• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Cem Kınay'ın Vasco'su iflas etti

Cem Kınay'ın Vasco'su iflas etti
Tüm ofislerindeki malzemeleri toparlayarak faaliyetine sessiz sedasız son veren Vasco Turizm'in yaklaşık 15 milyon euro'luk borçla battığı öne sürülüyor.

ANTALYA- Türkiye'de herşey dahil turizmini ilk başlatan turizmcilerden Cem Kınay ve Oğuz Serim ikilisinin kurucusu olduğu Vasco Turizm iflas etti.

Tüm ofislerindeki malzemeleri toparlayarak faaliyetine sessiz sedasız son veren Vasco Turizm'in yaklaşık 15 milyon euro'luk borçla battığı öne sürülüyor.

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Ahmet Barut, otel sahipleriyle görüştüklerini belirterek, Vasco'nun iflası nedeniyle mağdur olan Rus turistler için sektörün el birliği yapmasını istedi.

Turizm sektörünün eski firmalarından biri olan Vasco-Detur'un iflası turizm sektöründe şok yarattı. Rusya'dan gelen 100'e yakın turistin yaşadığı sorunlar ise Rusya'da medyaya konu oldu. Turkrus.com sitesinde yer alan habere göre Rus turistleri mağduriyeti medyada geniş yankı buldu.

cem-kinayin-vascosu-001.jpgCihan Haber Ajansı'nın verdiği bilgilere göre Rusya'nın Antalya'daki Konsolosu Mircalol Husanov, mağdur olan turistlerin durumuyla ilgili Türk tarafıyla görüşmeler yapıldığını söyledi. Husanov, "Türk tarafı konu ile ilgileneceği teminatını verdi. Sorunun çözümü için Antalya Valiliği kriz masası oluştururdu. Yetkililer mağdur olan turistlerin otellere yerleştirilmesi için çaba harcıyor " diye konuştu.


Türkiye Otelciler Birliği Federasyonu Başkanı Ahmet Barut ise turizmgazetesi.com sitesine yaptığı açıklamada Rus turistlerin mağdur edilmeyeceğini açıkladı. Otel sahipleriyle görüştüklerini ve bu konuda güçbirliği yapacaklarını söyleyen Barut, bir süredir içinde bulunduğu mali sıkıntıları aşamayan Vasco'nun özellikle Rusya'dan getirdiği müşterilerin kaldıkları otellerde tatillerini tamamlamaları ve geri dönüşlerinin sağlanması konusunda, Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Mirjalol Husanov ve valilik ile birlikte çalışmalar yaptıklarını açıkladı.

MAGIC LIFE'ıN KURUCUSU

Vasco Turizm, Türkiye'de ilk herşey dahil turizmini başlatan Cem Kınay ve Oğuz Serim ikilisinin kurduğu bir şirketti. Avusturya'da okurken turizmciliğe başlayan ve Magic Life oteller zincirini kuran Cem Kınay ve ortağı Oğuz Serim, 2004 yılında Magic Life zincirini Alman seyahat acentası TUİ'ye satarak sektörden çekilmişti.

Bundan bir yıl sonra Vasco Avusturya şirketini kuran kardeşi Cenk Kınay'la yeniden turizm sektöründe gündeme gelen Cem Kınay, Atlas Okyanusu`ndaki Turks & Caicos adacıklarından 3 milyon metrekarelik Dellis Cay`i 50 milyon dolara almış, 500 milyon dolarlık proje için kolları sıvamıştı. Kınay, Türkiye'de de Pera Palas`ı devralmak için uzun bir süre çaba harcadı.

Kardeşi Cenk Kınay ise One Hotels & Resorts'larla Türkiye turizm pazarına girdi. Ancak şu anda sadece Maslak'taki Sheraton Otel'in işletmeciliğini yapıyor. Vasco Turizm'in Genel Müdürü Dr.Yusuf Örnek ise Kapadokya'daki `Kayakapı Mahallesi ` projesini sürdürüyor. Ödüllü projenin başlaması ise kamulaştırmaların uzun sürmesi nedeniyle gecikmişti.

Referans

Bu haber toplam 2657 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.