• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Çakmak: Türsab'ın kutusu açılacak

Çakmak: Türsab'ın kutusu açılacak
Türsab Başkan Adayı olan Emin Çakmak, Türsab yönetiminin yolsuzluk şüpheleri ile kamu oyunda, Pandora'nın kutusuna dönüştüğünü ileri sürdü.

İSTANBUL- “Türsab Hepimizin” sloganıyla Türsab Başkan Adayı olan Emin Çakmak, Türsab yönetiminin ardı ardına gelen yolsuzluk şüpheleri ile kamu oyunda,  Pandora kutusuna dönüştüğünü ileri sürdü. Emin Çakmak, Türsab binasının inşaatının müteahhide veriliş biçimi, kongre merkezlerinin kiraya verileceği şirketin nasıl ve hangi yasal prosedüre göre seçildiği şüphelidir. Ayrıca bağlı şirketlere verilen borç ve yetkilerin nasıl gerçekleştiği, gelirlerin miktar ve paylaşımının nasıl olduğuna kadar, bir yığın soru hala ortada kaldı” şeklinde konuştu.
Herşeye rağmen geleceğe güvenle baktıklarını belirten Emin Çakmak ‘Camiadan çıkacak, dürüst ve lekesiz kişiler tarafından bu sorunların aşılabileceği umudunu taşıyoruz. Mevcut yönetimin tüm kararlarını, imzaları ile paylaşan yönetim kurulu üyelerini ve onları denetleyen kurullarını yolsuzluk iddialarını açmaya davet ediyoruz” dedi.

emin-cakmak-basin-6.jpg

Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak’ın açıklaması şöyle:

Değerli Arkadaşlarım, Kardeşlerim,

Yunan mitolojisindeki öyküsünde Pandoraya, kapağı açılmamak üzere emanet edilen kutunun kapağının açılması ile dünyaya saçılan kötülükler anlatılır. Bu öykünün günümüzde kazandığı anlam ise "aman bu kötülük dolu konuyu açmayınız, açarsanız ortaya çıkan sorunlarla uğraşamazsınız" biçimindedir. "Açtırma kutuyu, söyletme kötüyü" deyişi de sanırım hikayenin bu güncel anlamından türemiştir.

TÜRSAB HEPİMİZİN Grubu olarak, bizlere bile kapalı hale gelen birliğimizin, bir başka Pandora kutusu haline gelmediği umudunu taşımak istiyoruz.

Geçen genel kurulumuzdan önce, birliğimizi ibra edebilmek için istediğimiz hiç bir bilgiyi, maalesef alamadık. Bu bilgileri mevcut yönetici ve yönetim sorumluluğunu birlikte paylaşan, yönetim ve denetim kurulu üyelerindende alamadık. Ayrıca bunların yasal sözcü ve temsilcilerinden yada başka sorumlulardan alamadık. Ortada şüphe biçiminde dolaşan hiçbir maddi ve yasal sorunun gerçek yüzünü ve varsa sorumlularını öğrenemedik. Ama bütün bu olumsuz davranışlar karşısında bile, birliğimizi, yöneticilerini, şaibe altında bırakacak suçlamalara itibar etmedik.

Geçtiğimiz ay boyunca benzer sorunlar yeniden basına yansıdı. Bu konudaki tavrımız da önceki gibi oldu. Basına yansıyan iddiaların aslı astarı belli olmadan, birliğimizi ve onu yönetme ve denetleme sorumluluğunu paylaşanları yıpratacağını düşündük. Beyanlardan çekinilmesi konusundaki açık ifademiz, birçok arkadaşımızı tedirgin etmesine karşın, tüm üyelerimize yayınlandı.

Buna rağmen mevcut yönetimin tüm kararlarını, imzaları ile paylaşan yönetim kurulu üyelerimizin açaklamaları hepimizi şaşırttı. Ayrıca onları denetleyen kurullarımızı temsil edenlerin vede diğer görevlilerin, milyonlarca dolara eş yolsuzluk iddiaları karşısında basına ve kamu oyuna açıkladıkları yada açıklamadıkları, hepimizi birden şaşırttı.

Türsab binasını inşaatının müteahhide veriliş biçimi, kongre merkezlerinin kiraya verileceği şirketin nasıl ve hangi yasal prosedüre göre seçildiği, bağlı şirketlere verilen borç ve yetkilerin nasıl gerçekleştiği, gelirlerin miktar ve paylaşımının nasıl olduğuna kadar, bir yığın soru hala ortada kaldı.

Basın yoluyla ardı ardına gelen yolsuzluk şüpheleri de kamu oyunda, birliğimizin bir başka Pandora kutusuna dönüşmüş olabileceği kanaatini doğurdu.

TÜRSAB HEPİMİZİN grubu olarak, er yada geç, bu kutunun içinde neler olduğunu tüm birlik üyesi arkadaşlarımızla beraber göreceğiz. TÜRSAB yönetimi bir daha kapanmamak üzere şeffaf bir şekilde tüm üye arkadaşlarımıza açık olacak. İddia edilen yada henüz edilemeyen herhangi bir yasa dışı durum tespit edersek de, hiç gecikmeden sorumlularının ve sorunların üzerine gideceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.

Gerek terör, gerekse Rusya krizi ve diğer konulardaki tedbirsizlikler, beceriksizlikler nedeniyle, turizm de bu sezon umutlarımız karardı. Umarız bu duruma bir de kendi birliğimizdeki yöneticilerin ve deneticilerin yarattığı sorunlarla uğraşmak gibi büyük bir enerji ve mesai kaybı eklenmez.

Her ne olursa olsun, geleceğe güvenle bakıyor ve malum Pandora hikayesindeki kötülüklerin, yine aynı camiadan çıkacak, dürüst ve lekesiz kişiler tarafından aşılabileceği umudunu taşıyoruz.

Yeter ki, bu konuda bizler birliğimizi sağlam tutalım vede onun içinde hiçbir kötülüğün yer etmesine izin vermeyelim.

Önümüzdeki seçim döneminde hep birlikte TÜRSAB ın kapağını aralayacağız.

Artık karşımıza Pandoranın kutusu mu çıkar yada umutlarımız mı artar, hep birlikte göreceğiz.

Bu önemli süreçte, tüm arkadaşlarımızı genel kurulumuz ve seçim anımızın katılımcısı ve şahidi olmaya çağırıyoruz. O büyük kurulda ibra yoluyla aklanana kadar, geçmiş yönetimde yer ve sorumluluk almış kişilerin, benzer konulardaki beyanlarına, itibar etmemeye davet ediyoruz.

Mevcut başkanın, 2+16 toplam 18 yıldır yapamadıklarını sanki bundan sonra yapacakmış gibi beyanlarda bulunmasına şaşırıyoruz. Yönetimin, TÜRSAB adına büyük bağlayıcılık getirecek, "Kongre Merkezlerinin Kiralanması" gibi acil olmayan konulardaki kararlarını, "seçime üç ay kala ve genel kurulumuzdan yetki almadan", açıklamalarının ne denli etik olduğu konusunu da, siz değerli kardeşlerimizin takdirlerine bırakıyoruz.

Destekleriniz olmadan, ne evimiz nede ülkemiz umut ışığıyla dolmayacaktır.

TÜRSAB HEPİMİZİN

GÜCÜNÜZ GÜCÜMÜZDÜR

Hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım.

Emin Çakmak
TÜRSAB HEPİMİZİN Grubu adına
Yönetim Kurulu Başkan Adayı
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.