• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Çeşme sağlıkturizmini hedefledi

Çeşme sağlıkturizmini hedefledi
Çeşme Altınyunus Oteli Operasyon Müdürü İlker Yeşilmen, ilçenin sağlık turizminde ileriye gidebilmesi için yoğun çaba gösterdiklerini bildirdi.

ÇEŞME-  Çeşme Altınyunus Oteli Operasyon Müdürü İlker Yeşilmen, ilçenin sağlık turizminde ileriye gidebilmesi için yoğun çaba gösterdiklerini bildirdi.

Yeşilmen, konuya ilişkin açıklamasında Türkiye’de termal turizmin bilindiğini, ancak kendilerinin “bilinmeyenlerin mücadelesini verdiğini” ifade etti.

Çeşme’deki termal suyun diğerlerinden farklılık taşıdığını anlatan Yeşilmen şöyle dedi:

“Bizim buradaki termalimiz deniz suyu ile birleşiyor ve 106 elementi içinde barındırıyor. Deniz suyu insan vücuduna en çabuk enjekte olan moleküllerden oluşuyor. Bu bizler için çok büyük bir artı. Yapılan tüm tedavi ve terapilerde direkt reaksiyon gösteriyor. Bu anlamda termal suyumuzu tanıtmaya çalışıyoruz. Bunların hepsi üniversitelerce kabul edilmiş ve raporları alınmıştır.”

Turizm sektöründe tanıtımların belli bir zamanda amacına ulaştığını kaydeden Yeşilmen “Sağlık turizminde tanıtımların karşılığını genelde 1,5 sene sonra alıyoruz. Yurt dışında bölgemizi anlatmaya ve termalimizi pazarlamaya çalışıyoruz. Bu anlamda, geçen sene birçok fuara katıldık. Bu sektörle ilgili kişileri buraya davet ettik,” dedi.

Yeşilmen, geçen yıl Hollanda’daki Utrecht Fuarı’na katılarak Hollanda Engelli Federasyonu Başkanı ile görüştüklerini; 2006 ve 2007 Hollanda Engelli güzellerinin Mayıs ve Haziran aylarında Çeşme’ye geleceğini bildirdi.

 

Yeşilmen, sözlerine şöyle devam etti:

 

“Gelen konuklarımıza İzmir’in tarihini anlatıyoruz, başka aktivitelerle de bunları destekleyeceğiz. Örneğin engelliler için balık tutma turları düzenlemeyi düşünüyoruz. Sağlık turizminde başarı sağlamak için önümüzde uzun bir yol var, yavaş, yavaş; adım, adım ilerliyoruz. Bu tek başımıza yapabileceğimiz bir şey değil. Şu anda bir sinerji yakaladık. Destination İzmir grubuyla beraber, çok önemli bir yol kat ettik. Çeşme Otelciler Birliği de bize destek oluyor. Bu anlamda bir ordu şeklinde konsantrasyonumuzu bu işe verdik. Biz ufak ufak karşılığını almaya başladık. Tatil artık deniz, kum güneş değil. Türkiye de bu gelişime ayak uyduruyor. Bu anlamda Çeşme’nin 12 ay yaşaması için elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz.”

 

TERMAL MERKEZİ MÜDÜRÜ NACAKOĞLU

Otelin Termal Merkezi Müdürü Dr. Ilgaz Nacakoğlu da 38-40 derece sıcaklığında havuzlara verilen termal suyun kalsiyum, magnezyum, sodyum, fosfat ve sülfat içerdiğini belirterek “Bu özelliklerinden dolayı su pek çok hastalığa iyi geliyor. Özellikle kalp damar hastalıklarında, romatizmal hastalıklarda, iskelet sistemi hastalıklarında ve deri hastalıklarında buradaki su çok şifalı” dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.