• BIST 9693.46
  • Altın 2504.401
  • Dolar 32.5823
  • Euro 34.7935
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 21 °C

Çin, 2030’da dünya turizminin dörtte birini oluşturacak

Çin, 2030’da dünya turizminin dörtte birini oluşturacak
Business Planet’ten Paul Hackett, Çin turizmi uzmanı olan Hollanda'daki Breda Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Akademisi'nden Dr. Dineke Koerts ile bu gelişmeleri konuştu.

AMSTERDAM- Geçtiğimiz yirmi yılda, Çin dünyanın en hızlı büyüyen dış turizm pazarı haline geldi. Çin’in orta sınıfı büyüdükçe, seyahat talebi de artıyor. Dünya Turizm Örgütü, Çin'in 2030 yılına kadar tüm uluslararası turizmin dörtte birini oluşturacağını öngörüyor. Business Planet’ten Paul Hackett, büyüyen Çin turizm piyasası hakkında Çin turizmi uzmanı olan Hollanda'daki Breda Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Akademisi'nden Dr. Dineke Koerts ile bu gelişmeleri konuştu.

-dr.-dineke-koerts-004.png

-dr.-dineke-koerts.pngBusiness Planet: "Çinli ziyaretçileri Avrupa'ya çekmek için daha ne yapılabilir?"

Dineke Koerts: “Bence Çinli turistler ve özellikle bağımsız turistlerdir. Özellikle de nereye gideceklerine karar verdiklerinde iyi uçuş bağlantıları, kolay vize prosedürleri arıyorlar. Bu bağımsız turistler için çok önemlidir. Ayrıca güvenlik de büyük bir endişe ve ona ek misafirperverliktir. Çinli ziyaretçilere karşı gittikleri ülkelerde bu tutum önemlidir.”

-dr.-dineke-koerts-001.pngBusiness Planet: "Bu pazarın büyüme potansiyeli nedir?"

Dineke Koerts: "Halen 1.4 milyar olan Çin nüfusunun yüzde 10'undan daha azının pasaportlara sahip olduğuna bakalım. Bu büyüme potansiyeli hayal gücünün ötesindedir. Yani demek oluyor ki, orta sınıf büyümeye devam ediyor. Bu büyüme birçok Çinli turistin dünyayı gezeceği ve aynı zamanda seyahat için iştahlandıkları anlamına gelir. Şu anda iç turizm ana pazardır ve Çin'in her yerinde kendi ülkelerini keşfeden büyük turist kalabalığına rastlarsınız. Çin’de turizm kesinlikle artıyor, Özellikle Asya'daki en iyi yerlere yöneldiler. Örneğin Tayland, Japonya ve diğer bölgeler popüler. Ancak Çinli turist için Avrupa da popülerdir. Ancak oldukça pahalıdir. Ayrıca vize sorunları ve hedef ülkelerin uçuş bağlantılarının düzenli olmayışı Çinli turistlerin karar vermesi için bir sorun olabilir.”



-dr.-dineke-koerts-005.png

-dr.-dineke-koerts-002.png
Business Planet: “AB girişimleri açısından, AB-Çin Turizm Yılı, COSME programı gibi, etkinlikler Çin'den Avrupa'ya turizmi artırmaya nasıl yardımcı oluyor?

Dineke Koerts: "2018’de düzenlenen AB-Çin Turizm Yılı etkinliğinin Avrupa’ya ve ayrıca Avrupa'nın daha az bilinen bölgelerine dikkat çekmek için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Avrupa’ya Çinli turist çekmek için onların yaşam haritasına uygun hedefler koymak gerekir. Çin’deki tatiller 1 Ekim ve Ocak-Şubat ayları civarındadır. Bu tarihler Avrupa için yüksek yaz mevsimi değildir.
AB-Çin Turizm Yılı boyunca, Avrupa ile Çinlilerin katıldığı iş eşleştirme etkinlikleri için birçok işbirliği toplantıları düzenlendi. Tur operatörleri ve diğer turizm sağlayıcıları birbirleriyle temasa geçtiler. Eğer AB-Çin Turizm Yılı web sitesine girerseniz, Çin pazarı potansiyelini keşfetmek için çok sayıda ilginç materyal, web seminerleri ve diğer müşteri adayları, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler bulunur.”

cin-turist-avrupa-001.png
cin-turist-avrupa.png

-dr.-dineke-koerts-003.pngBusiness Planet: "Avrupa'daki şirketler için Çin'deki bu yerel temasa sahip olmak ne kadar önemlidir?"

Dineke Koerts:
“Çin hakkında bir şey bilmiyorsanız, bir pazar oluşturmak veya Çinli turistleri çekmek için çok zorlanacaksınız. Bu nedenle, Çin turizm piyasası, çevrimiçi sosyal medya ve kendinizi nasıl sunacağınız hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Bir varış noktası, otel veya tur operatörü için çok önemlidir. Ayrıca, Çinli turistlerin destinasyonlara olan ilgilerini şekillendirmede oldukça ilginç ve önemli olan şey sosyal medyadır. Farklı sosyal medya platformları olmalı. Ayrıca kilit fikir liderleri, belirli yerleri ziyaret eden seyahat blogcuları veya film yıldızları, Çinli turistlerin belirli yerleri ziyaret etmeleri için ilgi alanlarını tetiklemede çok önemlidir. Bu nedenle, kilit fikir liderleri ve televizyon dizileri veya filmleri de Çinli turisterin ilgisini çekmede oldukça etkili olabilir. "
 

Kaynak: Business Planet / Euronews
Bu haber toplam 6291 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.