• BIST 11341.9
  • Altın 5982.148
  • Dolar 42.796
  • Euro 50.1928
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara -2 °C
  • Antalya 8 °C

Çin, otonom uçan taksilerin seri üretimine onay verdi

Çin, otonom uçan taksilerin seri üretimine onay verdi
EHang EH216-S otonom uçan taksi, seri üretime hazır ilk eVTOL (elektrikli dikey kalkış ve iniş aracı) olup, dünya çapında uçan otomobillerin önünü açabilir.

PEKİN - EHang EH216-S otonom uçan taksi, seri üretime hazır ilk eVTOL (elektrikli dikey kalkış ve iniş aracı) olup, dünya çapında uçan otomobillerin önünü açabilir. EHang'in EH216-S "yolcu taşıyan pilotsuz" eVTOL uçağı, seri üretime geçme izni aldı.
Otonom uçan taksiler, araç üreticisi EHang'in Çin'de bu tür araçları üretmek için dünyada ilk üretim sertifikasını almasının ardından yakında gerçeğe dönüşebilir .

EHang'in EH216-S model "yolcu taşıyan pilotsuz" elektrikli dikey kalkış ve iniş (eVTOL) aracı, Çin Sivil Havacılık İdaresi'nden (CAAC) seri üretim izni aldı. 
Birçok şirket eVTOL (elektrikli dikey kalkış ve iniş aracı) üretiyor, ancak bunlar şimdiye kadar yalnızca test uçuşları için prototip olarak geliştirildi. Bu karar, eVTOL'lerin ticari olarak piyasaya sürülmesine yönelik önemli bir adımı temsil ediyor.
cin,-otonom-ucan-taksilerin.jpgEHang CEO'su Huazhi Hu yaptığı açıklamada, "Vizyonumuz, güvenli ve güvenilir pilotsuz eVTOL uçaklarını küresel pazara sunarak, herkese güvenli, otonom ve çevre dostu hava taşımacılığı hizmetleri sağlamaktır" dedi.
Üretim sertifikası, EHang'e uçan araba üretimi için onay veriyor ve bu onay, hammaddelerin temini, tedarik zinciri yönetimi, kalite kontrol ve testlerin yanı sıra satış sonrası onarım ve bakımı da kapsıyor; tüm bunlar kapsamlı incelemeler ve denetimlerle doğrulanıyor.

cin,-otonom-ucan-taksilerin-001.jpgGökyüzüne yükselmek

İlk olarak 2018'de duyurulan EHang EH216-S, karbon fiber gövdeye ve 16 motorla çalışan 16 pervaneye sahip küçük, tamamen elektrikli bir dikey kalkış ve iniş (VTOL) aracıdır. Saatte 100 km (62 mil) seyir hızına ve yaklaşık 3.000 metre (10.000 fit) maksimum irtifaya sahiptir.

ehang-eh216-s-otonom-ucan-taksi.jpg

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.