli olarak devletin kolluk kuvvetlerini harekete geçirmek gerekiyor.”

Bu haber toplam 6328 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.