• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

El Maktum yeniden gündemde

El Maktum yeniden gündemde
TOKİ’nin Seyrantepe’deki arsa için gerçekleştirilen ihalede en yüksek hasılat teklifi 450 milyon YTL ile El Maktum’un şirketi Limitless’den geldi.

İSTANBUL- TOKİ’nin İstanbul’daki trafik sorununa alternatif olarak geliştirdiği home-ofis projelerinden ilkinin inşa edileceği Seyrantepe’deki arsa için gerçekleştirilen ihalede en yüksek hasılat teklifi 450 milyon YTL ile El Maktum’un şirketi Limitless’den geldi.

 

Levent İETT’nin 21 Mart 2007’de gerçekleştirilen ihalesinde KDV dahil 832 milyon dolar teklif ederek ihaleyi kazanan, geçen 1 yıllık sürede çeşitli bahanelerle parayı ödemeyen Dubai Şeyhi El Maktum, Seyrantepe’deki arsa için dün yapılan home-ofis projesi ihalesinde en yüksek teklifi verdi. 

 

TOKİ’nin iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından dün gerçekleştirilen ihaleye 9 şirket katıldı. Teknik Yapı, Kervan İnşaat, Limitless-Alke OGG, Albayrak, Ağaoğlu, Gül Yapı, Makro-Global Yatırım-Pera GYO, Torunlar Yapı ve Artaş kapalı zarf ile teklif verdi. İhalede favori olarak gösterilenlerden ABD’li Morgan Stanley’in ortak olduğu Multi Turkmall ise evrakları yetiştiremedi.

 

İhalede en yüksek hasılat teklifi 450 milyon YTL ile El Maktum’un şirketi Limitless’den geldi.

 

En yüksek idare payı teklifi 105 milyon YTL ile Ağaoğlu Grubu tarafından yapıldı. En yüksek oran ise yüzde 40 ile Torunlar Yapı’ya ait.

 

Pazarlığa çıkılacak

 

Şimdi 9 şirket önümüzdeki günlerde pazarlığa çağrılacak. Açık artırma 262 milyon YTL toplam hasılat, yüzde 40 hasılat ve 105 milyon YTL’den Emlak Konut GYO payı üzerinden yapılacak. Emlak Konut GYO yönetimi ihalede, yaklaşık 200 milyon YTL hasılat bekliyor.

 

El Maktum’un şirketi Limitless ihaleye katılmak için 9 milyon YTL geçici teminat yatırdı. İhaleyi kazanırsa, teklif ettiği rakamın yüzde 20’si oranında parayı Emlak Konut GYO’nun hesabına yatıracak. Limitless, 450 milyon YTL ciroya yüzde 20 idare payı teklif etti. Yani teklifinin toplamı 90 milyon YTL. Pazarlığa katılabilmesi için idare payı teklifini 180 milyon YTL’ye çıkarması gerekiyor.

 

İnşa edilecek gökdelende yükseklik sınırı bulunmuyor

 

TOKİ’nin İstanbul’daki trafik sorununa alternatif olarak geliştirdiği home-ofis projelerinden ilkinin inşa edileceği Seyrantepe’deki arsa 46 bin metrekare alanlı. 92 bin metrekare inşaat izni bulunan arsanın net alanı 29 bin 640 metrekare. Arazinin üzerine inşa edilecek gökdelende yükseklik sınırı bulunmuyor

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.