• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 27 °C

Didim'e Alman ilgisi artıyor

Didim'e Alman ilgisi artıyor
Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Helmut Müller, Alman Turizm Bakanlığı ile Alman Tur Operatörleri Birliği raporunda Didim'e önemle yer vereceğini söyledi.

DİDİM- Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Helmut Müller, Alman Turizm Bakanlığı ile Alman Tur Operatörleri Birliği için hazırlanacak raporda Didim'e birinci sırada yer vereceğini söyledi.

 

Bir dizi ziyaret çerçevesinde Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ile Tur Operatörü Hikmet Atilla'nın organize ettiği toplantıda konuşan Müller, Alman turistlerin Didim'e yönlendirilmesi konusunda fikir alış verişi yaptı.

 

Möller, Belek'te bir süre önce düzenlenen toplantıda Didim'in gündemlerinde yer aldığını da bildirdi.

 

Dev firmaların başkanlarının katıldığı toplantının çok verimli geçtiğini bildiren Müller, şunları kaydetti:

 

"Ben aynı zamanda Tüketici Koruma Komisyonu Başkanıyım. Türkiye'nin her yerini gezdim ve çok beğendim. Alman Parlamenterler Turist Birliği Başkanı ile görüştüm. 5-6 kişilik bir komite Türkiye'yi ziyaret edecek. Bu komiteyi Didim'e yönlendirmenin başarılı bir çalışma olacağını düşünüyorum. Didim Bodrum ile İzmir havaalanlarına yakınlığı ve kültür zenginliği bakımından bizim için iyi bir konumda."

 

Belediye Başkanı Mümin Kamacı da 1970'lerde başlayan turizm hareketinde çoğunluğun Alman kültür turları olduğunu, 100 kilometre mesafede herşey dahil sisteminde 4 milyon turistin gelip Türkiye'nin kültür değerlerini görmeden dönmesinin Türkiye açısından bir kazanç olmadığını kaydetti.

 

Türkiye'nin yüzü Batı'ya dönük bir ülke olduğunun bilinmesi gerektiğini ifade eden Kamacı, herşey dahil sisteminin kaldırılmasının bir başlangıç olabileceğini belirtti ve "Didim'de alt yapı ve insan anlamında Alman turistleri ağırlayabilecek kapasitedeyiz." dedi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.