• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

DRV'nin 'imaj kampanyası' başladı

DRV'nin 'imaj kampanyası' başladı
Alman Seyahat Birliği DRV'nin 2007'de planladığı acentalar için imaj kampanyasının medyaya ve tanıtıma yönelik bölümü 11 Ocak itibariyle başladı.

FRANKFURT- Alman Seyahat Birliği DRV’nin acentalar için hazırladığı imaj kampanyası başladı. 2007’de “Bırakın acentalar halletsin” sloganıyla başlatılan ve 3.100 acentanın destek verdiği imaj kampanyasının ikinci aşamasında 3,56 x 2,52 metre büyüklüğünde afişler asıldı. Radyo spotlarının da yayınlandığı kampanyayı pek çok kuruluşun yanısıra Türkiye'nin Almanya Tanıtma Müşavirliği de destekliyor.

Alman Seyahat Birliği DRV'nin 2007'de planladığı acentalar için imaj kampanyasının medyaya ve tanıtıma yönelik bölümü 11 Ocak itibariyle başladı.

30 sponsorun desteklediği DRV kampanyasını Türkiye’nin Almanya’daki Tanıtma Müşavirliği’nin yanısıra Dubai, Kıbrıs, ve Macaristan’ın tanıtma ofis ve müşavirlikleri de destekliyor. Kampanyayı destekleyen seyahat ve turizm şirketleri ise şöyle: Alltours, Ameropa, Dertour, FTI, GTI, ITS, ITT, Jahn Reisen, Meier’s Weltreisen, Neckermann Reisen, Öger Tours, Olimar, Phoenix Reisen, Schauinsland, Studiosus, Tjaereborg, TUI, Thomas Cook, die Reiseversicherer Hanse Merkur und Elvia sowie die ITB Berlin, NCL Freestyle Cruising, AERTicket, Nicko Tours ve Urlaub Perfekt (FVW Medya Grubu).

11 Ocak-1 Şubat 2008 tarihleri arasında radyolarda yayınlacak reklam spotlarıyla da desteklenen imaj kampanyası çerçevesinde kampanyayı destekleyen ve bu çerçevede acenta başına 250 avro ödeyen 3.100 acenta, bürolarının vitrin ve duvarlarına 3,56 x 2,52 metre büyüklüğündeki kampanya afişlerini asacaklar.

Almanya’da özellikle internet üzerinden seyahat satışının artış gösterdiği son yıllarda, klasik acenta sayısında da düşüşler yaşandı. 31 Ekim 2006 itibariyle 11 bin 900 olan seyahat acentası sayısı 31 Ekim 2007 itibariyle 11 bin 400’e geriledi. Özellikle paket turların satışında klasik acentaların etkili olduğu Almanya’da, DRV verilerine göre 2006/2007 turizm sezonunda Akdeniz ülkelerindeki destinasyonlara yönelik satılan paket turların yüzde 75’i seyahat acentası bürolarından alındı.

Ülkede belirli bir geleneği olan klasik seyahat acentalarının son yıllarda seyahat ürünlerinin farklılaşması ve internet üzerinden seyahat satışının artması sonucu kan kaybetimesi üzerine Alman Seyahat Birliği DRV, acentalar için bir imaj kampanyası başlatma kararı almıştı.

Seyahat ürünlerinin ve destinasyonların giderek daha da çeşitlendiği ve karmaşıklaştığı günümüzde, seyahat satın alırken doğru bilgilenme ve gereksiz zaman kaybını önleme noktasında seyahat acentalarının öneminin azalmayacağı ifade ediliyor.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.