• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Çapkınlığın faturası ağır olur

Çapkınlığın faturası ağır olur
Moskova'da hHevesle çıktığınız gezi, bir yankesici yüzünden birden felakete dönüşebilir. Onun için sizi nerede ne gibi tehlike beklediğini bilmeniz gerekiyor.

MOSKOVA- New York Times gazetesinin seyahat ekinde, Moskova'ya gelecek turistler içinde önemli uyarılar içeren bir yazı yer aldı. Hürriyet'ten Mehmet Yaşin'in, "Hevesle çıktığınız gezi, bir yankesici yüzünden birden felakete dönüşebilir. Onun için sizi nerede ne gibi tehlike beklediğini bilmeniz gerekiyor" diyerek gazeteden derlediği çeviriye göre, Moskova'da en büyük risk "çapkınlık". İşte ayrıntılar:
New York Times Gazetesinin, Avrupa’daki muhabirlerine yaptığı araştırmda Moskova ve diğer önde gelen kentlere ilişkin uyarılar şöyle:
Bütün büyük kentlerde olan tehlikeler burada da mevcut. Örneğin, yabancı olduğunuzu anlayan taksi şoförü, sizden mutlaka fazla ücret talep edecektir. Aslında bu fazlalık genellikle 3-4 doları geçmez. Ama siz yine de otelden çıkmadan önce, gideceğiniz yere kadar ne ödemeniz gerektiğini görevlilere sorabilirsiniz.
Özellikle kalabalık yerlerde, yankesicilere dikkat etmeniz gerekir. Buradaki yankesiciler, Batı kentlerindeki meslekdaşları kadar acımasız değillerse de, hiç haberiniz olmadan sırt çantanızdan cüzdanınızı alabilir. Karanlık basınca, ıssız sokaklarda ve alt geçitlerde bulunmamaya özen gösterin.
Moskova adeta gece kulübü ve kumarhane cenneti. Eğer eli yüzü düzgün bir yere gitmediyseniz, cüzdanınıza ve içkinize sahip çıkın. Buralarda genellikle, içkiye atılan bir uyuşturucu ile uyutup soygunu gerçekleştiriyorlar. Tabii çapkın erkeklerin de bu konuda dikkatli olmaları lazım. Felekten bir gece çalmak için odanıza götürdüğünüz dilber, sizi aynı yolla uyutup, bütün paranız ve kıymetli eşyanızla kayıplara karışabilir.

Moskova’da asıl tehlike trafik polisleri. Kiralık araçla kenti dolaşıyorsanız, polisler çeşitli bahanelerle önünüzü kesecektir. 50-100 ruble gibi küçük rüşvetlerle bu kontroleri atlatabilirsiniz. Ama alkollü araç kullandığınız saptanırsa, rüşvet miktarı 100-150 dolara kadar çıkabilir. 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.