• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 20 °C

Emin Çakmak TUREB işbirliği

Emin Çakmak TUREB işbirliği
TÜRSAb Başkan Adayı Emin Çakmak ve Türsab hepimizin ekibi TUREB Başkanı Zeki Apalı’yı ziyaret ederek sorunları ve ortak çözüm önerilerini görüştüler.

ANTALYA- TÜRSAB Başkan Adayı Emin Çakmek ve “Türsab Hepimizin” ekibi Türkiye Turist Rehberleri Birliği-TUREB Başkanı Zeki Apalı’yı ziyaret ederek “Türsab yönetimine geldiğimizde acente rehber sorunları bitecektir. Türk turizmi rehbersiz olmaz”dediler.
Antalya’da Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak beraberinde Nezih Hacialioğlu, Erkan Özsava, Hamit Kuk, Ahmet Feti Bozcan ve Mehmet Gem olduğu halde TUREB Başkanı Zeki Apalı’yı ziyaret ederek geleceğin aydınlık olması dileğiyle “bereket ve sevgi sembolü”olan çam fidanı armağan etti.

Emin Çakmak, TUREB Başkanı Zeki Apalı ile Türk turizminin sorunlarının çözümü konusunda aynı görşleri paylaştıklarını belirterek şunları anlattı:
“TUREB Türkiye Rehberler Birliği Başkanı değerli kardeşim Zeki Apalı ile TÜRSAB Hepimizin Ekibi olarak Antalya'da bir araya geldik, Acente rehber ilişkilerini ve Turizm sektörünün tek çatı kanunu hususlarında görüş alışverişinde bulunduk. Düşüncelerde hiç bir fikir ve görüş ayrılığımız olmadığını gördük. Birlikte tüm sorun ve sıkıntıların aşılacağı ve sektör menfaatleri için birlikte diyalog ve hoşgörü içerisinde çözebileceğimizi hususunda niyetlerimizi ortaya koyduk . TUREB’in beklentileri bizim beklentilerimiz ile örtüştüğünü öğrendik ve birlikte tüm sorunların üstesinden gelebileceğimizden emin olduğumuzu anladık.”

emin-zeki.jpg


EMİN ÇAKMAK: TÜRK TURİZMİNE KAOSTAN KURTARACAĞIZ
Emin Çakmak yönetime geldiklerinde Türk turizmini tek bir yasa ve tek bir çatı altında toplayarak bugünakü kaos ortamından kurtaracaklarını belirterek “Türsab yönetiminin kavgalı olmadığı tek kurum yok. Turizmde kavga Türkiye’ye büyük zarar veriyor. Amacımız seyahat acentelerinin haklarını koruyarak Türkiye’ye dünyada hakettiği yere taşımaktır. Turizmin rehbersiz olamayacağı ve rehbere gereken değirin verilmesi gerektiğini biliyor ve ona göre hazırlık yapıyoruz” dedi.

ZEKI APALI: TÜRSAB’IN DAYATMALARI SANCI YARATIYOR
Türsab Hepimizin ekibi ile bir araya gelen TUREB Başkanı Zeki Apalı son dönemde TÜRSAB’ın dayatmalarıyla ortaya çıkan acente-rehber sorununun sancı haline dönüştüğünü söyledi. Rehberlerin Türk turizminin en önemli unsuru olduğunu belirten Apalı, mecburiyetten çıkarılan Rehberler Yasası’nın karşısına Türsab Yasası’nın çıkarak çelişkiler doğurduğunu belirterek “Renberler oda hakkına kavuşurken herbiri birer yarı kamu kuruluşu oldu. Bu yetkilerinin arttığının göstergesidir. Ancak buna rağmen Türk turizmine Anayasa olacak nitelikte tek bir yasa getirilirse kim ne yapacağını bilir ve tüm sorunlar ortadan kalkar” şeklinde konuştu. 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.