• BIST 9475.37
  • Altın 2505.867
  • Dolar 32.5978
  • Euro 34.7962
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 20 °C

Çin'de 'Uluslararası Buz ve Kar Heykel Festivali' yapıldı

Çin'de 'Uluslararası Buz ve Kar Heykel Festivali' yapıldı
Çin'in kuzeyindeki Heilongjiang eyaletinde bulunan ve Songhua nehri kıyısında yer alan Harbin kentinde, Harbin Uluslararası Buz ve Kar Heykel Festivali gerçekleştirildi.

HARBİN - Çin'in kuzeyindeki Heilongjiang eyaletinde bulunan ve Songhua nehri kıyısında yer alan Harbin kentinde, Harbin Uluslararası Buz ve Kar Heykel Festivali Covid 19 tedbirleri alınarak ve bazı etkinlikler iptal edilerek gerçekleştirildi.Çin'de düzenlenen kış festivali, drone görselleriyle tüm dikkatleri üzerine topladı.Işıklandırmalı buzlu heykellerin yer aldığı ‘Harbin Uluslararası Buz ve Kar Heykel Festivali’ renkli görüntüler ortaya çıkardı. Buzdan heykeller çok sayıda temayla hazırlandı. Festivalde heykellerin yanı sıra Pekin Kış Olimpiyatları'nın unsurları da bulunuyor.
buz-ve-kar-heykel-festivali-005.jpg

buz-ve-kar-heykel-festivali.jpgbuz-ve-kar-heykel-festivali-001.jpgCOVID-19’ a rağmen yapıldı.

Çin'deki Harbin Buz ve Kar Festivali dünyanın dört bir yanından milyonlarca insanı ışıltılı kulelere ve tamamen buz ve kardan yapılmış heykeller izlemeye çekti. Ancak COVID-19 vakalarındaki yeniden canlanma, birçok etkinliğin iptal edilmesine yol açarken, açık havada olduğu için Harbin Buz ve Kar Festivali yapıldı.

Harbin'de yeni teyit edilmiş vaka yoktu, ancak komşu Liaoning Eyaletindeki Shenyang ve Dalian şehirleri virüs için sıcak noktalar haline geldi. Harbin'deki yetkililer yüksek alarma geçtiler ve kapalı mekanlarda tüm toplu toplantıları yasakladılar.

buz-ve-kar-heykel-festivali-002.jpgbuz-ve-kar-heykel-festivali-003.jpgFestivalin Buz ve Kar Dünyası ve Kar Heykel Fuarı hala açık olmasına rağmen, insan kalabalığını içeren etkinliklerin çoğu, virüsün yayılmasını engellemek için yapılmadı.

buz-ve-kar-heykel-festivali-006.jpgHarbin tur rehberi Wang Yongfeng, " COVID-19 vakalarındaki artış festivali zora soktu. Birçok turist iptal edilen bazı etkinlikler nedeniyle hayal kırıklığına uğradı. Bu, bazı müşterilerin kaybına neden oldu ve turistlerin kötü bir deneyim yaşamasına neden oldu."

buz-ve-kar-heykel-festivali-004.jpgHarbin Buz ve Kar Festivali nedir?

Harbin, Buz ve Kar Festivali yer alıyor. dünyanın görülebilecekler yerlerini içeren turizm haritasında yeralıyor. Harbin, Buz ve Kar Festivali ile Japonya'daki Sapporo Kar Festivali, Kanada'daki Quebec Kış Karnavalı ve Norveç'teki Olso Helmenkollen Kayak Festivali ile birlikte dünyanın dört büyük uluslararası buz ve kar festivalinden birine ev sahipliği yapıyor.

Buz ve Kar Dünyası, 600.000 metrekarelik bir alanı kaplayan, dünyanın en büyük kış tema parklarından biri olarak yer alıyor. "Buz ve Karın Disneyland'ı" olarak adlandırılan bu insan yapımı masal diyarında 2.000'den fazla buz heykeli, manzara, buzdan kale, oyuncaklar ve sahne gösterileri bulunuyor.

Kaynak: China Daily
Bu haber toplam 6942 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.