• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Cep telefonu kullanana özel yol

Cep telefonu kullanana özel yol
Çin’in Chongqing şehri yönetimi yürürken cep telefonu kullanarak “deli yürüyüş” yapan yayalar için 30 metrelik “cep telefonu şeridi” uygulamasını başlattı.

CHONGQING - Çin’in Chongqing şehri yönetimi yürürken cep telefonu kullanarak “deli yürüyüş” yapan yayalar için 30 metrelik “cep telefonu şeridi” uygulamasını başlattı. Yerlere cep telefonu kullananlar için uyarı işaretleri koyan belediye, bunun kamu güvenliği için önemli bir adım olduğunu açıkladı. Öte yandan “deli yürüyüş” yüzünden yaralananlar olması üzerine ceza yaptırımları getirilmeye ve çözümler aranmaya başlandı. ABD'de “deli yürüyüş” yaralanmaları artmıştı. 2005 yılında ABD’nin acil servislerinde “deli yürüyüş”te yaralanan 256 vaka görüldü. 2010 yılında bu sayı 1506’ya ulaştı.

ABD’DE DENEME YOLU AÇILDI
Chongqing tarafondan uygulanan telefon şeriti Temmuz ayında, ABD’OE Washington DC’de 18th Street’te yer boyanarak yapılmıştı. Washington’daki uygulamayı National Geographic TV kalabalığın davranışlarını incelemek üzere deney olarak yaptırmıştı.

yolda-cep-ozel-yol2.jpg

İNSANLAR DİREKLERE ÇARPIYOR

koydu. İnsanlar bu  sayede sokak lambalarına veya insanlara çarpmaktan kurtulacaklar. Şerit çizgisinden ayrılmadan telefonlarını kullanarak güvenlik içinde yürüyebilecekler. “Deli yürüyüş” denilen telefon kullananların yürüyüşü için özel şeritli yol yapımının yaygınlaşması bekleniyor.

PHILADELPHIA’DA "E-ŞERITLI" YOL
2012 yılında ABD’de Philadelphia akıllı telefon kullanıcıları için "e-şeritli" yol hazırladığını açıklamıştı. Pilot uygulama çok ciddi boyutlarda gelişen kamu güvenliği için giderek önem kazanmaya başladı.

DELİ YÜRÜYÜŞ KURBANLARI
2013 yılında, Ohio State Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmade gençlerin “deli yürüyüş”ten zarar gördükleri ortaya çıkmıştı. ABD'de “deli yürüyüş” yaralanmaları artmıştı. 2005 yılında ABD’nin acil servislerinde “deli yürüyüş”te yaralanan 256 vaka görüldü. 2010 yılında bu sayı 1506’ya ulaştı.Stanford Üniversitesi kampüs çevresinde “deli yürüyüş”e dikkat edilmesi için uyarı posterleri astı.
2012 yılında, Utah Transit Authority tren yakınında “deli yürüyüş” yapanlar için 50  dolar para cezası getirildi. Günümüzde titreşimli ve akıllı telefonların toplumu tehdit etmesi karşısında yeni önlemler alınması planlanıyor.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.