• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C
  • Antalya 28 °C

Ege Port Kuşadasi 20. yılını kutladı

Ege Port Kuşadasi 20. yılını kutladı
Türkiye’nin amiral gemisi Ege Port Kuşadası Akdeniz’in en hızlı büyüyen kruvaziyer limanı

KUŞADASı-Global Yatırım Holding’in iştiraki Global Ports Holding tarafından işletilen Türkiye’nin en fazla gemi ve yolcu ağırlayan kruvaziyer limanı Ege Port Kuşadası, 20’nci yaşını düzenlediği özel etkinlik ile kutladı. 20 yıldır Türkiye’nin kruvaziyer turizminde amiral gemisi olmayı sürdüren Ege Port Kuşadası, kruvaziyer trafiğinin yüzde 49.3’ünü tek başına karşılıyor. Liman, aynı zamanda Covid-19 öncesine kıyasla Akdeniz’in en hızlı büyüyen kruvaziyer limanı olarak öne çıkıyor.
Global Yatırım Holding ve Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, “Ege Port Kuşadası bizim ilk göz ağrımız. 2003 yılında Ege Port Kuşadası ile başlayan tutkumuz, dünyanın en büyük kruvaziyer limanı işletmecisi olmamızı sağladı. Bu yıl sonu itibariyle bir önceki yıla göre Ege Port Kuşadası’na gelen kruvaziyer yolcusu sayısının yüzde 72 (493.809'dan 828.205'e) artmasını bekliyoruz” dedi.

global-yatirim-holding-,-malta,-yilport.-mehmet-kutman-003.jpg
ege-port-kusadasi.jpg

EN BÜYÜK PERAKENDE SATıŞ ALANı

Ege Port Kuşadası’nın dünyada en çok tercih edilen transit yolcu limanlarından biri olduğunu ifade eden Ege Port Kuşadası Genel Müdürü ve Global Ports Holding Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Aziz Güngör ise, “Dünyanın en sevilen ve en çok talep edilen Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi gibi kıyı gezi mekanlarına yakınlığı ile öne çıkan limanımız, dünyanın en büyük perakende satış alanlarından da birine sahip” diye konuştu.

ege-port-kusadasi-002.jpg
20 YILI KUTLADI

Global Yatırım Holding’in iştiraki ve dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding tarafından işletilen Türkiye’nin en fazla gemi ve yolcu ağırlayan kruvaziyer limanı Ege Port Kuşadası, 20’nci yılını özel bir etkinlikle kutladı. Türkiye’nin kruvaziyer sektöründeki amiral gemisi olan Ege Port Kuşadası’nın Jade Beach’de düzenlenen 20’nci yıl etkinliğinde 350 seçkin davetli yer aldı.

Kruvaziyer gemisi ve kruvaziyer yolcusu açısından 20 yıldır Türkiye’nin en işlek limanı olan Ege Port Kuşadası, Türkiye’deki 22 kruvaziyer limanının tüm trafiğinin yüzde 49.3’ünü tek başına karşılıyor. Aynı zamanda Covid-19 öncesi döneme kıyasla Akdeniz’in en hızlı büyüyen kruvaziyer limanı olan Ege Port Kuşadası’nın 2023 sonu itibariyle 2019’a kıyasla gelen kruvaziyer gemisi sayısını yüzde 177 (194 seferden 538 sefere), kruvaziyer yolcusu sayısını da yüzde 358 (180 bin 520'den 858 bin 205'e) arttırması bekleniyor.

‘DÜNYA LIDERI OLDUĞUMUZ YOLCULUĞUN ILK ADıMı BURASı’

Ege Port Kuşadası’nın 20’nci yıl etkinliğinde konuşan Global Yatırım Holding ve Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, “Ege Port Kuşadası bizim ilk göz ağrımız. Türkiye’den çıkıp, dünya lideri olacağımız yolculuğumuzun ilk adımını burası ile birlikte atmıştık. 2003 yılında Ege Port Kuşadası ile başlayan tutkumuz, dünyanın en büyük kruvaziyer limanı işletmecisi olmamızı sağladı. 20 yılda Türkiye’nin kruvaziyer turizmine de önemli katkılar sağlamak için yatırımlarımızı sürdürdük. Bu yatırımlarımız sonucunda Türkiye’nin kruvaziyer turizminde amiral gemisi olan Ege Port Kuşadası, ülkemizin tüm trafiğinin yüzde 49.3’ünü tek başına karşılar duruma geldi. Türkiye limanlarına gelen en büyük kruvaziyer gemisini de yine bu limanda ağırladık. Pandemi öncesine kıyasla Akdeniz havzasındaki en hızlı büyüyen liman da yine Ege Port Kuşadası oldu. Bu yıl sonu itibariyle bir önceki yıla göre Ege Port Kuşadası’na gelen kruvaziyer yolcusu sayısının yüzde 72 (493.809'dan 828.205'e) artmasını bekliyoruz” dedi.

ege-port,-aziz-gungor.jpg

“DÜNYADA EN ÇOK TALEP EDILEN TRANSIT LIMANLARDAN”

Ege Port Kuşadası’nın dünyada en çok talep edilen transit yolcu limanlarından biri olduğunu ifade eden Ege Port Kuşadası Genel Müdürü ve Global Ports Holding Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Aziz Güngör, ise şunları aktardı: “Ege Port Kuşadası’nda, her segmentten kruvaziyer gemilerine geniş bir yelpazede hizmet veriyoruz. Dünyanın en sevilen ve en çok talep edilen Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi gibi kıyı gezi mekanlarına yakınlığı ile öne çıkan limanımız, dünyanın en büyük liman içi perakende satış alanlarından da birine sahip. Ege Port Kuşadası, Türkiye kruvaziyer turizmi için birçok ilkin gerçekleştiği liman. Türkiye'nin ilk ISO 9001 (Kalite Yönetimi), ISO 14001 (Çevre Yönetimi) ve ISO 45001 (İş Sağlığı) belgeli kruvaziyer limanı, Ege Port Kuşadası. Türkiye'nin ilk Yeşil Liman sertifikalı limanı olan Ege Port Kuşadası, dünyanın da ilk EcoPorts sertifikalı kruvaziyer limanı.”

Bu haber toplam 665 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.