• BIST 10003.72
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 30 °C

Değiştiren Adımlar Derneği kuruldu

Değiştiren Adımlar Derneği kuruldu
“Dünyayı değiştirmek istiyorsan önce dünyanı değiştir” sloganıyla engelli ve engelsiz öğrencileri bir araya getiren ve 4 yıldır faaliyet gösteren Renkli Kampüs, hayatına dernek olarak devam edecek.

İSTANBUL- “Dünyayı değiştirmek istiyorsan önce dünyanı değiştir” sloganıyla engelli ve engelsiz öğrencileri bir araya getiren ve 4 yıldır faaliyet gösteren Renkli Kampüs, hayatına dernek olarak devam edecek. Tüm öğrencilerin katılabildiği liderlik programı için kurulan Değiştiren Adımlar Derneği’nin lansmanı yapıldı

degistiren-adimlar-dernegi.JPGdegistiren-adimlar-dernegi.jpgArzu Güneşli, İdil Ander Dede, Kristina Steinbüchel, Pınar Gökpınar ve Suna Özpar, ezber bozan bir gençlik programında engelli-engelsiz üniversite öğrencilerini bir araya getirerek başka bir dünyanın mümkün olabileceğini gösterdi. Hayalleri, bu programın gücünü gençlerden alarak sürdürülebilir bir yapıya evrilmesiydi. 2012'den 2015’in başına kadar süren hazırlık süreci o senenin şubat ayında başlayan ilk Renkli Kampüs programıyla birinci mihenk taşına ulaştı. Kasım 2018'de 6’ıncı dönemine başlayan program, 40 mentör, 180 mezun, 20 proje, sivil toplum paydaşları, 30 destekçi kurum ve pek çok gönüllüsü ile birlikte güçlü bir temel oluşturdu. Birbirinden farklı ve birbirini tamamlayan 5 kadının birlikte başladığı Renkli Kampüs liderlik programı artık faaliyetlerini Değiştiren Adımlar Derneği adı altında sürdürecek.

degistiren-adimlar-dernegi-001.JPGProgramın ve derneğin kurucuları olan ve farklı sektörlerde profesyonel yaşamlarını sürdüren Arzu Güneşli, İdil Ander Dede, Kristina Steinbüchel, Pınar Gökpınar ve Suna Özpar’ın yolları, Ortak İdealler Derneği’nin düzenlediği, “Yetkinin Ötesinde Liderlik” adındaki özel sektör, kamu ve sivil toplum kuruluşlarında görevli yöneticilere yönelik Meridyen Liderlik Programı ile kesişti. Onların attıkları tohumları yeşertip büyütmeye başlayan Renkli Kampüs programı mezunları, gönüllü olarak çalışarak sivil toplumda sürdürülebilirliğin çok başarılı ve güzel bir örneğini Değiştiren Adımlar Derneği’ni kurarak gösterdiler. Bu programdan mezun olan gençler artık dernek bünyesinde operasyonda ve yönetimde söz sahibi olarak Renkli Kampüs gibi daha birçok yeni ve farklı projeyle sivil toplumda fark yaratmaya devam edecek.

degistiren-adimlar-dernegi-002.JPGDeğiştiren Adımlar Derneği kurucularından Pınar Gökpınar “2012’den bu yana 180 mezun verdik, tüm kurucu ortaklarımızla, üyelerimizle, gönüllülerimizle, mezunlarımız ve destekçilerimizle çok emek harcadık ve kocaman bir aile olduk. Artık resmi bir dernek olarak sağlam adımlarla ailemizi daha da büyüterek çok daha fazla kişiye ulaşacak olmanın mutluluğunu, haklı gururunu ve heyecanını yaşıyoruz” dedi. 

Derneğin kuruluş lansmanı 22 Ocak 2019 tarihinde destekçi kurum temsilcileri, Renkli Kampüs programı danışman, konuşmacı, mentor ve mezunları, üniversitelerin engelsiz kampüs koordinatörleri, paydaş sivil toplum kurumları, gönüllüler ve medyanın katılımıyla Dedeman Bostancı İstanbul Hotel & Convention Center ve Park Dedeman Bostancı ev sahipliğinde gerçekleşti.

DEĞİŞTİREN ADIMLAR DERNEĞİ HAKKINDA:

Değiştiren Adımlar Derneği; kadın, erkek, çocuk, genç, engelli, engelsiz tüm toplumsal gruplara yönelik güçlendirici ve fırsat eşitliğini sağlayan faaliyetler gerçekleştirmek, sivil toplumda aktifleşmeyi desteklemek ve sürdürülebilir kalkınma yaratmak için kuruldu. Enerjisini dünyayı değiştirmeye hazır olan mezun ve gönüllü ağındaki gençlerden ve genç hissedenlerden almaktadır. Derneğimiz sürekli gelişmek için karşılıklı paylaşımı, deneyim yoluyla öğrenmeyi ve geleceğe ilerici bir yaklaşımla bakmayı ilke edinmiştir. Bu ilkeler derneğimizin sürekliliğinin teminatı olacaktır.

Bu haber toplam 6555 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.