• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.938
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Emin Çakmak: Türsab’ı istikrara kavuşturacağız

Emin Çakmak: Türsab’ı istikrara kavuşturacağız
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak: Türsab’taki sorunlar yumağını tek çözecek olan Türsab Hepimizin ekibidir.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
LÜLEBURGAZ / BABAESKİ / KIRKLARELİ / EDİRNE
- Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak, Trakya Bölgesi’nde ‘Ortak Akıl” toplantılarını “görüşme” şekline çevirerek acenteleri ofislerinde ziyaret ederek sürdürdü. Lüleburgaz, Babaeski, Kırklareli’de acenteleri ziyaret ederek bölgesel sorunları dinleyen Emin Çakmak, Edirne’de acenlerle “Ortak Akıl” toplantısı yaptı.

emin-edirne.jpegemin-edirne-001.jpegemin-edirne-002.jpegemin-edirne-003.jpeg

emin-edirne-002.jpgSORUNLARI 'TÜRSAB HEPİMİZİN' EKİBİ ÇÖZECEKTİR
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak tursabhepimizin.org sitesinde yer alan 154 projenin Türsab’ın geleceğini kurtaracak şifrenin anahtarı olduğunu belirterek “Türsab’a aday yönetim kurulumuz ve yüksek istişare kurulumuz ile hazırlandık. Türsab’taki sorunlar yumağını tek çözecek olan Türsab Hepimizin ekibidir. Biz acentelere saygılı davranarak kadromuzu açıkladık. Hiçbirimizin koltuk sevdası yoktur. Biz hizmet için gelerek batık haldeki Türsab’ı düze çıkarmak istiyoruz. Yapacağımız yeniliklerle bundan sonra Türsab istikrara kavuşacaktır. İstikrar ise acentelere hak ve menfaatlerin korunması, iş yapabilme kabiliyetlerinin artışı olarak yansıyacaktır.”

emin-lule.JPG

emin-edirne-002.JPGTÜRSAB’IN BYK’LARINDA İKİ AYDIR MAAŞ ÖDENMİYOR
Türsab’ın 2 Aralık’ta seçimi ertelemesinden sonra BYK’larda büyük bir çöküşün başladığı görüldü. Türsab merkezinden yaklaşık iki aydır maaşlarını alamayan personel ve masraflarını alamayan BYK yönetimleri ne yapacaklarını şaşırdılar. Bir çoğu masrafları cebinden karşılarken personele “24-25 Şubat’ta yapılacak kongreyi bekleyin” şeklinde uyarıda bulunduğu belirtildi.
emin-babaeski.JPG

emin-edirne-003.JPGTÜRSAB BYK’DA 20 LİRALIK OLİPS ALACAK BÜTÇE YOK
Kendilerine hiçbir ödeme yapılmadığı halde meslektaşlarının sorunlarına cevap vermeye çalışan BYK’lardan bir üye “Herkese mahçup olduk. Hiç bu kadar kötü duruma düşmedik. Kongre için beyanname vermeye gelen üyelere hiçmet için bedava çalışıyoruz. BYK’ların içersinde ‘ölmedik ayaktaız’ görüntüsü vermek için bazı yerlere çiçekler koyduk. Görevlilerden biri bu amaçla bankonun üzerindeki bir kaseye olips şekerleri koymuş. Gelen acentelerden biri olipsleri avuçlayınca yerinden kalkarek yetişmiş ve ‘Almayın onların yerine yenilerin kolacak bütçemiz yok’ demiş. Yani 20 liralık şekeri alacak bütçemiz bile yok” şeklinde konuştu. Öte yandan Türsab'ın yastık altındaki paraları çıkarıp kongre için uçak bileti ve konaklama dağıttığı belirterek "Türsab yönetimi zulayı patlattı" dediler.

emin-kirklareli.JPG

emin-edirne-004.JPGBURASI ARİZONA ÇÖLÜ MÜ?
Toplantıda acenteler bölgelerinde yaşadıkları olayları anlattılar. Kamu kurumlarının her hafta 1969-1997 model fabrikası bile kalmayan araçlarla turlar yaptıklarını belirten acenteler valiliklere şikayet etmelerindenbir sonuç alamadıklarını söylediler. Acentelerden biri valiliğe şikayet için gittiğinde yanıt alamaınca yetkililere “Burası Arizona çölü mü? Önüne gelen her araçla giriyor. İnsan hayatının hiç değeri yok mu?” diye çıkıştığını belirtti.

emin-kirklareli-001.JPG

emin-edirne-006.JPGKAMU KURUMLARI KORSAN TURLARI TETİKLİYOR
Lüleburgaz ve Babaeski’de eski araçlarla yapılan turlardan yakınan acenteler şöyle konuştular: “İnsan hayatını riske atarak miyadı dolmuş olan 303 ve 304’lerle korsan turlar yapıyorlar. Bizim elimizdeki koskoca trivagolar yatıyor. Özellikle kamu kurumları bunu yapıyor. Başta Milli Eğitim’le savaş halindeyiz. Öğrencilerden oluşan korsan tur yapanlar var. Eğitim Atölyesi diye öğrencilerden oluşan korsan tur yapanlar her hafta 4-5 otobüs kaldırıyor. Türsab bunları engellemiyor. “

emin-edirne-008.JPGBELGESİZ ARAÇLARLA YAPILAN KORSAN TURLAR
Acente ziyaretlerinde Trakya’daki acentelerin genellikle kamu kurumlarının rastgele ve belgesiz araçlarla yaptıkları korsan turlardan yakındıkları görüldü. Kamu kurumlarının acenteleri hiçe sayarak düzenlediği gezilerle insan hayatını riske attıkları belirtilerek “Aramızda araç plakalarını tur başına 100 ile 500 lira arası kiralayanlar var. Bu gibi insanlar acentelere göre daha ucuz turlar yaparak haksız rekabete yol açıyorlar ve acenteciliği sabote ediyorlar” dediler.

emin-edirne-011.JPG

emin-edirne-009.JPGREHBERLER ACENTELERİ ENGELLİYOR
Korsan turlara ses çıkarmayan rehberlerin acente turlarının önünü kesip kokartlı rehber kontrolü yaptıklarını belirten acenteler “Rehberler bütün belgelerimiz tamam olduğu halde durdurup yolcuyu tedirgin ediyorlar. Bu şekilde turizme engel oluyorlar. Onların asıl takip etmesi gereken sahte ve fotokopi belgelerle, rehbersiz ölümüne yola çıkan korsan turlardır” dediler

Bu haber toplam 5070 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.