• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Çorumlu işadamları Uzakdoğu'da

Çorumlu işadamları Uzakdoğu'da
Çorum iş adamları sivil toplum örgütleri ve ENN Turizm Organizasyon ile TCIEC Türkiye Çin İthalat İhracat Merkezinin Uzakdoğu gezisi sona erdi.

ÇORUM- KOSGEB desteği ile Çorum iş adamları sivil toplum örgütleri ve ENN Turizm Organizasyon ile TCIEC Türkiye Çin İthalat İhracat Merkezinin KOSGEB destekli Uzakdoğu gezisi sona erdi.
Kısa adı TCIEC olan (Turkey China Import and Export Center) Dış ticaret Organizasyonun 08 Ekim Dubai ve Hong Kong da başladığı iş seyahati dün sona erdi.
Hong Kong Konsolosluğu Ticaret Ataşeliği ve HKTDC ( Hong Kong Trake Development Councill) ikili görüşmeleri ve fuar gezileri programı 10 gün süreyle devam etti. HKTDC yöneticilerinden Silus Chu, Türkiye konsolosluğu Ticaret ataşesi Gülçin Aytekin, ÇEVKO vakfının kurucularından ve Özyeğin Üniversitesi eski öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Ali Beba, TCIEC Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boyraz, Çorum TSO Meclis üyesi Engin Ağırcan"ın yanı sıra Hong Kong ve Türk işadamları katıldı. Çeşitli bilgilerin paylaşıldığı toplantıda Prof. Ali Beba"nın sunumları büyük ilgi gördü.
Bu süre içersinde Gezi Koordinatörü Mustafa Boyraz ve uzak doğu seyahati katılımcıları Canton Fuarı"nda oldukça başarılı bağlantılar kurduklarını belirttiler.
Gezide, Hong Kong ticaret ataşeliğinde çeşitli konular hakkında bilgi paylaşımı toplantıları, hammadde ve yarı mamul tedarikçileri ile görüşmeler, Conton Fuarı katılımcılarının pazara sunduğu teknoloji hakkında firma ziyaretleri yapılarak tamamlandı. Bununla beraber aynı sektördeki Türk üreticiler ürünlerini dünya pazarıyla kıyaslama imkânı buldu. Ülkelerin kendi markalarını tanıttığı pavilionlarda 10"un üzerinde Türkiye"nin sayılı üreticileri de standartlarıyla ülkemizi temsil etti.
11 gün içersinde Ticaret Ataşeliği ile görüşmeler ve istişare toplantısı, Hong Kong uluslararası ticaret sanayi odası ziyareti ve gitmeden evvel ENN Turizm"in çalışmalarıyla belirlenen firmalar ile görüşmeler, Guangzhou da düzenlenen Conton Fuarının ziyareti, fuar katılımcılarıyla görüşmeler, fuar sonrası Çin Halk Cumhuriyeti"nin ticaret potansiyeli ve sanayi bölgelerinin Türk iş adamlarına sunduğu fırsatların, değerlendirilmesi ile ilgili toplantılar ve görüşmeler, tarihi ve turistik gezi gibi programlarına da zaman ayrılarak tamamlandı.
KOSGEB desteği ile yapılan bu organizasyona Çorum 17, Samsun 2, Malatya 1 işadamı ile iştirak etti.
Gezinin tekrarı yoğun talep nedeniyle Nisan Ayında yapılacak olup ayrıca 2011 yılında Rusya, Amerika, Almanya ve B.A.E. ne iş gezilerinin de yapılmasının planlandığını ve bu programlara katılmak isteyenlerin KOSGEB duyurularını dikkatle takip etmelerinde fayda olacaktır.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.