• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Demirtaş beldesinde %30 artış

Demirtaş beldesinde %30 artış
Demirtaş Belediye Başkanı Mustafa Karagöz, ev alan yabancı sayısı geçen yıla göre yüzde 30 arttı. Geçen yıl 174 olan yerleşik yabancı sayısı bu yıl 226'ye yükseldi.

ANTALYA- Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Demirtaş beldesinden ev alan yabancı sayısı geçen yıla göre yüzde 30 arttı. Geçen yıl 174 olan yerleşik yabancı sayısı bu yıl 226'ye yükseldi.

Alanya'nın en yeşil beldelerinden biri olan Demirtaş, yabancıların ilgi odağı olmaya devam ediyor. Yeşil ortamda yaşamayı seven yabancılar, satın aldıkları arsalarda zevklerine göre villa ve ev yaptırıyor. Demirtaş'taki konut ve villalara en çok Hollandalılar ilgi gösteriyor. Hollandalıları ise İngiltere, Danimarka, Kazakistan ve diğer Avrupa ülkeleri vatandaşları takip ediyor. Beldede satılan konutların fiyatı ise donanımı ve mevkisine göre 125 ile 200 bin Euro arasında değişiyor.

 

Demirtaş Belediye Başkanı Mustafa Karagöz, yabancıların beldeye olan ilgisinin her geçen gün arttığını, geçen yıla göre yüzde 30 artış olduğunu ifade etti. Yabancıların yapmış olduğu inşaatların devam ettiği bilgisini veren Karagöz, beldedeki betonlaşmanın az, yeşil alanın ise fazla olmasının ilgiyi artırdığını kaydetti. Konut alan veya beldede villa yaptıran yabancıların çoğunun lüks ayrıntılara dikkat ettiğini anlatan Karagöz, bu yöndeki talebin beldedeki emlak ve inşaat sektörünü de hareketlendirdiğini ifade etti. Yabancılara satılan konutların çoğunun tapusunun teslim edildiğini anlatan Karagöz, yapılması planlananların da çoğunun kaporasının alınarak, özel siparişle yapıldığını ifade etti.

 

'Gazipaşa Havaalanı açılırsa yabancıların beldeye ilgisi daha da artar'

 

Karagöz, Gazipaşa Havaalanı'nın açılmasıyla birlikte yabancıların beldeye olan ilgisinin bir kat daha artacağına inanıyor. Bu havaalanının açılması halinde tatil yapmak için uçakla Alanya'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin Demirtaş'tan geçeceğine değinen Karagöz, "Havaalanının açılması Alanya kadar beldemiz açısından da çok önemli. Beldeye tatil için gelen turist sayısı arttıkça beldedeki esnaf ve halk da ekonomik olarak daha da kalkınacaktır." dedi. Karagöz, ilerleyen yıllarda yapacakları sosyal projelerle hem beldedeki vatandaşlara hem de yabancılara daha iyi yaşam ortamı sağlayacaklarını sözlerine ekledi. 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.