• BIST 9079.97
  • Altın 2324.301
  • Dolar 32.363
  • Euro 34.9365
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Dünya Temizlik Günü’nde Lara sahilinde kıyı temizliği yapıldı

Dünya Temizlik Günü’nde Lara sahilinde kıyı temizliği yapıldı
Büyükşehir Belediyesi kıyıların ve denizlerin korunmasına yönelik farkındalık oluşturma amacıyla 18 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde ‘Deniz Bizim, Plaj Bizim, Çöpüme Sahip Çıkalım’ sloganıyla Lara sahilinde kıyı temizliği yaptı.

Abdurrahman Büyükkeskin
Antalya -
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Dünya Temizlik Günü’nde Lara sahilinde kıyı temizliği yaptı. Büyükşehir Belediyesi kıyıların ve denizlerin korunmasına yönelik farkındalık oluşturma amacıyla 18 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde ‘Deniz Bizim, Plaj Bizim, Çöpüme Sahip Çıkalım’ sloganıyla Lara sahilinde kıyı temizliği yaptı.

10 MİLYON TON ÇÖP DENİZLERE KARIŞIYOR

Dünya’nın %70’nin okyanus ve denizlerden oluştuğunu ve alınan her 3 nefesten ikisinin denizler sayesinde olduğunu belirten Deniz ve Kıyı Yönetimi Şube Müdürü Aliye Ergendedeoğlu, “Okyanus ve denizlere ulaşan çöpler, deniz ekosisteminin bozulmasına ve çevre sorunlarına yol açıyor. Denizdeki  kirliliğin asıl sebebi kıyılara bilinçsizce atılan çöpler dir. Uluslararası araştırmalara göre yılda 10 milyon ton karasal kaynaklı çöpün denizlere ve okyanuslara karıştığı tahmin edilmekte. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de ‘Deniz Bizim, Plaj Bizim, Çöpüme Sahip Çıkalım’ sloganıyla bu konularda farkındalık yaratmak amacıyla bu etkinliği düzenledik. Denizlerimize sahip çıkalım” diye konuştu”

dunya-temizlik-gunu--003.jpgSAHİL ATIKLARDAN TEMİZLENDİ

Lara Sahili'ndeki mavi bayraklı Ekdağ tesislerine ait sahil bandında düzenlenen etkinlik kapsamında sahil kullanıcıları tarafından gelişi güzel atılan çöpler tek tek toplanarak, sahil temizlendi. Cam, plastik, metal, maske ve izmarit gibi çöpler ayrıştırılarak sahilde sergilendi.

PLASTİK ATIKLARDAN ELBİSE

Etkinlikte Rus sanatçı Güzel Amirova tarafından sahillerden toplanan pet şişe ve poşet gibi atık malzemelerden yaptığı obje ve eserler de sergilendi. Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçerek toplanan atıkları değerlendirmek ve farkındalık yaratabilmek istediğini söyleyen Güzel Amirova, “Toplanan plastik atıkları Deniz ve Kıyı Yönetimi personelinin de destekleriyle birer esere dönüştürdüm. Heykel, saç tacı ve elbise yaptım. Amacım insanların doğaya ve kaynaklara olan israfına dikkat çekmek” diye konuştu. Rus sanatçı deniz kirliliğine dikkat çekmek amacıyla plastik atıkların yapmış olduğu elbise ile kıyı temizliği yaptı.

dunya-temizlik-gunu’-009.jpgDENİZE VE DOĞAYA SAHİP ÇIKMALIYIZ

Kıyı temizliği etkinliğine katılan emekli öğretmen Hamiyet Şen de, “Çevremize ve doğamıza karşı her zaman bilinçli olmalıyız. Denize gelmiştik, Büyükşehir Belediyesi’nin bu güzel etkinliğini görünce eşimle katıldık, yerdeki çöpleri topladık. Denizlerimize ve doğaya sahip çıkmalıyız. Bu anlamlı etkinlik için Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz” diye konuştu.

Bu haber toplam 951 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.