• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Dedeman Antakya törenle açıldı

Dedeman Antakya törenle açıldı
Dedeman Hotels & Resorts International, Hatay’ın tam donanımlı tek 5 yıldızlı oteli Dedeman Antakya törenle hizmete girdi

Türkiye Turizm


ANTAKYA- 40 yılı aşkın bir süredir otelcilik alanında hizmet veren Dedeman Hotels & Resorts International, Dedeman misafirperverliğiyle uluslararası standartlarda hizmet veren oteller zincirine Antakya"da yeni bir halka daha ekledi: Antakya"nın tam donanımlı tek 5 yıldızlı oteli Dedeman Antakya, törenle hizmete girdi.
Antakya'nın tam donanımlı 5 yıldızlı oteli düzenlenen törenle hizmete girdi. 100 oda, 230 yatak kapasiteli otelin açılışını Hatay Valisi Ahmet Kayhan, Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman, Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu ve Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Şerafettin Canda yaptı.


Dedeman Otelleri Genel Müdürü Tamer Yürükoğlu, dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman, Bedi Çankaya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bedii Çankaya, Dedeman Antakya Genel Müdürü Aydın Duran





Yatırımı Bedi Çankaya"nın Yönetim Kurulu Başkanlığı"nı yaptığı Bedi Çankaya Şirketler Grubu tarafından gerçekleştirilen Dedeman Antakya, Dedeman Hotels & Resorts International tarafından işletilecek. 12 milyon dolar'lık bir yatırımla hizmete açılan Dedeman Antakya, hem iş amaçlı grupları, hem de kültür ve din turizmi çerçevesinde gelen yerli ve yabancı turistleri ağırlayacak. İş toplantıları, kongre ve benzeri organizasyonlara da ev sahipliği yapacak olan otelin, gurmeler için önemli bir kentimiz olan Antakya"nın sosyal, ekonomik ve kültürel hayatına büyük bir hareketlilik getirmesi bekleniyor.



Dedeman ve Çankaya ailesi tam kadro açılıştaydı


Dedeman Antakya'nın açılışı nedeniyle düzenlenen törene, yerel yöneticiler, Bedi Çankaya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bedi Çankaya, Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman, her iki kuruluşun yöneticileri ve Türk iş dünyasından çok sayıda önemli temsilci katıldı.


Bedi Çankaya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bedi Çankaya


Bedi Çankaya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bedi Çankaya törende yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “

Bedi Çankaya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bedi Çankaya  Türkiye"nin önemli yerleşim yerlerinden biri olan Antakya"nın yeni bir esere daha kavuşmasından mutlu olduğunu beliterek şunları söyledi:
“Antakya"da doğup büyümüş ve bu şehre gönül vermiş bir iş adamı olarak  Antakya"ya olan sevgi ve inancımı hiç kaybetmediğimi özellikle belirtmek isterim. Dedeman Antakya"nın temelinde de bu inanç ve sevgi yatmaktadır. 21 dönüm arazı üzerine inşa ettiğimiz, modern mimarisi, yüksek kalitede ürün ve ekipmanlarıyla  Antakya"nın ihtiyaçlarına cevap veren tesisimizde kendini kanıtlamış uluslararası bir zincir olan Dedeman ile iş birliği yapmaya karar verdik.

12 milyon dolar'lık bir yatırımla, otelin işletmesi konusunda, sektördeki geniş deneyim ve yetkinliğine güvendiğimiz Dedeman Topluluğu ile işbirliği yapmayı tercih ettik. Dedeman Antakya projesi, her aşamasında emek veren yüzlerce kişi ve kurumun eseridir. Başta Dedeman Topluluğu olmak üzere bu eserin ortaya çıkmasında deneyim ve bilgisini paylaşan herkese teşekkür ederim.”



Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman


2007 yılında Hatay üzerinden 408.633 kişinin Türkiye"ye giriş, 386.427 kişinin ise ülkemizden çıkış yaptığını belirten Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman, Antakya"daki ören yerlerinin ise çoğunlukla İtalyanlar tarafından ziyaret edildiğine dikkat çekti.

 

Dedeman, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Dedeman Otelcilik"in bölgedeki üçüncü oteli olan Dedeman Antakya, bölgeye verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Bölgenin 7 milyona yaklaşan dinamik nüfusu, büyük ve hızla büyüyen pazar yapısı, tarımsal üretim kapasitesi, turizm potansiyeli, doğal kaynak zenginliği ve Orta Doğu pazarına yakınlığı bizim açımızdan bölgeyi çekici kılan unsurlardır.

 

Antakya, bugün ülkemizin önemli ticaret merkezlerinden biridir. Ayrıca Türkiye"nin en önemli, iç turizm merkezlerinden biri olarak kent, özellikle Nisan, Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında 80 bin turist çekmektedir.Coğrafi konumu nedeniyle tarihte farklı inançların buluştuğu ve değişik kültürlerin bir araya geldiği bölgede yer alan Antakya, sahip olduğu doğal ve kültürel zenginlikleriyle günümüzde Suriye"nin yanı başında önemli bir turizm ve ticaret merkezi olarak dikkat çekmektedir. Hizmete girecek olan Hatay Havalimanı"nın şehrin mevcut ticaret ve turizm potansiyeline büyük ivme kazandırmasını beklemekteyiz.

İşte bu nedenle, otelcilik alanındaki hizmet ve işletmecilik anlayışımızı, bu önemli merkeze taşımış olmak bizim için de özel bir anlam ifade etmektedir. Hatay"ın tam donanımlı tek 5 yıldızlı oteli olarak hizmete giren Dedeman Antakya"nın, kentin sadece ekonomik canlılığına ve turizm potansiyeline değil, sosyal ve kültürel hayatına da önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. 
Anadolu'ya açılımını hızla sürdüren oteller zincirimize, tarihi dokusu, doğal ve kültürel zenginlikleriyle ünlü, inanç, yayla, deniz ve gastronomi turizmi potansiyeline sahip Antakya"da yeni bir halka daha eklemiş olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz.

Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu tesis, Hatay"ın önemli kuruluşlarından biri olan Bedi Çankaya Şirketler Grubu ile Dedeman Hotels & Resorts International'ın verimli ve uyumlu işbirliğinin bir sonucudur. Bedi Çankaya Şirketler Grubu tarafından inşa edilen bu tesisin işletmesi, Dedeman Hotels & Resorts International tarafından uluslararası standartlarda gerçekleştirilecektir.

Antakya"ya yeni bir değer kattığına inandığımız bu tesisin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese bu vesileyle en içten teşekkürlerimizi sunarız.

Coğrafi konumu nedeniyle tarihte farklı inançların buluştuğu ve değişik kültürlerin bir araya geldiği bölgede yer alan Antakya, sahip olduğu doğal ve kültürel zenginlikleriyle günümüzde Suriye"nin yanı başında önemli bir turizm ve ticaret merkezi olarak dikkat çekmektedir. Hizmete girecek olan Hatay Havalimanı"nın şehrin mevcut ticaret ve turizm potansiyeline büyük ivme kazandırmasını beklemekteyiz.

İşte bu nedenle, otelcilik alanındaki 40 yılı aşkın hizmet ve işletmecilik anlayışımızı, bu önemli merkeze taşımış olmak bizim için de özel bir anlam ifade etmektedir. Antakya"nın tam donanımlı tek 5 yıldızlı oteli olarak hizmete giren ve 100 oda ve 230 yatak kapasitesi ile hizmet verecek olan Dedeman Antakya"nın, kentin sadece ekonomik canlılığına ve turizm potansiyeline değil, sosyal ve kültürel hayatına da önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz.

Dedeman markasının Antakya"ya gelişiyle birlikte, birkaç yıl içerisinde hem turizm sektöründe hem de diğer sektörlerde Antakya"ya yatırımların gelmesinde büyük katkımız olacağını düşünüyoruz. 40 yılı aşkın tecrübesiyle Dedeman markasının sektöre öncülük yapacağını ve Hatay"ın turizm politikasında önemli bir rol üstleneceğini söyleyebiliriz.

Bildiğiniz gibi, uluslararası alanda kendi markamız altında otel işletmeciliği faaliyetlerinde bulunuyor ve yurt içinde ve yurt dışında halen toplam 18 otelimiz ile misafirlerimize hizmet sunuyoruz.

Dedeman Topluluğu olarak, otelcilik alanındaki büyümemizi, başta işletme anlaşmaları olmak üzere değişik işbirliği modelleri ile yurt içinde ve yurt dışında sürdürecek, işletmecilik alanındaki tecrübemizi, Antakya"da olduğu gibi, Türkiye'nin dört bir yanına taşımaya devam edeceğiz.

Yıllar önce başlattığımız Anadolu'ya açılma hamlesinde bugün yeni ve önemli adımlar atmaktayız. Sektöre örnek teşkil ettiğimiz bu süreçte, ülkenin ekonomik gelişim dinamiklerine de paralel şekilde büyümemizi, özellikle "şehir otelciliği"ne odaklanarak sürdüreceğiz. ”


Dedeman Antakya Oteli Genel Müdürü Aydın Duran




Dedeman Antakya"da sunulan hizmetler

 

Dedeman Hotels & Resorts International, Dedeman Antakya ile turizm alanındaki işletmelerine yeni ve önemli bir halka daha eklemiş oldu. Antakya Havalimanı"na yalnızca 22 km, Antakya Otogarı"ndan 7 km, şehir merkezinden ise 2 km uzaklıkta yer alan Dedeman Antakya, 100 oda, 230 yatak kapasitesi ve 250 kişilik Mozaik Restaurant ile misafirlerini ağırlayacak. Otelin, 80 kişilik Çankaya, 150 kişilik Zeus ve 170 kişilik Defne toplantı salonlarının, iş dünyasına yönelik ihtiyaçları modern altyapılarıyla karşılayarak, Antakya"nın sosyal ve ekonomik hayatına önemli katkılarda bulunması bekleniyor.

 



Tüm odalarda bulunan kablosuz internet bağlantısı, en son teknolojiyle donatılmış toplantı salonları, açık ve kapalı yüzme havuzu, fitness merkezi Dedeman Antakya'nin ilk bakışta öne çıkan ve bölgede bir ilki oluşturan özellikleri. Hatay"ın tam donanımlı tek 5 yıldızlı oteli olan Dedeman Antakya'nin misafirleri, bir yandan odalarında Dedeman hizmet ve konforunu yaşarken, diğer yandan otelin restoranlarında Türk ve dünya mutfağının zengin örneklerinin tadına varabilecekler.

 



Dedeman Antakya, Antakya Havalimanı"nın yanısıra, Mozaik Müzesi (2 km), St. Pierre Kilisesi (3 km), Ortodoks Kilisesi (5 km), Habibi Neccar Camii (5 km), Uzunçarşı (2 km), Baharatçılar Çarşısı (2 km), Halep Çarşısı (3 km) ve Antakya Kalesi (10 km) gibi Antakya"nın kültürel mekânlarına olan yakınlığı ile dikkat çekiyor.

 



Dedeman Hotels & Resorts International

Geçen yıl otelcilik alanındaki 40"ıncı yılını kutlayan Dedeman Topluluğu, turizm faaliyetlerine 1966 yılında açılan Dedeman Ankara ile başladı. Dedeman İstanbul, Antalya, Cappadocia, Palandöken, Club Bodrum, Rize, Olive Tree, Park Antalya, Erciyes, Bodrum, Diyarbakır, Silk Road Tashkent, Palandöken Ski Lodge, Konya, Şanlıurfa, Şile ve Antakya otelleriyle devam etti. Halen yurt içi ve yurt dışındaki 18 otelinde “Geleneksel Dedeman Misafirperverliği” ile hizmet veren Dedeman Hotels & Resorts International, sektörde en köklü geçmişe sahip otel markalarından biri ve Türkiye"nin en yaygın oteller zinciri. 3000'in üzerinde oda ve 7200'ün üzerinde yatak kapasitesi, alanında uzman çalışanları ve geniş deneyimi ile misafirlerine en iyi kalitede hizmet sunan Dedeman, 50'nci yılında 50 otele ulaşmayı hedefliyor. Dedeman, bu alandaki büyümesini, işletme anlaşmaları (management), isim hakkı verilmesi (franchise), kiralama veya yatırım ortaklıkları yoluyla gerçekleştirmeyi öngörüyor.


Basın mensupları önce bölgedeki tarihi kiliseyi gezdiler


Dedeman'ın CEO'su Murat Eroğlu diğer Dedeman Otellerinin yatırımcıları ile birlikte oldu. Şanlıurfa Dedeman'ın sahiplerinden Remzi Bucak'ta açılışa katıldı.


Klarnet ve ince saz çaldı


Dürümler ikram edildi


Antakya Dedeman gelin gibi süslendi

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.