• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Double Tree by Hilton Tuzla'da

Double Tree by Hilton Tuzla'da
Tuzla İçmeler Kaplıcaları’nda bulunan Double Tree by Hilton Tuzla Oteli genç ve dinamik yönetimiyle İstanbul’da yeniden doğdu

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Cumhuriyet’in kurulduğu 1923 yılında Atatürk’ün emriyle yapılan, geçmişi Evliya Çelebi Seyahatnamesinde yer alan tarihi Tuzla İçmeler Kaplıcaları’nda bulunan Double Tree by Hilton Tuzla Oteli genç ve dinamik yönetimiyle İstanbul’da yeniden doğdu.

hilton-tuzla11.jpg

tuzla-termal1a.jpg

hilton-tuzla7.jpg

Çeşitli ağaçlarla bezeli yemyeşil bir alanda yer alan tarihi İçmeler Turistik Termal Tesisleri artık dünya markası “Hilton” ile işbirliğinde büyüyor.
Otelin yatırımcıları turizm sektörünün önemli isimlerinden oluşuyor. Tarihi İçmeler Turistik Termal Tesisleri’nin İşletmecisi Köksal Köse, İstanbul’a Boğaz’da yeni lezzetler armağan eden Lacivert Restoran’ın ortağı Önder Köse ile Fehmi Yaşar Tuzla’da bu önemli tesisin kazandırılmasında Köksu Turizm İnşaat Sağlık ve Otelcilik Hizmetleri Anonim Şirketi'nde işbirliği yaptılar.

hilton-tuzla-md.jpg

hilton-tuzla8.jpg

TUZLA’DA DÜNYA MARKASI HILTON
Tuzla’ya dünya markasını getirdiklerin belirten otelin Genel Müdürü Mustafa Yıldız’ın farklı yönetimi Yiyecek ve İçecek Müdürü Ahmet Lüle’nin yeni lezzetler arayışı, genç mutfak şefi Serkan Erdoğan, yardımcısı Harun Durak ile ekibinin katkılarıyla Double Tree by Hilton Tuzla Oteli bölgenin yıldız tesisi olarak hizmet veriyor.
DoubleTree by Hilton Istanbul Tuzla Genel Müdürü Mustafa Yıldız “Turistik termal bölgesinde bulunduğumuz için konuklar, mineral açısından zengin kaplıcalarımızda hem rahatlayacak hem de yenilendiklerini hissedecekler. Misafirlerimize benzersiz bir konaklama deneyimi yaşatıyoruz” dedi.

hilton-tuzla--oda2.jpg

ÖZEL DEKORE EDİLEN ODALAR

Otele gelen misafirler lobide sıcak lezzetli çikolatalı kurabiye ile karşılandıktan sonra odalarına alınıyorlar. Double Tree by Hilton İstanbul Tuzla, 10 adet suit, 1 adet özel dizayn edlmiş suit ve 4 adet tamamen ahşap dekore edilen olmak üzere 84 ferah ve şık dekorasyonlu odalı olarak Tuzla’da 70 bin dönümde bulunan tarihi İçmeler Turistik Termal Tesisleri içinde yer alıyor.

hilton-tuzla-salon.jpg

Odalarda uyku deneyimli ortopedik yataklar, internet erişimi, engelli konuklar için hizmetler bulunuyor. Otelde 4 balo solonu, havuzbaşı , 4 kafe, 2 toplantı salonu, tenis kortu ve kaliteli spa’sı ile hizmet veriyor. Bunların dışında çam ağaçları, evcil hayvanları ve organik bahçesi bulunuyor.

hilton-tuzla-org.jpg

ŞİFA DAĞITAN TESİSTE, ORGANİK GIDALAR
Lobide yer alan Magnolia Restoran Türk ve dünya mitfağının lezzetlerini sunuyor. Restoranın açık bölümünde ise ışıklandırılmaş kayalardan akan suların sesi eşliğinde akşam yemeği yemenin keyfine doyum olmuyor. Restoranda iş, gezi ve termal suyun şifasından fayralanmak isteyen konuklara özel hazırlanan yemekler ikram ediliyor. 

hilton-tuzla24.jpg

hilton-tuzla22.jpg

hilton-tuzla-yem.jpg

hilton-tuzla23.jpg

Otelin Yiyecek ve İçecek Müdürü Ahmet Lüle, otelin yeşillikler içinde uzanan geniş arazisinden istifade ederek konuklara ikram için organik ürünler yetiştirdiklerini söyledi. Otelde sofraya gelen yemeğin tesisin bahçesinden elde edilen organik ürünlerle yapıldığını belirten Ahmet Lüle “Şifa dağıtan bir tesiste şifalı gıdalarla yemek sunuyoruz” dedi.

hilton-tuzla-barmen.jpg

Lobby Bar’da ise Volkan Erden'in ustalıkla hazırladığı kokteyller ile akşam yemeği öncesi yorgunluk atılıyor. Çay, kahve eşliğinde ev yapımı kek ile atıştırmalıkların tadına varılıyor.

ataturk-tuzla1.jpg

helton-tuzla-eski.jpg

ATATÜRK VE EVLİYA ÇELEBİ ZİYARET ETTİ
Tuzla İçmeler’de çıkan özel termal suyun şfasından konuklar hemodanın banyosunda, hem açık havuzda, hem’de Spa’daki havuzda faydalanıyor. Cumhuriyetin ilk yıllarında tesisin yapılmasını emreden Atatürk’ün yaptırdığı ilk konaklama tesisis ve dinlenme salonu hala original haliyle korunuyor. Otelin yanında bulunan tarihi bina bulunan odalarda otel konuklarına hizmet veriyor.
Dinlenme salonu ise ortasındaki tarihi şöminesi ile kış aylarında konukların dinlenebileceği özel bölüm olarak hazırlanıyor.

hilton-tuzla-hav1.jpg

KİRAZ MEVSİMİNDE AKINA UĞRUYOR
Evliya Çelebi Seyyahatnamesi’nde “Tuzla Kaplıcası” dediği tesis hakkında ““Her sene temmuzda kiraz mevsiminde İstanbul’dan ve diğer yerlerden binlerce insan akın edip çadırlar kurarak bir saz ve söz yiyip içme olur ki kırk gün kırk gece devam eder. Dillerde tabir edilmeyen tüfek ve fişek şenlikleri olur” diyor.
Kaplıcanın hangi hastalıklara iyi geldiğini ve nasıl faydalanılacağı hakkında ise “Derde kapılıp fasit ahlât hastalığına tutulanlar burada üç gün üç gece içme suyundan içerler. Bu su yalçın kayadan kaynayıp çıkar. Berrak latif bir su ise de tuzlucadır” diye ayrıntılı bir şekilde anlatır.

hilton-tuzla-spa66.jpg

hilton-tuzla-masaj.jpg

ROMATIZMA VE KISIRLIKTA ŞIFA VERIYOR

Çapa Tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji kürsüsü tarafından yapılan deneyler sonucunda ise suyun romatizmal hastalıklar, kireçlenmeler, kadın hastalıkları, kısırlık ve iltihabi hastalıklar, ortopedik ameliyatlar sonrası iş ve normal yaşantıya sağlıklı dönebilme gibi pek çok hastalığa iyi geldiği belirlendi.

hilton-tuzla-hamam.jpg

İÇİLİRSE ŞEKER HASTALIĞI VE SAFRA TAŞLARINA İYİ GELİYOR
Şifalı suların içilmesinde ise mide, bağırsak sistemi hastalılarından kronik gastrit, mide salgı bozukluğu ve kabızlığa; böbrek ve idrar yolları hastalıklarından böbrek taşları, kronik böbrek ve yolları iltihaplarına; şeker hastalığına ve safra kesesi taşlarına iyi geldiği anlaşıldı.

ISTANBUL’DA 4’ÜNCÜ DOUBLE TREE BY HILTON
Hilton Wolrdwide’ın Tuzla'da hizmete giren Double Tree by Hilton İstanbul Tuzla, Doubletree by Hilton Istanbul Avcılar, DoubleTree by Hilton Istanbul Moda ve DoubleTree by Hilton Istanbul Old Town’ın ardından İstanbul’daki dördüncü DoubleTree by Hilton tesisi oldu.

mustafa-yildiz.jpg

MUSTAFA YILDIZ KİMDİR?
Double Tree by Hilton İstanbul Tuzla’nın Genel Müdürü 1984 Sivas doğumlu Mustafa Yıldız, İstanbul Teknik Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Vakfı Okulu’nda eğitim gördü. Turizm sektörüne 2001 yılında girdi.
2001’de Gümüşsuyu Sed Hotel’de, 2003’te Alanya Royal Rose Hotel’de Yiyecek ve İçecek Bölümü’nde çalıştı. 2004’te Gümüşsuyu Set Otel’de Yiyecek İçecek ve Bar Sorumlusu oldu.
2005’te Dedeman İstanbul Hotel’de Banket Satış(ta görev aldı. Daha sonra Dedeman Holding’in Decar Rent A Car şirketinde satış ekibinde yer aldı. 2005’te Çırağan Palace Hotel Kempinski İstanbul’da Banket satış bölümünde görev yaptı. 2007’de Villagepark Country Resort & SPA İstanbul’da Satış Müdürü oldu.
2009’da Metro Grubu’nun Riva’daki Legend Hotel İstanbul ve Riva Oteli’nde görev aldı. Daha sonra Miracle Istanbul Asia Hotel & Spa, The Green Park Pendik Hotel & Convention Center’ın açılış dönemlerinde görev aldı.2014 Ağustos ayından itibaren ise Double Tree by Hilton İstanbul Tuzla’nın Genel Müdürü oldu.

ahmet-lule1.jpg

AHMET LÜLE KİMDİR?
Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Otelcilik ve Anadolu Üniversitesi Turizm İşletmeciliği mezuru olan Ahmet Lüle kısa sürede önemli başarılar gösterdi.
Rixos Premium Belek Hotel’de Yiyecek İçecek Bölümü’nde görev alarak 2007 yılında turizme girdi. Daha sonra Limak Atlantis Deluxe Resort Hotel’de bar şefi oldu. 2009’da Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde Kongre, Fuar, Banket Operasyon Yöneticisi olarak görev yaptı. 2011’de The Green Park Pendik Covention Center’da Banket Operasyon Yöneticisi oldu.
2014 yılından itibaren ise Double Tree by Hilton Tuzla İstanbul Yiyecek İçecek müdürü olarak göreve devam ediyor.

hilton-tuzla21.jpg

SERKAN ERDOĞAN KİMDİR?
Double Tree by Hilton Tuzla İstanbul Hotelin Mutfak Şefi olan Serkan Erdoğan, 1981’de Bolu’nun Merkeşler Köyü’nde doğdu. İlkokulu Bolu’da okuyan Serkan Erdoğan, köy otullarının yetersizliği nedeniyle pek başarılı olamadı. 1994 yılında “Bu çocuk artık okumaz” denilerek Kuşadası’nda Martı Otel’de dayısının yanında çırak oldu ve mutfağa girdi.. Sonraları bir çok yazlık ve kışlık otellerde çalıştı. Delikanlılık yıllarında hızlı yol alan Serkan Erdoğan sorumluluk aldı, ista şeflerine güven verdi. Bu arada hiçbirine saygıda kusur etmeyerek mesleğin inceliklerini öğrenme fırsatı buldu.
Meslekte ilerlemesinde ustası Mustafa Yılmaz’ın katkısı büyük oldu. Daha sonra ise Azmi Altunyaldız ve Aret Shakyan’ın da yardımlarını gördü. Bu arada orta okul ve liseyi dışardan bitirdi. Bu arada Okan Uni & Floransa Uni’de profesyonel aşçılık eğitimlerini tamamladı.
Askerliğini yaptığı ve “gerçek bir hayat okulu” dediği Kara Kuvvetleri Subay Gazinosu’nda önemli şeflerle çalıştı. 2003 yılında askerlik dönüşü İstanul’da çalıştı. 2004 yazında Bodrum Maça Kızı Otel’de yanında çalıştığı mutfak şefi Aret Shakyan vizyonunun değişmesini sağladı. İstanbul’da bir çok restoran ve otelden sonra 2008-2010 arasında Polonya’da Türk Restoranı’nın şefliini yaptı.
Dönüşünde İstanbul’da Topaz ve Ulus 29’da şeflik yaptı. 2013’te sous şef olarak Ramada Plaza Tekstil Kent Hotel’in açılışında yer aldı. 2015 mart ayında Double Tree By Hilton Hotel Tuzla’ya Mutfak Şefi olarak başladı. 

HARUN DURAK KİMDİR?
Double Tree by Hilton Tuzla’da sous şef olarak görev yapan Harun Durak, 1966 yılından bu yana aşçılık yapıyor. Hedefinde kısa vdede karişer gçmişine uygun fırsat yakalayarak daha üst kademelerde görev almak yatıyor. Önemli aşçıları askerlik yaptığı Ankara Kara Kuvvetleri Sosyal hizmetler Gazinosu’nda askerlik yapan Harun Durak, 1996 yılında Halil İbrahim Sofrası’nda aşçı yardımcısı olarak göreve başladı. 1999’da Osmanlı Mutfağı’na dömi şef olarak geçti. 2000 yılında Sofe Otel’in Tuss Restoranı’na Jounior Chef d Party oldu. 2004’te aynı grevle Moda Deniz Kulübü’ne başladı. 2005 yılında Suadiye Kafe Restoran’a mutfak şefi oldu.
2009’da Mira İtalyano Restoran’da aynı görevi sürdürdü. 2012’de Altunizade Mercure Hotel’e banket şefi oldu. 2014’te Grand Wyndham Hotel Levent’e Soğuk Büfe Şefi oldu. 2015’te ise Double Tree by Hilton Tuzla’ya sous şef olarak geçti.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.