• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Cavit Çağlar'ın oteline el kondu

Cavit Çağlar'ın oteline el kondu
BİS Enerji'de Cavit Çağlar'ın sahibi olduğu yüzde 50'lik hisseye haciz, ikinci ayağında ise TMSF The Plaza Oteli'nin yönetimine el koydu.

TMSF ile 1,7 milyar dolarlık borcu için 2004 yılında protokol imzalayan ancak uzun bir zamandan beri ödeme şartlarına uymayan işadamı Cavit Çağlar'a yönelik operasyon başlatan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu TMSF'nin Çağlar'ın % 75 hissesine sahip olduğu The Plaza Hotel'e el koyduğu bildirildi.

 

 İlk operasyonda BİS Enerji'de Cavit Çağlar'ın sahibi olduğu yüzde 50'lik hisseye haciz konuldu. Cavit Çağlar grubuna yönelik operasyonun ikinci ayağında ise TMSF The Plaza Oteli'nin yönetimine el koydu.

İstanbul Balmumcu'daki beş yıldızlı The Plaza Oteli'nde Cavit Çağlar'ın yüzde 75 hissesinin olduğu belirtiliyor.

Hürriyet Gazetesi'nin bildirdiğine göre bu hisselerin denetimi TMSF'ye geçerken otel yönetimi de devralındı.

Cavit Çağlar'ın ödemeleri büyük ölçüde aksatması TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ün Çağlar'a yönelik operasyonu başlatmasına neden oldu.

2004 yılında imzalanan protokolde borç toplamı 1 milyar 678 milyon dolar olarak belirlenmiş ve üzerinde mutabakata varılmıştı.

Protokol uyarınca ödemeler bazı varlık devirleriyle başlayacak, ilk yıl 181 milyon dolarlık ödeme gerçekleşecekti.

Nergis Grubu'nun ödeme kabiliyetine, sahip olduğu şirketlerin yüksek üretim ve ihracat potansiyelinin zaman içinde oluşturacağı fonlarla büyük katkıda sağlayacağı öngörülmüştü.

Ne var ki Nergis Grubu, 2006 ve 2007'de ödemelerini sık sık aksattı ve toplam ödeme miktarı protokolle belirlenen rakamın çok altında kalınca dün Cavit Çağlar'a yönelik operasyon başlatıldı.

TMSF'nin yönetimine el koyduğu The Plaza oteli 5 yıldızlı.

Altı kral dairesi, iki balayı suiti, 44 club oda, 16 junior suit, iki özürlü odası, 22 executive oda, 142 standart oda, bir apart odası toplam 235 oda, 469 yataklı Otel deniz ve şehir manzarasına sahip.

The Plaza'da halen tek kişilik odalar 160, çift kişilik odalar 180 eurodan satılıyor.

Spor ve rekreasyon, ısıtmalı kapalı yüzme havuzu ve çocuk bölümü, sauna, masaj, jakuzi, solaryum, fitness center, gece kulübünün de yer aldığı The Plaza Otel'in seminer ve konferanslar için tam donanımlı 12 toplantı salonu var.

TMSF The Plaza Oteli'nin yönetimine el koyarak bir kez daha "Otelci" de oldu.

 

TMSF daha önce Ceylan Grubu'nun borçlarından dolayı Kemer Çamyuva'daki deluxe resort oteline el koymuş, daha sonra oteli 25 milyon dolara HNS Group'a satmıştı.

 

Çağlar'dan açıklama

Öte yandan, TMSF'nin el koyduğu The Plaza'yla ilgili ilginç bir açıklama yayınlayan iş adamı Çağlar, TMSF ile yaptıkları protokolün devam ettiğini bildirdi.

Çağlar el konulan otelle ilgili olarak ''Otelin benimle ilgisi yok. Otel benim değil, başka birisinin," dedi.

Çağlar TMSF'ye gelerek burada bir süre yetkililerle görüştü.

Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çağlar, konuya ilşkin açıklamanın TMSF'den yapılacağını söyledi.

TMSF ile imzaladıkları protokolün devam ettiğini belirten Çağlar ''Herhangi bir şey yok,'' dedi.

The Plaza Otel'deki hisselerine el konulduğuna ilişkin haberlerle ilgili olarak Çağlar ''Otelin benimle ilgisi yok. Otel benim değil, başka birisinin. Şu anda sorun yok,'' şeklinde konuştu

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.