• BIST 9524.59
  • Altın 2502.881
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.5572
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 15 °C

Emin Çakmak: Muhalefet 11 Ocak’a kadar listeleri açıklasın

Emin Çakmak: Muhalefet 11 Ocak’a kadar listeleri açıklasın
Emin Çakmak'tan ültimatom: Adaylar 11 Ocak 19.30’a kadar sektörün benimsediği isimlerden oluşan listelerini açıklamazlarsa ben adaylığımı açıklarım

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
DİYARBAKIR -
Türsab Hepimizin ekibiyle Türkiye’nin 81 ilinde ‘Ortak Akıl’ toplantılarını sürdüren Emin Çakmak, acentelerle Diyarbakır Turistik Otel’de yaptığı toplantıda muhalefet adaylarına ültimatom vererek “11 Ocak 19.30’a kadar sektörün benimsediği isimlerden oluşan listelerini açıklamazlarsa ben adaylığımı açıklarım” dedi. Birleştiklerini iddia eden muhalefet adaylarının hala birleşme için bir gayret gösterip, bir araya gelmediklerini ve ortak listelerini açıklamadıklarını belirten Emin Çakmak “Bu nasıl birleşme, anlayamadık”dedi.

diyarbakir-emin.jpg

emin-diyarbakir-001.jpgBEN 6 YILDIR YÖNETİMİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUM
Toplantıya katılan acenteler arasında bulunan Ofis Turizm’in sahibi Ahmet Sevim’in, adaylardan Firuz Bağlıkaya ile birleşmeleri ve onu öven söylemleri üzerine Emin Çakmak “Ben 6 yıldır mevcut yönetimi değiştirmek üzere muhalefet yapıyorum. Beni yıpratmak için hakkımda türlü dedikodular yayıyorlar. Hiçbirine aldırmıyor ve bildiğim yolda ilerliyorum. Projelerimiz tursabheimizin.org sitesinde 2015’ten beri yazılıdır. Ekibimiz ise iki yıldabei yanımızdadır. 10 Ocak’ta Ankara Anıt Kabir buluşmasında yine bir araya geleceğiz. Ancak diğer adayların yanında kimler olduğu ve projeleri hala belli değil. Adayların sektör için sakıncalı olan ve daha önceyönetimde ye alan kişileri yanlarına almalarını uygun görmüyoruz” dedi.

emin-diyarbakir-002.jpgOYLAMADAN YÜZDE 90 EMİN ÇAKMAK ÇIKTI
Toplantıya katılan acentelere Emin Çakmak “Bu gün aday olsam bana mı oy verirsini, Firuz beyi mi?” diye sordu. Yapılan oylamada Ahmet Sevim ile gazeteci arkadaşı muhalif kaldı ve katılımcıların yüzde 90’ı el kaldırarak Emin Çakmak’a oy vereceklerini belirttiler. Emin Çakmak, Firuz Bağlıkaya 11 Ocak 19.30’a kadar listesini açıklarsa destek vereceğini belirtince Ahmet Sevim, Bağlıkaya’yı aradı ve telekonferans sistemiyle konuştular. “Firuz Bağlıkaya, Türsab’a herkesin aday olabileceğini söylerken henüz listelerini açıklamayacağını ve son gün açıklayacağını söyledi. Sözlerine son verirken “Bu kez kongre gecesi Emin Çakmak’ı ikna edeceğim” dedi.

emin-diyarbakir-006.jpg

diyarbakir-emin-002.jpg
diyarbakir-emin-003.jpgemin-diyarbakir-007.jpgTÜRSAB TEK ADAMLIKTAN, DAYATMA LİSTEDEN KURTARILMALI

Muhalefetin birleşmesi hareketine ertelenen kongre öncesi desteğini açıkladığını belirten Türsab Hepimizin platformu başkanı Emin Çakmak şunları söyledi: “Acenteler tek adamlıktan ve son dakikada ortaya çıkan dayatma listelerden yoruldu. Türsab kongresi için hazırlanan hazirun listesi bile insanların değerlendirmesi için ilan edilip belli bir sure önce askıya çıkarkan, adaylar listelerinin değerlendirilmesinden neden korkuyorlar. Adaylar kimlerle yola çıktıklarını ve listelerini açıklamıyorlar. Hala eskinin devamı olan ‘tek adamlık’ peşinde koşuyorlar. Bu nasıl değişim? Son anda acentelere istemedikleri kişilerden oluşan listeleri dayatmayla acentelerin özgür iradesine saygısızlık ediyorlar. Bu nedenle listelerini açıklasınlar ve acenteler kimlere oy vereceklerini bilsinler” şeklinde konuştu.
Mevcut durumda muhalefet adaylaının samimiyetine inanmadığını belirten Emin Çakmak, “Adayların son yaptıkları toplantılarda listelerini açıklayacaklarını bekliyordum. Ancak yine kongre gecesi liste dayatma peşinde olduklarını duyunca üzüldüm. Biz acenteleri hiçe sayan sistemlerden bıktık” dedi.
emin-diyarbakir-008.jpg

emin-diyarbakir-010.jpg

DÜKKANIMI BASIP DÖVDÜLER TÜRSAB KILINI KIPIRDATMADI
Gerok Turizm’in sahibi Canan Kardaş kaçak çalıştıkları için şikayet ettiğİ bazı acente sahiperinin acenteyi basıp kendisini dövdüklerini belirterek “ Ben Başaran Ulusoy’a çok kızıyorum. Bıraktım haklarımızı savunmayı dayak yedim. Burnum kırıldı. Ne olursa olsun, bir bayan acente dövülüyor. Diyarbakır BYK başta olmak üzere ve Genel Merkez ilgilenmiyor. Benim için kıllarını bile kıpırdatmadılar. Ben bunları gitmesini istiyorum. Bize bizleri koruyacak yönetim lazım” dedi.

emin-diyarbakir-004.jpgMEVCUT YÖNETİMİ EVİNE GÖNERİN
Diyarbakır Turistik Otel’de düzenlenen ‘Otak Akıl” buluşmasında oldukça kalabalık sayıda acente ile bir araya gelen Türkab Hepimizin başkanı Emin Çakmak, acentelerin yıllardır kangren haline gelen sorunlarını sıraladı. Türkiye turunun 34’cü noktası olarak Diyarbakır’a geldiğini belirten Emin Çakmak “Diyarbakır’a gelerek acentelerle bir araya gelmekten korkan mevcut Türsab yönetimini evine göndermek artık sizin elinizdedir. Türsab’ı acizlik sonucu hükümete tesim ederek tarihine leke sürdüler. Kongreye gelin ve görevinizi yapın” şeklinde konuştu.

diyarbakir-emin-001.jpg

Bu haber toplam 4926 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.