• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • Antalya 24 °C

Emin Çakmak: Türsab adaletli yönetilmeli

Emin Çakmak: Türsab adaletli yönetilmeli
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak: "Bizleri seçtiğinizde iki dönem sonra Türsab’da yönetimi liyakat sahibi gençlere bırakacağız” dedi.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
KAYSERİ-
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak, Kayseri’de acentelerle “Ortak Akıl’ buluşmasında “Karşılıklı video oyunlarıyla acentelerin kafasını karıştırmaya kimsenin hakkı yok. Türsab’ı derdimize derman olacak yöneticilere ve adaletli yönetilmeye ihtiyacımız var. Türsab Hepimizin ekibi olarak projelerimizle bunu gerçekleştireceğiz Bizleri seçtiğinizde iki dönem sonra Türsab’da yönetimi liyakat sahibi gençlere bırakacağız” dedi.

emin-kayseri-034.jpg
Türsab Hepimizin ekibi yemeğe katılan acentelerle birlikte Eren DMC Turizm'in sahibi Ünal Kırmıç'ın doğum gününü kutladı. Mustafa Öztürk (Mevlevi Turizm-Ankara), Emin Çakmak (Hello Turizm-İstanbul), Alpaslan Ünsal (Wellcome Turizm-Antalya), Süha Özçakıl (Enka Turizm-Alanya), Sedat Mavili (Özgün Turizm-Aksaray)

emin-kayseri-028.jpg

emin-kayseri-024.jpgKAYSERİ BYK YÖNETİMİ YEMEĞE KATILDI
Kayseri ziyaretinde Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak’ın işyerinde ziyaret ettikten sonra yemeğe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte katılan Erciyes  BYK Başkanı Fatih Özköse “Türsab bir ailedir. Bizi ziyaret eden herkese aynı saygıyı göstermeliyiz. Adayların davetlerine ev sahibi olarak katılmamız örf ve adetlerimizin gereğidir. Emin Çakmak her gelişinde Türsab üyesi olarak bizleri ziyaret ederek nezaket göstererek bizlere verdiği değeri gösterdi. Ötekileştirme ve ayrıştırma politikaları bitmeli”dedi.

emin-kayseri-033.jpg

emin-kayseri-023.jpgKONGRELER BAYRAM GİBİ OLMALI
Emin Çakmak, Kayseri BYK Başkanı Mehmet Özköse ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek “Anadolu gezimizde ziyaret ettiğimiz 6 BYK başkanı ve yönetim kurulu üyeleri yemeklerimize katıldı. Bizler Türsab’ın bir aile olduğunu düşünüyoruz. Kayseri BYK’nın diğerlerine örnek olmasını diliyoruz. İnşallah bundan sonra kongreler şenlik ve bayram şeklinde yapılır” dedi.

emin-kayseri-025.jpgACENTELERE DOKUNMADAN SIKINTILARI ANLAŞILMAZ
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak, 70 günde 81 il 89 ilçe ziyaretiyle 101 ‘Ortak Akıl’ toplantısı düzenlediğini belirterek “Yurdımuzun her yöresindeki meslektaşımız hizmeti aynı şekilde almalı diyerek yola çıktık. Acenteleri dinledik ve tursabhepimizin.org sitesinde yer alan 154 projemizi anlattık. Türkiye’nin her yöresinde farklı sıkıntılar var. Acentelerin yanına gitmeden onlara dokunmadan sıkıntılarını anlayamazsınız. Bizim hedefimizde hizmeti en hızlı şekilde yayğınlaştırmak ve acentelere eşit şekilde ulaştırmak bulunuyor. Bunu dijital Türsab projemizle göreve geldikten kısa sure sonra hayata geçİreceğiz” dedi.

emin-kayseri-030.jpg250 BİN LİRA TEMİNATTA İMZA KAVGASI SÜRÜYOR
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak, yıllarca birlikte görev yapan ve birlikte kararlar alan mevcut yönetim ile diğer adayın yasaya konulması planlanan 250 bin lira teminatta ‘senin imzan, benim imzam var’ kavgası yaptıklarını söyledi. Acenteyerin bunca dertleri varten videolar üzerinden kavga ettiklerini belirten Emin Çakmak, “Yasayı imzaladığım için ben suçluysam benim kadar o da suçlu’ diyor. “Hepimiz birlikte imzaladık’ diyor. Ama bile bile neden imzaladığını açıklamıyor” dedi.

250 BİN LİRA TEMINAT YERİNE SIGORTA ISTEDIK
Türsab Başkan Adyı Emin Çakmak, 2014 yılında 1618 sayılı kanun taslağını incelemek üzere Türsab Hepimizin ekibiyle birlikte o zaman Başkan Başaran Ulusoy’un kanun taslağını hazırlamakla görevlendirdiği 2. Başkan Firuz Bağlıkaya ile Bodrum Kempinski Hotel'de bir araya geldiklerini belirterek şunları anlattı:
‘Kanun taslağını inçcelediğimizde acentelere 250 bin liralık bir teminat gibi ağır yükün getirildiğini gördük. Acentelere 250 bin lira teminat zorunluluğu yerine dünyanın bir çok ülkesinde uygulandığı gibi sigorta sisteminin getirilmesi için muhalefet şerhi koyduk.

KÜÇÜK ACENTELERİ YOKETMEK İSTEDİLER
Bizim bu muhalefet şerhimiz dikkate alınmayarak kanun taslağını bakanlığa oy birliği ile imzalayarak göndermişler. Burada savunacakları bir durum yoktur. Aslında bu dünyada uygulanan bir sigorta sistemidir. Neden ısrarcı olduklarını anlamıyorum. Bize kalırsa bunun arkasında hedeflenen küçük ve orta ölçekli seyahat acentelerin yokolması, sahanın bir kaç büyük tur operatörüne kalmasıdır. Bunun başka açıklaması yoktur.

NÜFUSA BAĞLI ACENTE AÇILIŞI VE BELGE DEVRİ İSTEDİK
Muhalefet şerhi koyduğumuz bir diğer konu ise belge devrinin önünün açılması ve nüfusa göre yeni acente açılmasının kotaya bağlanmasıydı. Ancak bunların hiçbiri dikkate alınmamış ve arkadaşlar bildiği gibi yaparak ‘kadük’ bir kanun taslağı hazırlayarak bakanlğa 9 imzayla ve oy birliğiyle gönderdiler.

emin-kayseri-036.jpg

emin-kayseri-027.jpgNEREDEYSE ACENTELER SUÇLU ÇıKACAK
Emin Çakmak, yapılanları kimsenin üzerine alınmadığını ve neredeyse kendilerini kurtarıp suçu acentelere yıkacaklarını belirterek öyle devam etti: “Yani bu durumda 250 bin lira teminatı Kabul etmeyip ses çıkaran acenteler suçlu. Yani teflon tava gibiler. Yaptıklarını üzerlerine yapıştırmıyorlar. Halbuki mevcut başkan geçen kongrede Türsab’ın kara kaplı defterini kürsüde sallayarak “Her yerde imzaları var” demişti. Öte yandan 250 milyon borçtan bahsediliyor. Müze kartlarından ve vize işinden 750 milyon girdi var. 250 milyon borçla birlikte kasada 1 milyar olması lazımdır.”

emin-kayseri-035.jpg

emin-kayseri-026.jpgBİZİM HAYATA GEÇİRECEK 154 PROJEMİZ VAR
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak, acentelerin kavgalardan bıktıkarını belirterek şöyle konuştu: “Bütün bunları bir yana bırakıp bizi yeni projelerle 2050’li yıllara hazırlayacak projelere intiyacımız var. Bizlerin bunları konuşmamıs lazımken, hala kavgalara devam ediyorlar. Ama biz Türsab Hepimizin ekibi olarak bunlarla uıraşmıyoruz. Bizim acnetelere hizmet için yapacak 154 projemiz var. Biz hizmet etmek istiyoruz ve kongrede acentelerin oylarına talibiz.”


 

Bu haber toplam 4923 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.