• BIST 9055.87
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Davut Günaydın: Türsab’ı 'yarım dönem'de düzeltiriz

Davut Günaydın: Türsab’ı 'yarım dönem'de düzeltiriz
Türsab Başkan Adayı Davut Günaydın: Ben onlar gibi iki dönem istemiyorum. Bir dönem değil manifestomuzda verdiğimiz sözleri yarım dönemde yapmazsak. Olağanüstü genel kurula gideceğiz.

ÖZKAN ALTINTAŞ TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL- “Türsab Tek Yürek” sloganı ile Türsab Başkan Adaylığını açıklayan Tigris Turizm’in sahibi Davut Günaydın “Bütün başkan adaylarına sesleniyorum. Varsa projeniz söyleyin. Değişime devam diyorlar. Önce kendilerini değiştirsinler Acentelerin önünü açacak değişim olmalı. Ama ortada hiçbir şey yok” dedi.

davut-gunaydin-008.jpg

davut-gunaydin-009.jpg

DAVUT GÜNAYDIN - TANSU DEMİR İŞBİRLİĞİ
Konuşmasından sonra sahneye kendisine kutlamaya gelen “Yükselen Türsab’ hareketinin adayı Tansu Demir’le elele tutuşan Davut Günaydın, seyahat acentelerinin menfaatini korumak adına sektördeki birlik ve beraberliğin ilk işaretini verdi.

davut-gunaydin-010.jpg

YARIM DÖNEMDE YAPAMAZSAK GİDERİZ
Haliç Kongre Merkezi’nde 800’e yakın seyahat acentesinin katıldığı İstanbul toplantısında konuşan Davut Günaydın, “Kimsenin adayı değilim, kimseden icazet almıyorum. Benim tek icazet aldığım yer seyahat acenteleridir. Onların izniyle çok şeyler başaracağız. Ben onlar gibi iki dönem istemiyorum. Bir dönem değil manifestomuzda verdiğimiz sözleri yarım dönemde yapmazsak. Olağanüstü genel kurula gideceğiz. Sizlere bu sözü veriyoruz. Artık topu taca atmanın zamanı değil, sözün bittiği yerdeyiz. Sizde bizden hesabını soracaksınız. Türsab'ın asıl sahibi sizsiniz. Hesap soracaksınız ki yönetim çalışsın. Herkese eşit mesafede olacaksınız. Zamını israf etmemeli. Yarım dönem dedik hep beraber çalışacağız.” dedi.

davut-gunaydin-017.jpg
davut-gunaydin-018.jpg
davut-gunaydin-019.jpg
davut-gunaydin-011.jpg

BİZİM YENİ KANUNA İHTİYACIMIZ YOK
Davut Günaydın sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim 1618 Sayılı Kanunu’muz var. Bizim yeni kanuna ihtiyacımız yok. Bizim acentelerin menfaatini kollayarak çalişan bir yönetim ihtiyacımız var. Hakkında bilgimiz olmayan, görmediğimiz kanun neden konuşuluyor. Zaten artık o kanun artık rafa kalktı. O kanunda sadece acente belgesinin 200 bin liraya çıkması şeklinde iddialar var. Bu da acentelere 70-80 bin TL kazandırıyor.  Acente belge satışında TÜRSAB bu tutarın %20 kadar komisyon alacak. Ayrıca satışta yine %20 stopaj ve artı olarak %20 vergiler olacak. Yani belge satışında üyenin eline geçecek rakam 80 bin TL civarında olacak. Sonuç aynı tas aynı hamam. Bunun için mi kimseye göstermeden bu kanun hazırlandı? Biz acente belge devrinin önünü açacağız. Şirketle birlikte devri sıkıntı getiriyor. Çok gerekirse hukukçular ordusu, uzmanlarla birlikte kanunu revize ederiz. Üyeleri aydınlatıp onların ayağına gidip görüşlerini alırız. Bunu yapacağız. Acente ile birlikte olmayan ve ondan güç almadan yönetim olmaz. Hizmetin acentelerin ayağına gitmesi gerekir. Kanunu itibarlı ve güçlü bir şekilde sizlerden aldığımız güçle yaparız. Emanetinize gözümüz gibi bakacağız.”

davut-gunaydin-012.jpg

TÜRSAB TURİZMİN KAPTANI OLMALI
Davut Günaydın, turizmde her türlü riski acentelerin aldığını ancak kendilerini dinleyenin bulunmadığını belirterek “Sizden aldığımız cesaretle yola çıktık. Size güveniyoruz. Artık Türsab’ın turizmin kaptanı olması lazım. Bunun için önce itibar dedik. Bu itibarı sizlerle sağlamalıyız. Başta bakanlıklar belediyeler var. Hepsine gideceğiz. Hepsine büyüklerimizle, sizle gideceğiz. Bizi dinleyecekler. Hem de çok iyi dinleyecekler. İtibar bu nedenle bizim için çok önemlidir. Biz daha sizden çok şey öğreneceğiz. Sorunlar çözülünceye kadar Ankara’ya kamp kuracağız.”

davut-gunaydin-020.jpg
davut-gunaydin-021.jpgdavut-gunaydin-022.jpg

davut-gunaydin-013.jpg

ACENTELERİN TURİST TAŞIMA SORUNU ÇÖZÜLECEK
Davut Günaydın, acentelerin araçlarına cezaların yazıldığını ve araçların durdurulduğunu belirterek ”Kendi öz araçlarımızla turist taşımasını yapacağız. Bu kırmızı çizgimizdir. Bu problemi çözeceğiz. Yüreğimiz yanıyor, canımız yanıyor. Bir konuş bin ah işit. Manifestomuzda bu sorunu çözmekte var.”

davut-gunaydin-014.jpg

REHBERLER BİZE SAYGI DUYSUN
Davut Günaydın, Türkiye’de rehber sorunu olduğunu belirterek “Rehberlerin ekmeğinde gözümüz yok. Ama onlarda bize saygı duysun istiyoruz. Mesleğini layıkıyla yapanları selamlıyoruz. Ama kaçak rehberler de var. Bu sorunu da birlikte çözeceğiz” dedi.

davut-gunaydin-015.jpg

HAVAYOLU BİLETLERİ VE KAÇAK FAALİYETLER
Havayolu biletlerinde en üst noktada olduğunu belirten Davut Günaydın şunları söyledi: “Alt bayi üst bayiden ucuz bilet satabilir mi? Haksız rekabet tavan yapmış. İnternetten satış ile acente satışını eşitleyeceğiz. 12 yıldır artmayan servis bedellerini artıracağız. Kampanyalardan bizde faydalanacağız. Kaçak faaliyetler için söyleyecek kelime bulamıyorum. Kaçak almış başını gidiyor. Bunu kim yapıyor derseniz bizim üyelerimiz yapıyor, çanak tutuyorlar. Türsab levhalarını kiraya veriyorlar. Türsab ne yapıyor? Türsab levhalı araçları durdurup ceza veriyorlar. Meslektaşlarımız havalimanlarına levha kaldırıp girebiliyorlar.”

davut-gunaydin-016.jpg

SEKTÖREL DİSİPLİN GETİRECEĞİZ
Davut Günaydın şöyle devam etti: “Caydırıcı ve bir o kadar etkili müeyyideler uygulamazsak çok büyük sıkıntı çekeriz. Biz kaçak tura çıkan rehberi meslekten men edeceğiz. Taksiciler kaçak taksi olayını müşteriye ceza keserek önlediler. Bizde bunu yapacağız. Siyasilerle konuşacağız. Sosyal sorumluluk gezileri yapın ama acentelerle yapın diyeceğiz. Sektörel disiplin şarttır. Konuşulmayanları konuşacağız gidilmeyenlere gideceğiz. Gelin hac umre kurallarını güncelleyelim. Mücadele edeceğiz. Hac umre sistemini daha adil sisteme getireceğiz. Diyanet hem otorite, hem rakip olamaz. Bunu dillendirmemiz gerekiyor. Diyanetin yüzde 60, acentelerin yüzde 40 kontenjanı tersine dönmelidir. Acentelere fuar teşvikleri almalıyız. Kruvaziyer turizmini hızlandırmalıyız. Kişi başı turist gelirini 1000 dolara çıkarmalıyız. Kongre turizmini hep birlikte artırmalıyız. Turizm. sektörünün kaptanı Türsab olmalı. Bunu kurumlara kabul ettireceğiz. Turizmin tüm paydaşlarıyla birlikte oturarak sorunlara çözüm üreteceğiz. Basın her taraf turist dolu, kasalar dolu yazınca kazanıyoruz zannediyorlar ve bize vergiler getiriyorlar. Oteller, uçaklar dolu ama acentecilerin yüzü gülmüyor. İstemeden olmuyor. Bunu da isteyeceğiz.”

Bu haber toplam 5709 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.